Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Στη Νέα Υόρκη για το 21ο συνέδριο πωλήσεων

365

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του ταξιδιού επιβράβευσης των κορυφαίων συνεργατών της,  το 21ο συνέδριο πωλήσεων 2015 της Συνεταιριστικής  Ασφαλιστικής.

Περίπου 100 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συνεργάτες της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να ζήσουν μία αξέχαστη εβδομάδα στην παγκόσμια πρωτεύουσα του σύγχρονου κόσμου, αλλά να πληροφορηθούν στη διάρκεια του συνεδρίου από τη διοίκηση της εταιρείας, για τον πλούσιο απολογισμό της προηγούμενης περιόδου, τους φιλόδοξους στόχους και για τις γεμάτες προκλήσεις χρονιές που έρχονται.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές της διοίκησης στην ετοιμότητα της εταιρείας να υποδεχθεί τις νέες αυξημένες απαιτήσεις της οδηγίας Solvency II.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε στο Συνέδριο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Θωμάς Ιωαννίδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη, ασφαλιστικές επιχειρήσεις και διαμεσολαβούντες, να αναδείξουν την αξίας της ασφάλισης, ιδιαίτερα στις σημερινές σύνθετες συνθήκες που επικρατούν στη  χώρα μας.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης διαβεβαίωσε  τους συνεργάτες ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική έχει  ήδη διανύσει πολύ δρόμο προς την κατεύθυνση του Solvency II και θα είναι εντός των χρονικών ορίων που έθεσε σε όλη την ασφαλιστική αγορά ο επόπτης.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο κ. Enrico San Pietro,  Αντιπρόεδρος Δ. Σ. –  Εκπρόσωπος UNIPOL-SAI, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση του για την ποιότητα αντίδρασης της εταιρείας στις προκλήσεις που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία. «Τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν μια πολύ σκληρή δοκιμασία για την εταιρεία μας, αλλά η αντίδραση της μας σε αυτή την πρόκληση ήταν εξαιρετική. Πραγματικά, θεωρώ ότι κάθε ενέργεια της εταιρείας τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει τον επαγγελματισμό αλλά και το πάθος των στελεχών, των εργαζομένων και όλου του δικτύου ασφαλιστών», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Τώρα, ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε μία υγιή στρατηγική ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. San Pietro και απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, που είναι:

– Οι μέτοχοι της, μεταξύ των οποίων και η Unipol, που είναι και ένας από τους κύριους μετόχους και αντασφαλιστές της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και η οποία  θα συνεχίσει να βρίσκεται πλάι της, έχοντάς της μεγάλη εμπιστοσύνη αλλά και υποστήριξη στην ανάπτυξή της.

– Η αξιοπιστία της εταιρείας. «Είμαστε, είπε, μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στην αγορά, και μπορούμε να στηριχτούμε στη φήμη μας περί ορθότητας, δικαιοσύνης και αμεροληψίας».

-Οι συνεργάτες της: «Συνεργαζόμαστε με πραγματικούς επαγγελματίες που διανέμουν τα ασφαλιστικά μας προϊόντα. Θέλουμε να επιτύχουμε μαζί σας το λεγόμενο value for money».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Νίκου Μυρτάκη, Πρόεδρου ΕΣΤΕ και Εντεταλμένου Συμβούλου της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική. 

Την πρώτη ενότητα του συνεδρίου έκλεισε ο κ.  Μανώλης Φουντουλάκης, Εμπορικός Διευθυντής της  Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, ο οποίος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του δικτύου πωλήσεων αλλά και στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία στους συνεργάτες της.

Στην δεύτερη ενότητα του συνεδρίου μίλησαν οι κυρίες Αντωνάκη Μαργαρίτα και Ευαγγελία Βαρουχάκη, Γενική Διευθύντρια και Δικηγόρος, Επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας και Διεθνών Σχέσεων, αντίστοιχα της ΕΑΕΕ, οι οποίες αναφέρθηκαν στις θεσμικές εξελίξεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Την ενότητα έκλεισε ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής & Μέλος Δ. Σ. Συνεταιριστικής Α.Ε.Ε.Γ.Α, ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2014, τα οποία εγγυώνται μία υγιή πορεία ανάπτυξης για το μέλλον. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι, η εταιρεία παρά την πτώση της παραγωγής ασφαλίστρων, που παρουσίασε λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και μιας πολιτικής εξυγίανσης χαρτοφυλακίων που υιοθέτησε, κατάφερε να αυξήσει τους δείκτες της Εταιρείας. Ενδεικτικά, τα τεχνικά αποθέματα του κλάδου αυτοκινήτων φθάνουν στο 239,67% επί της παραγωγής ασφαλίστρων το 2014 έναντι 225,48% το 2013.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της οδηγίας Solvency II για κεφάλαια, συμπλήρωσε ο κ. Ζορμπάς και εργάζεται πυρετωδώς για τον δεύτερο και τρίτο πυλώνα.

Κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική κατανοεί  την ιδιαιτερότητα της σύγχρονης εποχής,  που είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες και εκσυγχρονίζεται  συνεπώς προσαρμοζόμενη παράλληλα στις ανάγκες και τις δυνατότητες των πελατών. Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, μία εταιρεία της κοινωνικής οικονομίας καινοτομεί.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διακεκριμένους συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι βραβεύτηκαν για τα εξαιρετικά τους αποτελέσματα.

 {gallery}EKDILOSEIS/Syneteristiki-21synedrio{/gallery}

Προηγούμενο άρθροEurolife: Στα €400 εκατ. η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 2014
Επόμενο άρθροΣτο αποκλειστικό της δίκτυο εστιάζει η ΑΧΑ