Συντάξεις: με την υπογραφή της Ένωσης Αναλογιστών η ρεαλιστική πρόταση

2008
analogistes

Tην Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.) διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της μελέτης της σχετικά με το Συνταξιοδοτικό Σύστημα στην Ελλάδα.

 

Την εκπόνηση της μελέτης έχουν αναλάβει τα μέλη της Ε.Α.Ε., κ.κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος και Λευτέρης Ζαρκαδούλας, καθώς και ο κ. Γιώργος Συμεωνίδης, μέλος της Εθνικής Αναλογιστική Αρχής.

Προσδοκία της Ένωσης Αναλογιστών είναι να αναδειχθεί το σύστημα των τριών πυλώνων. Αξιολογείται ότι, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το σύστημα αυτό μπορεί να οδηγήσει το σημερινό συνταξιοδοτικό σύστημα σε μια διαφορετική και πιο ελπιδοφόρα κατεύθυνση.

Η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία που προκύπτουν από την πρόταση «Ένα Σύστημα Συντάξεων για τις Νέες Γενιές», των κ.κ. Μ. Νεκτάριου, Πλ. Τήνιου και Γ. Συμεωνίδη, και αναδεικνύει τα αδιαμφισβήτητα οφέλη του συστήματος των τριών πυλώνων και ιδιαίτερα τη συμμετοχή του δεύτερου πυλώνα, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που σε βάθος χρόνου θα συντελέσουν σε υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης εισοδήματος των μελλοντικών γενεών, με χαμηλότερες εισφορές.

Πεποίθηση της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος είναι ότι οφείλουμε να κάνουμε άμεσα τις κατάλληλες κινήσεις, που θα διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές συνταξιοδοτικό σύστημα για τις επόμενες γενιές.

Μετά την παρουσίαση της μελέτης από την Ε.Α.Ε. θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημοσιογράφους που θα παρευρεθούν.

Η Συνέντευξη Τύπου θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Μέρλιν 1, 106 71, Σύνταγμα).

 

Προηγούμενο άρθροΗ Qudos Insurance αναστέλλει την ανάληψη νέων εργασιών
Επόμενο άρθροOnline συνάντηση MCC MDRT Greece – Μελών MDRT Κύπρου – ΠΣΑΣ