Διεθνή

The Human Safety Net: Ανθρώπινο δίχτυ προστασίας από τον Όμιλο Generali

Για τον όμιλο Generali, η παγκόσμια παρουσία δεν είναι αποκλειστικά πηγή διαφοροποιημένων εργασιών αλλά ευκαιρία για να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των ανθρώπινων κοινοτήτων, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Με αυτή την πρόθεση οργάνωσε και παρουσίασε σε εκπροσώπους του Tύπου την παγκόσμιας εμβέλειας πρωτοβουλία του, με τον τίτλο Human Safety Net.

Η καρδιά αυτού του δικτύου θα χτυπάει στη Βενετία, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, στο ιστορικό κτήριο ιδιοκτησίας του Ομίλου, Procuratie Vecchie, εκεί όπου στεγάζονταν αιώνες πριν οι ανώτατοι διοικητές της Γαληνοτάτης. Την ανακαίνιση του Procuratie Vecchie έχει αναλάβει ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας, David Chipperfield.

Οι συμβολισμοί είναι πολλοί, αλλά η ουσία βρίσκεται στην πρόθεση της ασφαλιστικής να συνδέσει, μέσω της παγκόσμιας παρουσίας της, κοινότητες και ανθρώπους δημιουργώντας ένα δίκτυο στο οποίο θα χτίζεται η αλληλοβοήθεια.

Η πρωτοβουλία του Ομίλου να βοηθήσει ουσιαστικά ορισμένες από τις πιο ευάλωτες κοινότητες του πλανήτη μας, είναι φιλόδοξη, κυρίαρχη στις προτεραιότητές του και ενωτική, καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται και κάλεσμα σε άτομα ή οργανισμούς που επιθυμούν να συμμαχήσουν με την Generali και να ενταχθούν σε αυτό το ανθρώπινο δίχτυ προστασίας της.

Το ανθρώπινο δίχτυ προστασίας της Generali βασίστηκε στην ιδέα ότι οι κοινότητες ανθρώπων που θα βοηθούν ανθρώπους είναι ικανές να φέρουν πραγματική αλλαγή και αλυσιδωτή αντίδραση.

Κάτι τέτοιο συμβαδίζει με τη φιλοδοξία της ασφαλιστικής να δραστηριοποιείται σε ένα υγιές περιβάλλον και να συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών, στις οποίες οι άνθρωποι θα αναπτύσσονται και θα προοδεύουν.

Τα προγράμματα που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό της Generali αντιμετωπίζουν βασικά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τις κοινότητες, με στόχο να δημιουργήσουν ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά μη προνομιούχων οικογενειών, να ενισχύσουν start ups μεταναστών, να προστατέψουν νεογέννητα από απειλητικούς για τη ζωή τους κινδύνους όπως η ασφυξία.

Όλα τα προγράμματα έχουν στη βάση τους ένα κοινό σκοπό: να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες ανθρώπων που βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τη δική τους, της οικογένειάς τους και τελικά της κοινότητας στην οποία δραστηριοποιούνται.

Ενδεικτική της μακροπρόθεσμης δέσμευσης που προτίθεται να αναλάβει η ασφαλιστική σε αυτή την κατεύθυνση είναι η απόφασή της να δημιουργήσει ένα σπίτι για αυτή την πρωτοβουλία και την οργάνωση των δραστηριοτήτων που θα ενταχθούν σε αυτή, σε ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά της στοιχεία, την έδρα των γραφείων της στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, σε ένα εμβληματικό κτήριο-κόσμημα της πόλης, η οποία ανά τους αιώνες συνέδεσε το όνομά της με την εξωστρέφεια, τον κοσμοπολιτισμό, την ευρηματικότητα.

Το σχέδιο ανακαίνισης του ιστορικού κτηρίου φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στη σύνδεσή του με τον ιστό της πόλης και να δημιουργήσει την εστία που θα μαγνητίσει ανθρώπους που αναζητούν έμπνευση, ανταλλαγή ιδεών και εθελοντική προσφορά σε συλλογικούς ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Εκθέσεις και εκδηλώσεις σχετικές με προκλήσεις κοινωνικού και δημογραφικού ενδιαφέροντος, όπως η μετανάστευση και η αντιμετώπιση της φτώχειας παγκοσμίως, θα φιλοξενούνται σε τακτική βάση στους χώρους του ανακαινισμένου κτηρίου.

Ο κ. Philippe Donnet, Managing Director και CEO του Ομίλου Generali, δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους:

«Η Generali, στα σχεδόν 500 χρόνια δραστηριότητάς της, είχε ως στόχο της να προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές. Μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό, χρειάζεται να βρίσκουμε λύσεις για τους ανθρώπους, να τους συνδέουμε, να τους βοηθάμε να οργανωθούν για να συνδεθούν σε έναν μεγάλο σκοπό. 

Είμαστε εδώ, εδώ που χτυπάει η καρδιά της Generali, για να παρουσιάσουμε το Human Safety Net, κάτι περισσότερο από ένα πρότζεκτ, που σκοπό έχει να καλυτερέψει τις ζωές  των ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος έχει τη δύναμη να βοηθήσει κάποιον άλλον άνθρωπο. Το ΤHSN θα έχει 3 βασικούς πυλώνες:

Την Υποστήριξη προσφύγων, με μια διαφορετική προσέγγιση στο προσφυγικό πρόβλημα της Ευρώπης, βοηθώντας τα άτομα να χτίσουν το μέλλον τους. Τα Παιδιά και τις Οικογένειες, με προγράμματα βοήθειας παιδιών φτωχών οικογενειών, ώστε να έχουν πρόσβαση σε δομές και εκπαίδευση στα τόσο σημαντικά πρώτα τους χρόνια και τα Νεογέννητα, μέσα από συνεργασίες με την ιατρική κοινότητα και τις οικογένειες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μοιραίων για τη ζωή βρεφικών ασθενειών. Η Generali ξεκινάει από δω αυτή την προσπάθεια με 10 εκατ. ευρώ. Το σπίτι της ΤHSN θα είναι η Βενετία, γιατί είναι η καρδιά της Generali και γιατί η πόλη αυτή έχει ενέργεια που θέλουμε να τη μεταδώσουμε».

Μεταξύ των ομιλητών στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, βρέθηκαν κορυφαίοι δημόσιοι αξιωματούχοι, όπως ο Δήμαρχος της Βενετίας, κ. Luigi Brugnaro, ενώ βίντεο με τη δήλωσή του έστειλε και ο Ιταλός Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού, κ. Dario Franceschini.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Generali για την πρωτοβουλία της The Human Safety Net. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη στηρίξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας