«Της γης οι ερωτευμένοι» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

961
samios stoart Κοραή

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου, με τίτλο «Της γης οι ερωτευμένοι», στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πρόκειται για έργα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1992, εποχή κατά την οποία η αισθαντική ιδιοσυγκρασία του ζωγράφου σε συνδυασμό με την εσωτερική ανάγκη για συνεχή ανανέωση της εικαστικής του γλώσσας, τον είχαν ωθήσει να αντιληφθεί το θέμα της «οικολογίας» ως αίτημα για τη διαμόρφωση ενός νέου τρόπου ζωής.

«Ήθελα να δείξω την περιβαλλοντική καταστροφή που έρχεται, αλλά και την αντίστροφη κατάσταση: ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα», δηλώνει ο κ. Παύλος Σάμιος  σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ενότητα έργων.

«Η ιδιαιτερότητα του κ. Σάμιου», αναφέρει ο ιστορικός τέχνης κ. Γιώργος Μυλωνάς, «έγκειται στο ότι συνδυάζει τη δυναμική εξπρεσιονιστική χειρονομία και τον βαθύ χρωματικό λυρισμό».

Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1948 και η δουλειά του έχει λάβει διεθνή αναγνώριση. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 75 ατομικές εκθέσεις – μεταξύ άλλων – σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ανόι και Βηρυτό, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

H έκθεση «Της γης οι ερωτευμένοι» θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018.

Προηγούμενο άρθροΤο 2ο βίντεο για τον εορτασμό των 30 χρόνων του ΣΕΜΑ
Επόμενο άρθροΑλ. Δόξας και Χρ. Αθανασάκης τα νέα στελέχη του Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO