Διαμεσολαβούντες

Σύμπτωση απόψεων Στουρνάρα – Χατζηθεοδοσίου

Εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση είχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν γενικότερα θέματα που απασχολούν την αγορά και οι απόψεις τους, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, συμπίπτουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα της ευρύτερης χρήσης των πιστωτικών καρτών, αφού βεβαίως προκύψει η μείωση στις χρεώσεις.

Ασφαλώς και στα εξειδικευμένα θέματα της ασφαλιστικής μας αγοράς, ιδιαίτερα δεκτικός υπήρξε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Θέματα όπως η βελτίωση του επιπέδου της επικοινωνίας της ΔΕΙΑ με τον Κλάδο, ο θεσμός του Δόκιμου Ασφαλιστή, οι εξετάσεις και ο τραπεζικός παρεμβατισμός, τα οποία έθεσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, βρήκαν την κατανόηση και το ενδιαφέρον του κ. Στουρνάρα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες –και αυτό είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο–, αποδεικνύεται ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι “προσβάσιμος” και καλοπροαίρετος σε εισηγήσεις παραγόντων που εκπροσωπούν αντάξια τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ευχή δική μας είναι τα χαρακτηριστικά του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος να εκφράζονται κάθετα και από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Ιδρύματος του οποίου προΐσταται.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας