Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022

3974

Το 2022 ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά… Είχε πανδημία Covid-19, αν και πλέον την αντιμετωπίσαμε όντας πιο καλά προετοιμασμένοι. είχε ακραία καιρικά φαινόμενα, που έκαναν από τις πρώτες ημέρες του χρόνου την εμφάνισή τους (αξέχαστος θα μείνει ο εγκλωβισμός εκατοντάδων οδηγών στην Αττική Οδό, τον Ιανουάριο, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης). είχε τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων εντός του ουκρανικού εδάφους. είχε ενεργειακή κρίση, αύξηση πληθωρισμού, ακρίβεια… Ως προς τη δική μας αγορά, την ασφαλιστική, το 2022 είχε:

Tην ανακοίνωση της εξαγοράς της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz SE, αλλά και την ολοκλήρωση των εξαγορών της MetLife από τo NN Group και της Εθνικής από το CVC. είχε την προσπάθεια θέσπισης υποχρεωτικής ασφάλισης κατοικιών, που ξεσήκωσε –δικαιολογημένα– θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο «Άρθρο 23 – Ασφάλιση κινδύνου από την κλιματική αλλαγή» του Εθνικού Κλιματικού Νόμου, λίγο πριν την ψήφισή του (θυμίζουμε ότι επρόκειτο για μια ρύθμιση που ερχόταν σε αντίθεση με την ασφαλιστική επιστήμη και τεχνική, αφού προέβλεπε υποχρεωτική ασφάλιση μόνο νέων κτηρίων, σε ζώνες υψηλής τρωτότητας). είχε, επίσης, το Π.Δ. 13/2022, που ορίζει τους «Παράγοντες και δείκτες από τους οποίους εξαρτάται η αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων σε μακροχρόνιες συμβάσεις ασφάλισης υγείας», με το ΙΟΒΕ να αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του φορέα που καταρτίζει –και όχι μόνο– τον Ενιαίο Δείκτη Υγείας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αρκετές επικριτικές αντιδράσεις, όπως, ενδεικτικά, του ΚΙΝΑΛ, το οποίο με ερώτηση στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ήγειρε ζητήματα αδιαφάνειας, σύγκρουσης συμφερόντων, μεροληψίας και έλλειψης αντικειμενικότητας. Η προσέλκυση και εκπαίδευση νέων ασφαλιστών, το μέλλον του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, οι αυξημένες πωλήσεις Unit-Linked προϊόντων, τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων ήταν θέματα που απασχόλησαν την αγορά μας το 2022.

Ακολούθως, θυμίζουμε, ανά μήνα, όλα εκείνα τα στελέχη της αγοράς μας (όχι μόνον της ασφαλιστικής), που επέλεξαν το “βήμα” της «ασφαλιστικής αγοράς», για να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους και, μέσω αυτής της αναφοράς, θα ανακαλέσουμε στη μνήμη μας σημαντικά γεγονότα, προβληματισμούς και στιγμές μιας χρονιάς που μόλις αποχαιρετήσαμε…

Iανουάριος (ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Ο κ. Παναγιώτης Στρατής, Οικονομολόγος, Μέτοχος του Γραφείου Πραγματογνωμόνων «Πασκάλ & Στρατής Α.Ε.», αρθρογράφησε με θέμα: «Υποχρεωτική Ασφάλιση Κινδύνου από την Κλιματική Αλλαγή – Επιτέλους, πολιτική βούληση υπάρχει;».
 • Ο κ. Αλέξανδρος Τέρνερ, Δ/νων Σύμβουλος, και ο κ. Γιάννης Κακαβίτσας, Μέλος του Δ.Σ. της Carpenter Turner, με αφορμή τη 2η έκδοση του βιβλίου «Βασικές Αρχές της Αντασφάλισης», αποσαφήνισαν γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για Ασφάλιση χωρίς Αντασφάλιση.
 • Ο κ. Ιάσων Ιασωνίδης, ασφαλιστικός πράκτορας που δραστηριοποιείται στην Καστοριά, “εγκαινίασε” τη νέα μας στήλη: Οδοιπορικό εκτός των τειχών.
 • Η κα Ναταλία Γιαννιού, Δ/ντρια Πωλήσεων και Marketing της Interasco, τότε, δήλωνε σε άρθρο της: Στην Interasco δεν φοβόμαστε τη σύγκριση. την επιδιώκουμε.
 • Ο κ. Γιώργος Σοφός, Γενικός Δ/ντής Οργάνωσης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Sofos Insurance Agency, αρθρογράφησε σχετικά με τις νέες καταναλωτικές συνήθειες και τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.
 • Η κα Τζώρτζια Κωφοπούλου, Regional Regulatory Senior Advisor (Southeastern Europe) της εταιρείας lpa_, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα και την Κύπρο από την Αναλογιστική Εταιρεία Lux Actuaries & Consultants, αναφέρθηκε στις αλλαγές του νέου ρυθμιστικού Τεχνικού Προτύπου για τα PRIIPs.
 • Ο κ. Κων/νος Πατεράκης, συνιδρυτής του ψηφιακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος ΜμΕ “insTech” και ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης ηγετών και επιχειρήσεων της Ακαδημίας του Οργανισμού, αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Διαμεσολάβησης (Το Βήμα των Financial Planners).
 • Ο κ. Γιάννης Τσαλπαράς, Financial Health Advisor της NN Hellas II (MetLife), ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των millennials (MDRT Views).

Φεβρουάριος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Ο κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ασφαλιστικός πράκτορας με έδρα στην Πάτρα, δήλωσε: Χρειαζόμαστε προϊόντα που να εξυπηρετούν και τοπικές ανάγκες (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • Ο κ. Κων/νος Ρούσσης, Ασφαλιστικός Πράκτορας – Συντονιστής, εξήγησε γιατί τα Unit-Linked απαιτούν μέγιστη υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.
 • Η κα Λίνα Δελίδου & η κα Φέμυ Κεραμάρη, Ασφαλιστικοί και Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι της MetLife, διατηρούσαν υψηλές προσδοκίες εν όψει της συνεργασίας με την ΝΝ Hellas.
 • Οι κ.κ. Παναγιώτης Σουπιάδης, Αλέξανδρος Ηλίας, Χάρης Μαρούσης, Παναγιώτης Μπαρπαγιάννης και Σπυρίδων Ποντίκης μας μίλησαν για τη συνεργασία τους με τη Sofos Insurance Agency.
 • O κ. Νίκος Συμεωνίδης, Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής – Συνεργάτης της Interamerican, εξήγησε γιατί η εφαρμογή της ρήσης «παν μέτρον άριστον» είναι η δυσκολότερη αλλά και η ιδανικότερη οδός προς την επιτυχία (Το Βήμα των Financial Planners).
 • Ο κ. Νίκος Γογγάκης, Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής – Συνεργάτης της NN Hellas II (MetLife), ανέπτυξε τις ομοιότητες αθλητισμού και επιχειρηματικότητας (MDRT Views).

Μάρτιος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & CEO της ERGO Ασφαλιστικής, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, υπό τον τίτλο: Έτοιμοι και αποφασισμένοι να πρωταγωνιστήσουμε.
 • Ο κ. Κων/νος Μπερτσιάς, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Μινέττα Ασφαλιστικής, απάντησε στο ερώτημα: Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου;
 • Η κα Μαρία Άτση, ασφαλιστική πράκτορας της Εθνικής Ασφαλιστικής που δραστηριοποιείται στη Νάουσα, ζήτησε από τις εταιρείες να ακούσουν τους ασφαλιστές τους (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • Ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, Head of Operations & Systems της AIG, στη συνέντευξή του δήλωσε: Δημιουργούμε αξία πρώτα για τον συνεργάτη μας.
 • Η κα Αγγελική Μουρατίδου, Επικεφαλής Αναλογιστής στην εταιρεία SANY Συμβουλευτική, αρθρογράφησε για τα Unit-Linked.
 • Ο κ. Κώστας Λάμπρου, Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής – Συνεργάτης της NN Hellas II, αρθρογράφησε για την Alico – MetLife, την οποία χαρακτήρισε ασφαλιστική σχολή της Ελλάδας.
 • Ο κ. Ηλίας Τσολάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, διατύπωσε σε άρθρο του τους προβληματισμούς και την αγωνία των συναδέλφων του για το μέλλον, υπό τον τίτλο: Πού πάει ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής;
 • Ο κ. Γιάννης Παππάς, Δ/ντής Κλάδου Ζωής & Υγείας της Mega Brokers, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της συνεργασίας με τον Όμιλο ΗΗG.
 • H κα Πάολα Λαβράνου, με διαδρομή 30 και πλέον ετών στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις, προβληματισμούς και όνειρα για το μέλλον.
 • Ο κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, Ασφαλιστικός & Επενδυτικός Σύμβουλος, αναφέρθηκε στο financial planning και στη συμβολή του στην πρόοδο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή (Το Βήμα των Financial Planners).

Απρίλιος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Ο κ. Φώτης Δέρβος, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με έδρα τη Γαστούνη του Ν. Ηλείας, μίλησε για τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης μέσω των γεωργικών ασφαλίσεων (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • Ο κ. Βίκτωρ Τσιαφούτης, Δικηγόρος, ΥπΔΝ, Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ, αρθρογράφησε σχετικά με τον Ενιαίο Δείκτη Υγείας του ΙΟΒΕ, χαρακτηρίζοντάς τον μη κατάλληλο για δίκαιη και αντικειμενική κατανομή των κινδύνων.
 • Ο κ. Παναγιώτης Μπορέτος, Δ/νων Σύμβουλος της IRI, εξήγησε στη συνέντευξή του πώς τα Big Data συντελούν στην αύξηση της κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιρειών.
 • Ο κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος της Life Solutions, παραχώρησε συνέντευξη, υπό τον τίτλο: Αλλάζουμε τη ζωή των συνεργατών μας και των πελατών τους.
 • 9 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι κ.κ. Δημήτρης Γαβαλάκης (Life Plan), Ανθή Ξηρού, Γιώργος Φουφόπουλος και Γιώργος Κασκάνης (Εθνική Ασφαλιστική), Κώστας Μαρκουλιδάκης (Smart Insurance), Ευγενία Μαχειμάρη και Κωνσταντίνος Ρούσσης (Ευρωπαϊκή Πίστη), Απόστολος Παπαηλίου (Victory Promise) και Μιχάλης Σωτηράκος (Future Insurance Leaders) συμμετείχαν με τις απαντήσεις τους σε ρεπορτάζ σχετικά με την προσέλκυση και εκπαίδευση νέων ασφαλιστών.
 • Το Προεδρείο της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, οι κ.κ. Δήμητρα Λύχρου, (Πρόεδρος), Χάρης Αλεξόπουλος (Αντιπρόεδρος), Κώστας Βλαχάκης (Γεν. Γραμματέας), Ανδρέας Πλυταριάς (Ταμίας), Στέλλα Βικτωράτου, Κων/νος Γρηγορόπουλος, Νίκος Λαμπίρης (Μέλη Δ.Σ.), ανέπτυξαν τις προτάσεις και το όραμά τους για το μέλλον του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.
 • Η κα Νατάσα Ζαχαροπούλου, Ασφαλιστική Πράκτορας – συνιδρύτρια και συνδιαχειρίστρια της εταιρείας Ασφαλιστικός Κύκλος, ανέπτυξε το θέμα: Χρηματοοικονομικός σχεδιασμός σε εποχές πληθωρισμού (Το Βήμα των Financial Planners).
 • Ο κ. Μάκης Μάλλιος, Ασφαλιστικός Πράκτορας – Συνεργάτης της Allianz, απάντησε στο ερώτημα: Μόνο το ταλέντο τελικά, φτάνει; (MDRT Views).

Μάιος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Η κα Ευγενία (Βίνα) Φλογέρα, που δραστηριοποιείται 17 χρόνια ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, με έδρα στην Κατερίνη, δήλωσε ευθαρσώς: Εμείς δημιουργούμε υπεραξία, όχι οι πλατφόρμες και οι τράπεζες (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • 6 στελέχη, οι κ.κ. Γιάννης Μαυρίκης, (Προϊστάμενος Υποδ/νσης Εκπαίδευσης Δικτύων Πωλήσεων, Εθνική Ασφαλιστική), Στάθης Τσαούσης, (Δ/ντής Τομέα Πωλήσεων, ERGO Ασφαλιστική), Νίκος Δελένδας, (Γεν. Δ/ντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης, Eurolife FFH), Μάριος Σκορδής, (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης Δικτύου Πωλήσεων, Ευρωπαϊκή Πίστη), Χρήστος Κουτσουδάκης, (Training Supervisor, Generali), και Νίκος Μαγνησαλής, (Δ/ντής Τομέα Εκπαίδευσης & Διοικητικής Υποστήριξης Δικτύων, Groupama Ασφαλιστική), συμμετείχαν με τις τοποθετήσεις τους σε ρεπορτάζ για την εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
 • Ο κ. Κώστας Καστανάκης, Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος – Συνεργάτης της Interamerican, ανέλυσε γιατί είναι σημαντική και απαραίτητη η Ασφάλιση (Το Βήμα των Financial Planners).
 • Η κα Zinc Goh Zhi Yin, μέλος του MDRT, που δραστηριοποιείται με επιτυχία από τη Σιγκαπούρη στο mentoring και στο coaching ατόμων από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αναφέρθηκε στην τέχνη (A.R.T.) της διαχείρισης αντιρρήσεων (MDRT Views).

Ιούνιος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • O κ. Στάθης Κουσουρνάς, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, υπογράμμισε την ανάγκη να διαφημίσουμε την αξία και όχι την τιμή της ασφάλισης (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • Η κα Anna Ziswiler, Market Head Switzerland & Mediterranean, Swiss Re, και η κα Jana Navarrete, Senior Market Underwriter GCM, Swiss Re, αρθρογράφησαν σχετικά με έργο που σχεδιαζόταν με στόχο την προστασία από πλημμύρες στη Θεσσαλία.
 • Ο κ. Παναγιώτης Μαρκόπουλος, Δ/ντής Κλάδου Αυτοκινήτων της Ευρωπαϊκής Πίστης, εξήγησε σε άρθρο του γιατί είναι αναγκαίες οι αναπροσαρμογές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.
 • Ο κ. Γιώργος Νεκτάριος, Placement Leader – Mercer Marsh Benefits, αρθρογράφησε σχετικά με το SMEs Facility, ένα καινοτόμο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης προσωπικού μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 • 7 στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, οι κ.κ. Φλώρα Καρακαϊδού, (Commercial Claims Manager, AIG Europe S.A. Greece Branch), Βούλα Κωσταρέλου, (Δ/ντρια Κλάδου Περιουσίας, Ατλαντική Ένωση), Ιωάννης Μωραΐτης, (Δ/ντής Ζημιών Πυρός & Λοιπών Γενικών Κλάδων, Εθνική Ασφαλιστική), Εύα Λαμπρινούδη, (Δ/ντρια Κλάδου Περιουσίας, Ευρωπαϊκή Πίστη), Γιάννης Μαλλιαρός, (Δ/ντής Αποζημιώσεων, Interasco), Ιωάννης Πασχαλίδης (Προϊστάμενος Αποζημιώσεων Πυρός & Λοιπών Γενικών Κλάδων, Μινέττα Ασφαλιστική), Στέφανος Σιαφάκας, Παναγιώτης Μίχας, Σοφία Πρέντζα, Ελένη Πικιού (Team leaders, Mobility & Convenience Claims, Interamerican) και Απόστολος Παπαδόπουλος, (Senior claims adjuster, Mobility & Convenience, Interamerican), έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποζημιώσεων στον Κλάδο Περιουσίας.
 • 3 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι κ.κ Γεώργιος Λατσούδας (G&L), Γεώργιος Κούβελας (G&K) και Αναστάσιος Μάνεσης (Manesis insurance agents) μίλησαν για τoν καταλυτικό ρόλο της Ορίζων Ασφαλιστικής, στην απόφασή τους να συνενώσουν τα γραφεία τους, δημιουργώντας το σχήμα CORI Agents.
 • Η κα Ρίτα Χριστοδουλάτου, Σύμβουλος Ασφαλίσεων και Επενδύσεων, ανέπτυξε το θέμα: Συνταξιοδοτικός Σχεδιασμός για γυναίκες (Το Βήμα των Financial Planners).

Ιούλιος – Αύγουστος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • O κ. Γιάννης Κούτρας, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με έδρα στην Καβάλα, ανέφερε ότι έργα υποδομών και τουρισμός δίνουν ώθηση και στην ασφάλιση (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • O κ. Γιάννης Βασιλάτος, Γεν. Δ/ντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Εργασιών & Εξυπηρέτησης – Chief Operations & Technology Officer της Eurolife FFH, παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, υπό τον τίτλο: Η αγορά χρειάζεται εύρωστους οργανισμούς με διάθεση για καινοτομία και τολμηρές αποφάσεις.
 • Ο κ. Δημήτρης Αβραμίδης, Chief Technology Architect, Head of Digital της Eurolife FFH, μίλησε για τις λειτουργικότητες του Eurolife Pass.
 • Ο κ. Κίμων – Ρεϊνίερ Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος & Αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος της Δύναμις Ασφαλιστικής, τόνισε στη συνέντευξή του: Ως ελληνική εταιρεία εκπροσωπούμε το εθνικό κεφάλαιο.
 • Ο κ. Θράσος Σοφός, Γενικός Δ/ντής Πωλήσεων της Sofos Insurance Agency, εξήγησε γιατί αποτελεί ζητούμενο η ποιότητα και όχι η ποσότητα.
 • Η κα Κων/να Βικτωράτου & ο κ. Ευστάθιος Δαβίλλας, μέλη του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών, φιλοξενήθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους στη στήλη: Ο λόγος στον Συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης.
 • Αικατερίνη Αναστασοπούλου, Ειρήνη Εμμανουηλίδου, Σταύρος Νικολαΐδης & Νίκος Τσουγιάννης μίλησαν για τη συνεργασία τους με τη Life Solutions.
 • H κα Θεοδώρα Γουργούλη, Ασφαλιστικός & Επενδυτικός Σύμβουλος, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της ασφάλισης κτηρίων (Το Βήμα των Financial Planners).

Σεπτέμβριος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Ο κ. Δημήτρης Καράμπελας, Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., αρθρογράφησε σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργεί ο οικοδομικός πληθωρισμός στα ποσά των αποζημιώσεων σε αξία καινούργιου, στις ασφαλίσεις κατοικίας.
 • Ο κ. Ηλίας Τσολάκης, Πρόεδρος της ΠΟΑΔ, αρθρογράφησε με αφορμή τη θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης 13 χρόνων από την ανάκληση της Ασπίδος.
 • Ο κ. Νίκος Μαρκουλιδάκης, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, με γραφείο στο Σπήλι του Ν. Ρεθύμνης, θεωρεί ότι υπάρχει δουλειά για όλους και για άλλους τόσους στην ασφαλιστική αγορά (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • Οι κ.κ. Αιμίλιος Μάρκου & Αλέξης Πανταζής, Συνιδρυτές και Εκτελεστικοί Δ/ντές της Hellas Direct, αρθρογράφησαν για τα δυνατά σημεία της 10χρονης παρουσίας της.
 • 2 στελέχη, oι κ.κ. Στάθης Τσαούσης, Δ/ντής Τομέα Πωλήσεων και Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Δ/ντής Πωλήσεων Δικτύου Εταιρικών Συνεργατών, και 2 συνεργάτες, οι κ.κ. Φώτης Οικονομόπουλος, Agency Manager Γραφείου Χαλανδρίου, και Βασίλης Νιάφας, Agency Manager Γραφείου Θεσσαλονίκης, απάντησαν στα ερωτήματά μας σχετικά με τα προγράμματα ERGO my Fund της ERGO Ασφαλιστικής.
 • Οι κ.κ. Γιάννος Μπακρατσάς & Δημήτρης Τζώρτζης ήταν τα μέλη του Δ.Ε.Σ. που μίλησαν για τη συνεργασία τους με την Ευρωπαϊκή Πίστη.
 • Η κα Μαρία Σεβαστάκη, Ασφαλιστικός Σύμβουλος & Life Advisor στην Interamerican, μας είπε ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι προϊόν, αλλά συναίσθημα (Το Βήμα των Financial Planners).
 • MDRT Members & MDRT Aspirants, οι κ.κ. Νικόλαος Γογγάκης, Σοφία Ζερβουδάκη, Απόστολος Κόκκοβας, Σάλβος Κοσμαδάκης, Άσπα Κωσταράκου, Δημήτρης Μαντάκος, Ράνια Μιχαλοπούλου, Άννα Νιολάκη, Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Αστέριος Πατσιάς, Θωμάς Πουρλίδας, Νίκος Στυλιανός, Δημοσθένης Συκοβάρης, Γιάννης Τσαλπαράς, Λία Τσιλιμάντου, Στράτος Τσοπανίδης, Κατερίνα Χαραλαμπίδου, Κυριάκος Χατζηστεφάνου, μας μετέφεραν την εμπειρία τους από το Annual Meeting του Οργανισμού στη Βοστώνη.

Οκτώβριος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, επισήμανε τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η παρέμβαση της Εποπτικής Αρχής, για τα Unit Linked.
 • Ο κ. Απόστολος Κόκκοβας, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που δραστηριοποιείται στα Τρίκαλα, τόνισε: Πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • Ο κ. Σταμάτιος Αθ. Μερκούρης, Δ/ντής Τμήματος Απεικόνισης Μαστού Affidea Central, αρθρογράφησε σχετικά με την προληπτική εξέταση μαστών.
 • Ο κ. Μανώλης Πετρόχειλος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων, αναφέρθηκε στη σημασία του Life Planning, για μια ζωή εντός σχεδίου (Το Βήμα των Financial Planners).
 • Η κα Σοφία Μυστρίδου, Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων, δήλωσε: Στόχος μου να ανήκω στους πιο πετυχημένους του κόσμου (MDRT Views).

Nοέμβριος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Η κα Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Δ/ντρια της ΕΑΕΕ, αρθρογράφησε σχετικά με το «Δικαίωμα στη Λήθη».
 • Η κα Σταυρούλα Επιτροπάκη, Συντονίστρια Ασφαλιστικών Πρακτόρων και υπεύθυνη του γραφείου της Interamerican στη Χίο, πιστεύει ότι ο σωστός επαγγελματίας πάντα θα έχει φανατικό πελατολόγιο (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • Η κα Ανθή Ξηρού, Δ/ντρια Γραφείου Παραγωγής Εταιρικού Δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε συνέντευξή της τόνισε: To Agency θα είναι το όχημα του μετόχου για να φτάσουμε πιο ψηλά.
 • Ο κ. Ιωάννης Πεπελάσης, πρώην στέλεχος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και ιδρυτής της Ήλις Ασφαλιστική Πρακτόρευση, αρθρογράφησε σχετικά με τις ασφαλίσεις της Αγροτικής Τράπεζας, που απετέλεσαν τον προάγγελο της γέννησης της Αγροτικής Ασφαλιστικής.
 • Η κα Μαρία Πόθου & ο κ. Δημήτρης Μελανίτης, μέλη του Δ.Ε.Σ., αναφέρθηκαν στη συνεργασία τους με την Ευρωπαϊκή Πίστη.
 • Η κα Λίνα Γρίβα, Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Συνεργάτης της Interamerican, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες στη ζωή μας & το financial planning (Το Βήμα των Financial Planners).
 • Ο κ. Νίκος Στυλιανός, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, πρεσβεύει: Είμαστε οι σούπερ ήρωες των πελατών μας (MDRT Views).

Δεκέμβριος (Ξεφυλλίστε την έντυπη έκδοση)

Τα στελέχη που επέλεξαν το “βήμα” της «α.α.» το 2022
 • Ο κ. Γιώργος Νίκος, ασφαλιστικός πράκτορας από την Κοζάνη, εξέφρασε την άποψη-πίστη: Με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολλούς στόχους (Οδοιπορικό εκτός των τειχών).
 • Η κα Άννυ Τρύφων, Αντιπρόεδρος & Δ/νουσα Σύμβουλος της Designia Insurance Brokers, μίλησε για τα 30 χρόνια της Εταιρείας.
 • Ο κ. Ευθύμιος Γ. Ναυρίδης, Ιδρυτής και Δ/νων Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας EGNA Ναυρίδης & Συνεργάτες, αρθρογράφησε για τη CITY Insurance.
 • Ο κ. Γιώργος Νεκτάριος, Placement Leader – Mercer Marsh Benefits, αρθρογράφησε σχετικά με τις μεταφορές χαρτοφυλακίων συντάξεων από Επαγγελματικά Ταμεία σε Ασφαλιστικές Εταιρείες.
 • Οι κ.κ. Γρηγόρης Ζέρβας & Γεώργιος Αντωνίου, μέλη Δ.Ε.Σ., απάντησαν στις ερωτήσεις μας για τη συνεργασία τους με την Ευρωπαϊκή Πίστη.
 • Ο κ. Γιώργος Τέντζερης, Σύμβουλος Ασφαλίσεων και Επενδύσεων στην Interamerican, απάντησε στο ερώτημα: Γιατί η ασφάλιση ως έννοια δεν έχει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές; (Το Βήμα των Financial Planners).
 • Οι κ.κ. Ρίτα Χριστοδουλάτου, Γιάννης Χατζάκης, Δημοσθένης Συκοβάρης, Λάμπρος Αποστολιώτης, Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Κάρολος Μαρκουίζος, Σοφία Ζερβουδάκη, μίλησαν για την πολυετή συνεργασία μας (MDRT Views).

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΠροσφορά τροφίμων από την Interlife Ασφαλιστική
Επόμενο άρθροΝέος χρόνος, νέα όψη, ίδια υπογραφή