Θετικές εξελίξεις στις αποζημιώσεις δικαιούχων της ΑΣΠΙΣ βλέπει το ΕΕΑ

305

Θετικές εξελίξεις στις αποζημιώσεις δικαιούχων της ΑΣΠΙΣ βλέπει το ΕΕΑ

Με θετικό απολογισμό και προοπτική λύσης στο θέμα των αποζημιώσεων της ΑΣΠΙΣ πραγματοποιήθηκε χτες στην ΤτΕ συνάντηση αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών, κ. Γ. Πάσχα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΕΕΑ, κατά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος, κ. Ν. Λεβετσοβίτης, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του  Δ.Σ του Ε.Ε.Α., κ.  Κ. Λάμπρου, ζήτησαν την αποκατάσταση των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ που δεν καταγράφηκαν στη λίστα που συντάχθηκε από τον εκκαθαριστή. Επίσης, τόνισαν ότι αποτελεί μείζονος σημασίας για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και την κοινωνική ισορροπία, η καθολική αποζημίωση των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ. 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε ότι οποιαδήποτε παράβλεψη τυχόν συνέβη και είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός αποζημιώσεων χιλιάδες ασφαλισμένοι, οφείλεται σε παρανόηση η οποία δεν αποτελεί  λόγο τιμωρίας αυτών των περιπτώσεων, οι οποίες και πρέπει να αποκατασταθούν.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση στην οποία θα μετέχουν και ο εκκαθαριστής και ο επόπτης της ΑΣΠΙΣ ώστε επί των στοιχείων που υπάρχουν να αναζητηθεί λύση για τις περιπτώσεις που δεν αποζημιώθηκαν που στην πλειονότητά τους είναι ποσά έως 2 χιλιάδες ευρώ.

Μετά από τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Αποκομίσαμε θετικές εντυπώσεις από τη συνάντησή μας με τον κ. Πάσχα. Αναγνωρίσαμε στο πρόσωπο του κ. Πάσχα ένα άνθρωπο της αγοράς ο οποίος άμεσα κατανόησε το θέμα που του εκθέσαμε. Πιστεύω ότι σήμερα βάλαμε βάσεις για να έχουμε συνεργασία που θα φέρει λύση. Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον κ. Πάσχα για την εποικοδομητική συνάντηση».

Δείτε το σχόλιό μας “Προς τι οι ευχαριστίες ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ προς ΠΑΣΧΑ;”

Προηγούμενο άρθροΌμιλος Generali: Αξιολόγηση Fitch με Α-
Επόμενο άρθροΤι γνωρίζετε για τα PRIIP…