Οι Ειδήσεις

Συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης με τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, και της Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Καταναλωτή.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, στις 25 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, στην οποία παρευρέθησαν η Αναπληρώτρια Συνήγορος, κα Βάσια Μπώλου, και ο Βοηθός Συνήγορος, κ. Ευθύμιος Τσίγκας, με αντικείμενο τη λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε από τον Συνήγορο του Καταναλωτή για το έργο της Αρχής αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία, λόγω της μεγάλης αύξησης των αναφορών σε συνδυασμό με την υποστελέχωσή της.

Ο αριθμός των αναφορών που υποβλήθηκαν προς χειρισμό το 2023 στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», αλλά και στο υπό την αρμοδιότητά του Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, σημείωσαν, για μία ακόμα χρονιά, αύξηση 20,39% σε σχέση με το 2022 (από 13.889 αναφορές το 2022 σε 16.721 το 2023). Ήδη το πρώτο πεντάμηνο του 2024 υποβλήθηκαν 43% περισσότερες αναφορές σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας