Συνάντηση Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και ΕΕΑ

1502

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για περαιτέρω πρωτοβουλίες και ενέργειες που αφορούν τον κλάδο προέκυψε από τη συνάντηση του προέδρου του ΕΕΑ, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, και του γενικού γραμματέα, κ. Δ. Γαβαλάκη, με τους προέδρους της ΕΑΔΕ και των Σωματείων μελών της, κ.κ. Ι. Τοζακίδη (ΕΑΔΕ και ΠΣΣΑΣ), Π. Μιχαλόπουλο (ΠΟΑΔ), Θ. Γουργούλη (ΠΣΑΣ) και Μ. Τζωρτζωρή (ΣΕΜΑ).

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΕΑ, αναδείχθηκε η συσπείρωση, επιβεβαιώθηκε η σύμπλευση, και τονίστηκε η συμπόρευση όλων των συντελεστών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε νέες διεκδικήσεις με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του κλάδου και την ακόμη μεγαλύτερη προβολή του ρόλου και της παρουσίας που έχει στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. 

Συμφωνήθηκε η σημασία μιας ισχυρής Ενιαίας Πανελλαδικής Εκπροσώπησης καθώς και η περαιτέρω θεσμική θωράκιση του κλάδου μέσα από τη συσπείρωση των Σωματείων και την κοινή τους θεσμική παρουσία.

Με την κοινή παραδοχή ότι ο κλάδος είναι ισχυρά ενωμένος, και έτοιμος να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις, διευκρινίστηκε από τους εκπροσώπους του ΕΕΑ ότι θα βρεθεί λύση για όσους δικαιούνται και δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα των 800 ευρώ. 

Έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, και προσδιορίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί η Συνδιάσκεψη του κλάδου με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. 

Επισημάνθηκε ότι θα συνεχιστούν από το ΕΕΑ τα σεμινάρια εκπαίδευσης με ελεύθερη συμμετοχή από όλη τη χώρα, ενώ έγινε αναφορά σε σειρά άλλων θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Συζητήθηκαν επιγραμματικά και η ενδεχόμενη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου του κλάδου,  διάφορες ενέργειες για τη θωράκισή του, όπως και η αναγκαία ομογενοποίηση και η ενιαία διεκδίκηση των αιτημάτων του, και η υποστήριξη των προτάσεών του, μέσα από μια ισχυρή καθολική φωνή που θα εκφράζει κάθε τοπικό σωματείο, κάθε όργανο και κάθε φορέα εκπροσώπησης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης..   

Σε αυτή την εποικοδομητική συνάντηση οι πρόεδροι των Σωματείων εξέθεσαν τις απόψεις τους, σε ειδικά και γενικά θέματα του κλάδου και των μελών τους, τοποθετήθηκαν στα τρέχοντα και συμφώνησαν για τις επόμενες κοινές ενέργειες έχοντας διασφαλίσει σε κάθε ενιαία διεκδίκηση την υποστήριξη του ΕΕΑ.  

Να σημειωθεί όπως τονίστηκε, ότι όλα όσα αναφέρθηκαν και οι όποιες επόμενες καίριες κινήσεις θα αποτελέσουν αρχικώς θέμα διαλόγου θα ληφθούν αποφάσεις και ακολούθως ως ενιαία πρόταση των Σωματείων θα έχει τη δεδηλωμένη αρωγή του Επιμελητηρίου.

Προηγούμενο άρθροΝέα Ιατρεία και Τμήματα στην Affidea Κηφισιάς
Επόμενο άρθροΥπερδιπλασιασμός κερδών το 2019 για την Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α.