Διεθνή

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο CEO του Ομίλου Generali Philippe Donnet

Κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Τεργέστης, ο Πάπας Φραγκίσκος φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Generali, όπου και συναντήθηκε με τον κ. Philippe Donnet.

«Ήταν μια ιδιαίτερα συναισθηματική εμπειρία, να καλωσορίσω την Αγιότητά του τον Πάπα Φραγκίσκο χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Generali στην Τεργέστη, με την ευκαιρία της Κοινωνικής Εβδομάδας των Ιταλών Καθολικών. Η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου «Μην παραμένετε αδιάφοροι και μιλήστε για να υπερασπιστείτε τη δημοκρατία» καθρεφτίζεται στις αξίες μας για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου, της αλληλεγγύης και της ένταξης, για τη δημιουργία μιας δικαιότερης και πιο συνεκτικής κοινωνίας». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, κ. Philippe Donnet, τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Τεργέστης φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της Generali. Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφώνησε μια σημαντική ομιλία, στο πλαίσιο της 50ής Κοινωνικής Εβδομάδας των Ιταλών Καθολικών. Η ιστορία του θεσμού των «Εβδομάδων» είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ιταλίας, και αυτό σημαίνει πολλά και για την Καθολική εκκλησία, μια Εκκλησία ευαίσθητη στις εξελικτικές διεργασίες της κοινωνίας, που συμβάλλει στο κοινό καλό. Το θέμα των εργασιών του φετινού συνεδρίου είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ: «Στην καρδιά της δημοκρατίας. Συμμετέχοντας μεταξύ ιστορίας και μέλλοντος».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Generali, κ. Andrea Sironi, ο Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Philippe Donnet, μαζί με τον Chief Communications & Public Affairs Officer, κ. Simone Bemporad, Αναπληρωτή Πρόεδρο του The Human Safety Net, παρέδωσαν στον Πάπα Φραγκίσκο και στον Καρδινάλιο Matteo Maria Zuppi ένα ιδιαίτερο δώρο, που δημιουργήθηκε από νέους που συμμετέχουν στον κοινωνικό συνεταιρισμό La Cometa, μία κοινότητα που υποστηρίζεται από το The Human Safety Net. Πρόκειται για σουπλά από ξύλο λεύκας που απεικονίζουν το κάστρο Miramare, ένα από τα τοπόσημα της Τεργέστης.  

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο CEO του Ομίλου Generali Philippe Donnet

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας