Συνάντηση ΠΟΑΔ με τον κ. Νότη Μηταράκη

242
ΠΟΑΔ

Μέλη του Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Π.Ο.Α.Δ, συναντήθηκαν με τον κ. Νότη Μηταράκη, Αναπλ. Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των στόχων που ανακοίνωσε η ΠΟΑΔ στην Τακτική της Γενική Συνέλευση για το έτος 2019 και κατά τη διάρκειά της το ΔΣ έθεσε υπόψη του κ. Μηταράκη τους τρεις βασικούς άξονες που αφορούν στο σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς, με προτεραιότητα την αναμόρφωση της Φορολογικής και Ασφαλιστικής επιβάρυνσης των 14.000 Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Παράλληλα, κατέθεσαν τις απόψεις τους για τη δημιουργία κινήτρων αύξησης της Ασφαλιστικής Παραγωγής, όπως την επαναφορά της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων Ζωής, Υγείας, Σύνταξης για ατομικά και ομαδικά ασφαλιστήρια, με αίτημα να επεκταθεί και στα ασφάλιστρα των συμβολαίων Περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών.

Επιπλέον, τόνισαν την ανάγκη συνέργειας μεταξύ Κρατικού Φορέα και Ιδιωτικής Ασφάλισης στο ζήτημα των Συντάξεων.

Τέλος, επισήμαναν την ανάγκη ενδυνάμωσης της Εποπτείας της Ασφαλιστικής Αγοράς σε θέματα όπως ο Αθέμιτος Ανταγωνισμός, οι ΕΠΥ, κ.λπ.

Ο κ. Μηταράκης, αναγνώρισε την ανάγκη ελάφρυνσης του Φορολογικού, μέσω μείωσης της προκαταβολής φόρου, των φορολογικών συντελεστών και τον φόρο επί των κερδών, και εξέφρασε πολύ θετική άποψη για την επαναφορά της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων στο σύνολό τους.

Παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα της ΝΔ για το Συνταξιοδοτικό, με τη μετάβαση από το 2021 σε Κεφαλαιοποιητικό Σύστημα, που θα ανοίξει νέες προοπτικές για το σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς και στο συνταξιοδοτικό μέλλον των νέων εισερχομένων στην αγορά εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΑπόλλων: Σε Πορεία Ανάπτυξης και το 2019
Επόμενο άρθροΣτο ναδίρ ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα