Τι προτείνει ο Γ. Βερνίκος στην ΕΑΕΕ για τον τουρισμό;

3248

Στην ιστοσελίδα tornosnews δημοσιεύτηκε χθες 13 Μαΐου μια πρόταση του έγκριτου κ. Γιώργου Βερνίκου που ενδιαφέρει άμεσα τον ασφαλιστικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βερνίκος χαρακτηρίζει την ασφαλιστική κάλυψη για τον κορωνοϊό ως την πιο ρεαλιστική λύση για τον κλάδο του τουρισμού, που πλήττεται ιδιαίτερα. Για τον λόγο αυτό, προτείνει να αρχίσουν άμεσα συζητήσεις μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, ΕΑΕΕ και ΣΕΤΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί, μέσω ΣΔΙΤ, ασφαλιστικό πρόγραμμα με χαμηλό κόστος για τους ταξιδιώτες.
Η πρόταση του κ. Βερνίκου, σύμφωνα με το tornosnews, έχει ως εξής:

«Τις μέρες αυτές πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις ανάμεσα στις προτάσεις των επιδημιολόγων για τον περιορισμό των κρουσμάτων από την πανδημία και στην πραγματικότητα της οικονομίας. Βασικό ζητούμενο είναι, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιος θετικός στον κορωνοϊό, πώς το συντομότερο να μεταφέρεται σε νοσοκομείο-ασφαλές μέρος και να μένει σε καραντίνα. Ο ταχύτερος τρόπος προφανώς είναι με αερομεταφορά. Είναι μια πιθανότητα και ένα κόστος που μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά, αν υπάρξει συνεργασία του κράτους με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την εξεύρεση ενός λογικού κοστολογίου για την ασφάλιση των ταξιδιωτών.

Υπάρχουν πολλών ειδών αντίστοιχες ταξιδιωτικές καλύψεις, όπως π.χ. για να κάνεις σκι στις Άλπεις, είναι υποχρεωτικό να έχεις ασφάλιση ατυχήματος. Το ίδιο μπορεί να γίνει υποχρεωτικό για τον τουρισμό, αρκεί το σχετικό κόστος να είναι χαμηλό. Προϋπόθεση μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή συνεργασία κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να υπάρξει ασφαλιστικό πρόγραμμα με χαμηλό σχετικό κόστος. Είναι δυνατόν ν’ αρχίσουν άμεσα συζητήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού, την Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και το ΣΕΤΕ.

Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης».

Η άποψή μας…

Δεδομένου ότι η πρόταση εκπορεύεται από το συγκεκριμένο πρόσωπο, τη θεωρούμε συζητήσιμη, αφού διερευνηθούν, βέβαια, όλες οι τεχνικές παράμετροι.

Και μόνον το γεγονός ότι αναγνωρίζεται, έστω και δυνητικά, η συμμετοχή της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος που συνιστά για την οικονομία του τόπου, και ειδικότερα για τον τουρισμό, η πανδημία του κορωνοϊού, εμείς το κρίνουμε ως θετικό.

Επίσης, το γεγονός ότι η πρόταση απευθύνεται και προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του ζητούμενου του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης: να συμμετέχει στις συζητήσεις για την επίλυση προβλημάτων και να αποτελεί μέρος της λύσης τους!

Προηγούμενο άρθρο#pausetostartagain: Νέα καμπάνια επικοινωνίας από την Allianz
Επόμενο άρθροΑσφάλιση Διακοπής Εργασιών: αναζητείται ολιστική λύση