Εκδηλώσεις

Συνέδριο Π.Ε.Π.: Γόνιμες συζητήσεις για το μέλλον του Πραγματογνώμονα Οχημάτων

Τον ρόλο του σύγχρονου πραγματογνώμονα εν μέσω της εκρηκτικής τεχνολογικής εξέλιξης που παρατηρείται στο όχημα την τελευταία δεκαετία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πραγματογνωμόνων (Π.Ε.Π.) στο πρόσφατο συνέδριό τους.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΕΠ αναφέρονται σχετικά:

Συνέδριο Π.Ε.Π.: Γόνιμες συζητήσεις για το μέλλον του Πραγματογνώμονα Οχημάτων
Οι κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και Γιώργος Καββαθάς

Σε μια λαμπρή εκδήλωση η Πανελλήνια Ένωση Πραγματογνωμόνων είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής εργασιακής πραγματικότητας. Προσκεκλημένοι της ήταν ο κύριος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κύριος  Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, και ο κύριος Κωνσταντίνος Τελεβάντος, Γενικός Γραμματέας της Fédération Internationale des Experts en Automobile (F.I.E.A.), της Διεθνούς Oμοσπονδίας Πραγματογνωμόνων Oχημάτων.

Συνέδριο Π.Ε.Π.: Γόνιμες συζητήσεις για το μέλλον του Πραγματογνώμονα Οχημάτων
Ο κ. Κωνσταντίνος Τελεβάντος, Γενικός Γραμματέας της Fédération Internationale des Experts en Automobile (F.I.E.A.)

Με τη βοήθεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Π. και των προσκεκλημένων της έγιναν αναπτύξεις θεμάτων και γόνιμες συζητήσεις με τα μέλη. Η θεματολογία περιστράφηκε γύρω από τη λειτουργία ενός σύγχρονου Πραγματογνώμονα, τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, εν μέσω της εκρηκτικής τεχνολογικής εξέλιξης που παρατηρείται στο όχημα την τελευταία δεκαετία, και τι οφείλει να κάνει προκειμένου να καταστεί σύγχρονος των εξελίξεων και όχι ουραγός.

Σε ένα συνεχώς πιο απαιτητικό περιβάλλον ο σύγχρονος Πραγματογνώμονας αναλύει και χρησιμοποιεί τα νέα εργαλεία, παραμένει ενημερωμένος και αναβαθμίζει το know how της δουλειάς του με εξειδικευμένα σεμινάρια. Ταυτόχρονα με όλα αυτά παραμένει ανεξάρτητος και συνεπής στην ηθική που διέπει το επάγγελμά του και αυτοδικαίως απαιτεί η αμοιβή του να αντικατοπτρίζει την δουλειά που καλείται να φέρει εις πέρας.

Συνέδριο Π.Ε.Π.: Γόνιμες συζητήσεις για το μέλλον του Πραγματογνώμονα Οχημάτων
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πραγματογνωμόνων, κ. Παναγιώτης Σταμίρης.

Σημαντική θέση στη συζήτηση είχε το εγχείρημα πιστοποίησης του επαγγέλματος το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Παράλληλα, οι παρουσίες του Προεδρείου στη Διεθνή Ομοσπονδία Πραγματογνωμόνων με τακτά ταξίδια στο εξωτερικό, στοχεύει στον ύψιστο σκοπό της πανευρωπαϊκής πιστοποίησης του επαγγέλματος. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας το Προεδρείο της Π.Ε.Π. πέτυχε τη διεξαγωγή και τη διοργάνωση του ετήσιου συνέδριου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πραγματογνωμόνων στη χώρα μας, σε διεθνές επίπεδο με συμμετέχοντες τα κράτη μέλη της Ομοσπονδίας των Πραγματογνωμόνων, το οποίο θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη. 

Παραμένει διάχυτη η πεποίθηση ότι ο Πραγματογνώμονας ανήκει στο μέλλον, μπορεί και πρέπει να προλαμβάνει και ακόμα και να προηγείται των εξελίξεων και ο ασφαλιστικός χώρος θα πρέπει να αναγνωρίσει και να ανταμείψει τον ρόλο του πραγματογνώμονα στην πραγματική του διάσταση.

Συνέδριο Π.Ε.Π.: Γόνιμες συζητήσεις για το μέλλον του Πραγματογνώμονα Οχημάτων
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας