Δράσεις ΕΚΕ

Τα Παιδικά Χωριά SOS δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Τα Παιδικά Χωριά SOS βρέθηκαν στη Θεσσαλία και παρέδωσαν την πρώτη υλική βοήθεια στους πληγέντες.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, τα Παιδικά Χωριά SOS, με βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης, εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή τους στους συνανθρώπους μας για τις ανυπολόγιστες καταστροφές που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, σε φυσικό, οικονομικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Έχοντας αξιολογήσει τις ανάγκες στις περιοχές που έχουν πληγεί, και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τα Παιδικά Χωριά SOS παραμένουν σταθερά στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη και έχουνξεκινήσει τις δράσεις παροχής υλικής βοήθειας, με πρώτο στόχο τον εξοπλισμό 10 νηπιαγωγείων και 2 σχολείων ειδικής αγωγής σε χωριά του Δήμου Τρικκαίων.

Η πρώτη βοήθεια έφτασε την Πέμπτη 6/10 στο νηπιαγωγείο του Γλίνου Τρίκαλων, όπου παραδόθηκαν επιτραπέζιοι και φορητοί υπολογιστές, εκτυπωτές και σχολική και γραφική ύλη, τα οποία θα καλύψουν ανάγκες 353 παιδιών και 30 εκπαιδευτικών.

Τα Παιδικά Χωριά SOS δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

«Σήμερα, κάναμε την αρχή. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, να είμαστε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, με όσα μέσα διαθέτουμε, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες που προκύπτουν», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS.

Η πρώτη παράδοση των πρώτων πραγμάτων έγινε από τον Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργο Πρωτόπαπα, με την παρουσία εκπροσώπων της AHEPA, κ. Αναστάσιο Μούσα για τον Καναδά και κ. Βασίλη Πετκίδη για την Ελλάδα – Κύπρο – Ευρώπη, και τα παρέλαβαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Χρήστος Τρικάλης, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων, κα Σοφία Ξάνθη, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου.

Περισσότερες πληροφορίες: 2103313661


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας