Διαμεσολαβούντες

Συνάντηση Ε.Ε.Α. με Σωματεία της Διαμεσολάβησης

Εθνική Συνδιάσκεψη, Επαγγελματικό Ταμείο και υποχρεωτικές ασφαλίσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στις 10/5/2022, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Σωματείων που αποτελούν την ΕΑΔΕ (ΕΣΑΠΕ, ΠΟΑΔ, ΠΣΑΣ και ΣΕΜΑ) και των Σωματείων με έδρα την Αθήνα.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, οι πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου, μεταξύ των οποίων η δωρεάν δημιουργία site και e-shop για τα μέλη του, καθώς και η δυνατότητα εκπαίδευσης και υποστήριξης για τη διαχείριση των ψηφιακών αυτών εργαλείων, η εκπαίδευση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων μέσω Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχει το Ε.Ε.Α., η δωρεάν παροχή νομικών και φοροτεχνικών συμβουλών από εξειδικευμένους συνεργάτες του Ε.Ε.Α., η προώθηση ενός πλάνου εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η παροχή και software –μετά από τη δωρεά υπολογιστών- στα Σωματεία κλάδων του Ε.Ε.Α., και η κατάρτιση μαθημάτων e-learning για τους επαγγελματίες του κλάδου, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Επιμελητηρίου.

Στην κεντρική ενότητα της συζήτησης τέθηκαν τρία θέματα. Η περαιτέρω συμμετοχή των Σωματείων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στο επόμενο βήμα των Εθνικών Συνδιασκέψεων των εκλεγμένων στα Επιμελητήρια Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, η επιβεβαίωση της στήριξης του Ε.Ε.Α. σε ομόφωνη πρωτοβουλία των Σωματείων της Αθήνας για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου και ο συντονισμός ενεργειών για την προώθηση προς την Πολιτεία προτάσεων τόσο για την παροχή φορολογικών κινήτρων για ασφάλιση όσο και για τη θέσπιση περαιτέρω υποχρεωτικών ασφαλίσεων. Παρουσιάστηκε, επίσης, η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη που εκπόνησε το Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) για το είδος και το εύρος των υποχρεωτικών ασφαλίσεων που υπάρχουν ανά την Ευρώπη.

Στη συνάντηση μετείχαν, πέραν των εκπροσώπων της Διοίκησης του Ε.Ε.Α., ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ), κ. Γιάννης Τοζακίδης,  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), κ. Ηλίας Τσολάκης, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ), κα Θεοδώρα Γουργούλη, ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, η Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, κα Δήμητρα –Ιωάννα Λύχρου, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ), κα Μαρία Δημητριάδη.

Επίσης, την κα Δημητριάδη συνόδευσε ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΠΑΤΕ, κ. Γεώργιος Χατζηγεωργάκης, και τον κ. Τσολάκη, ο Β΄Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΔ και Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος (ΕΕΑΝΔΕ), κ. Γεράσιμος Μιχαλάτος.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τονίζει ότι στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών του για την ενίσχυση του επιχειρείν, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει, εμπράκτως, με κάθε δυνατή δράση, τους επαγγελματίες του κλάδου και τα Σωματεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας