Τελικές ανακοινώσεις για την εξαγορά της Αγροτικής από την ERGO

164

UPDATED 01/08 Για τις οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαγοράς της Αγροτικής Ασφαλιστικής από την Ergo, η γερμανική ασφαλιστική σημειώνει στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε την 1η Αυγούστου:

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.
Η ERGO είναι πλέονο μεγαλύτερος Όμιλος Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και η μεταβίβαση των μετοχών της στον Όμιλο ERGO. Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την ERGO στο  μεγαλύτερο  Όμιλο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιριών στο έτος 2015.
Το τίμημα της εξαγοράς, που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς ανάπτυξης της ERGO, ανήλθε  σε  90  εκατ. ευρώ και υπόκειται  στις  συνήθεις προσαρμογές του μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος ERGO αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, παρά  τις  αντίξοες  οικονομικές  συνθήκες,  αλλά και  στα  σημαντικά περιθώρια ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης και αύξησης της διείσδυσης της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, η οποία κυμαίνεται σε  πολύ  χαμηλότερο  επίπεδο  έναντι  άλλων  χωρών  της  Ε.Ε.
Παράλληλα, η ERGO ενισχύει σημαντικά τη θέση της στην εγχώρια αγορά καιδιαμορφώνει ένα ιδιαίτερα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων.
Το 2015 τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ERGO Ελλάδος έφθασαν τα 141  εκατ.  ευρώ,  προερχόμενα κατά  κύριο  λόγο απότις γενικές ασφαλίσεις, ενώ διατηρήθηκε ηυψηλή κερδοφορία,που παρουσιάζει σταθερά η εταιρία τα τελευταία χρόνια.
Η ΑΤΕ Ασφαλιστική στο ίδιο έτος ενέγραψε ασφάλιστρα της τάξης των 125 εκατ.ευρώ, εκ των οποίωντα 91 εκατ. ευρώ αφορούν γενικές ασφαλίσεις.
Σημειώνεται ότι, η αρχική συμφωνία του Ομίλου ERGO με την ΤράπεζαΠειραιώς,για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής,πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2014 και σήμερα με την ολοκλήρωσή της η ERGO απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών.
Ο CEO των εταιριών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα, κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, δήλωσε σχετικά με την ολοκλήρωση της εξαγοράς: «Η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του Ομίλου ERGO στις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και την αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της ERGO στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.
Είναι μια επένδυσηπου προσθέτει αξία στην εταιρία μας, διευρύνει σημαντικά την  πελατειακή  της  βάση  και ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της.
H ERGO αναδεικνύεται πλέον σε  κορυφαία ασφαλιστική  δύναμηστην  Ελλάδα,συνδυάζοντας  την υψηλή τεχνογνωσία, την ποιότητα, και τηφερεγγυότηταενός διεθνούς Ομίλου, με την πολυετή πείρα και γνώση της ελληνικής αγοράς δύο ιστορικών εταιριών, όπως είναι ηERGO Ελλάδος και η ΑΤΕ Ασφαλιστική.
Αξιοποιώντας την ηγετική μας πλέον θέση στην ελληνική αγορά, θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε σημαντικές ευκαιρίες και οφέλη για τους ασφαλισμένους, τους συνεργάτεςκαι τους εργαζόμενους των εταιριών μας  και  μαζί τους θα  συμβάλουμε στην αναβάθμιση  του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισηςκαι την καθιέρωσή τουως πυλώνα στήριξης της οικονομίας και κοινωνίας»

Εδώ το δικό μας “Αντίο” στην Αγροτική Ασφαλιστική

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια
Επόμενο άρθροInternationalLife: Πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση ασφαλισμένων κ εργαζομένων