Άρθρα

Ταξιδεύεις business, αλλά χωρίς business travel insurance;

Kαθώς αίρονται σιγά σιγά οι περιορισμοί της πανδημίας και η ανάγκη για επαγγελματικά ταξίδια επανέρχεται, το Ταξιδιωτικό Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Στελεχών Επιχειρήσεων της AIG είναι μια πολύ καλή επιλογή προγράμματος.

Στις 11 Μαρτίου 2020 ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει τη νόσο από τον Covid-19 ως πανδημία και η επαγγελματική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων σε όλη την υφήλιο αλλάζει άρδην. Η επαγγελματική δραστηριότητα είναι από τους τομείς της ζωής μας που αναδιαμορφώθηκαν ριζικά και δεν αναμένεται να επανέλθουμε στις προ πανδημίας συνθήκες εύκολα ή γρήγορα.

Οι συνήθειες και οι πρακτικές που ακολουθούμε στην επαγγελματική μας ζωή τροποποιήθηκαν, ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση αλλά και η ουσία της ασφάλειας των εργαζομένων. Η τηλε-εργασία σε πολλούς κλάδους ήρθε ως ανάγκη και παραμένει ως επιλογή, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό, ενώ και τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους, εντός ή εκτός συνόρων, περιορίστηκαν σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Σήμερα, 20 σχεδόν μήνες μετά, η ανθρωπότητα έχει στη διάθεσή της αποτελεσματικά εμβόλια για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της πανδημίας. Η εξέλιξη αυτή βοήθησε, μεταξύ άλλων, στην επανέναρξη των επαγγελματικών ταξιδιών, ιδιαίτερα πολυεθνικών ή εταιρειών με μεγάλη έκθεση σε διεθνείς συνεργασίες.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση ήταν πάντοτε ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση μιας επιχείρησης που επιθυμούσε να προσφέρει μια ουσιαστική παροχή στους εργαζόμενους και τα στελέχη της. Η πανδημία μπορεί να μην αποτελεί –ακόμα– παρελθόν, αλλά η επαγγελματική δραστηριότητα και συνεπώς τα επαγγελματικά ταξίδια ανακάμπτουν σταδιακά και μαζί με αυτά οι κίνδυνοι που πάντοτε τα συνοδεύουν.

Τι προσφέρει στον επαγγελματία η ταξιδιωτική ασφάλιση;

Τα οφέλη της ταξιδιωτικής ασφάλισης λειτουργούν τόσο προς τον ίδιο τον εργαζόμενο, παρέχοντας εξασφάλιση και κάλυψη σημαντικών εξόδων, όσο και προς την ίδια την επιχείρηση, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της προς το ανθρώπινο δυναμικό της. 

Για παράδειγμα, το Ταξιδιωτικό Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Στελεχών Επιχειρήσεων της AIG είναι μια πολύ καλή επιλογή προγράμματος, που μπορεί να προστατεύει τον ασφαλισμένο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, από τη στιγμή της αναχώρησης μέχρι και την επιστροφή του.

Επιπλέον, προσφέρει 24ωρη υπηρεσία βοήθειας –AIG travel assistance– για επαγγελματικά ταξίδια που πραγματοποιούνται για λογαριασμό της επιχείρησης, διάρκειας μέχρι και 180 ημέρες.

Πιθανές ασφαλιστικές καλύψεις corporate travel

 • 24ωρη παγκόσμια Υπηρεσία Βοήθειας
 • Απώλεια Ζωής από Ατύχημα
 • Μόνιμη Ολική/Μερική Ανικανότητα από ατύχημα
 • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες για ατύχημα ή αιφνίδια ασθένεια εντός ή εκτός Νοσοκομείου
 • Δαπάνες έκτακτης διακομιδής από άλλη χώρα
 • Έκτακτες δαπάνες επείγοντος οικογενειακού ταξιδιού και ανάρρωσης
 • Απώλεια προκαταβολών λόγω ακύρωσης ταξιδιού
 • Αποζημίωση λόγω διακοπής ταξιδιού
 • Δαπάνες λόγω καθυστέρησης αναχώρησης
 • Ολική απώλεια αποσκευών ή/και δαπάνες λόγω καθυστέρησης άφιξης αποσκευών
 • Προσωπική αστική ευθύνη
 • Νομικά έξοδα
 • Χρηματική Εγγύηση.

Ταξιδεύεις business, αλλά χωρίς business travel insurance;

Ένα επαγγελματικό ταξίδι μπορεί να είναι μια ευχάριστη αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα, ειδικά μετά από μια μακρά περίοδο με συνεχείς περιορισμούς σε μετακινήσεις και δραστηριότητες. Οι προκλήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο μπορεί να είναι διαφόρων επιπέδων και έντασης, ο προορισμός περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικός –δεν ταξιδεύουμε δυστυχώς όλοι συχνά στη Νέα Υόρκη για δουλειές–, αλλά οι επαγγελματικοί στόχοι επιτυγχάνονται σαφώς ευκολότερα, όταν έχουμε εξαλείψει το άγχος για απρόοπτα συμβάντα, όσο είναι δυνατόν περισσότερο.

Η AIG στην Ελλάδα είναι μια ασφαλιστική εταιρεία με μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία για την κάλυψη ταξιδιωτικών κινδύνων. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της AIG, μιλήστε με τον ασφαλιστή σας.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας