Εταιρείες

Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια: Θετικό νέο η εκκίνηση της διαδικασίας αποζημιώσεων

«Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ», υποστηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, με αφορμή την απόφαση της ΤτΕ να πραγματοποιήσει προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής των υπό εκκαθάριση εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value AAE.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ

Είναι σαφές ότι αποτελεί θετικό νέο η εκκίνηση της διαδικασίας αποζημιώσεων των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς, αν και οι καθυστερήσεις που έχουν γίνει ως σήμερα είναι τραγικές. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν παρέλθει 7 χρόνια από την ημερομηνία ανάκλησης άδειας της Ασπίς Πρόνοια.

Οι προκαταβολές θα δοθούν -ελπίζουμε χωρίς άλλα εμπόδια- από την περιουσία των εταιρειών του Ομίλου, αποκλειστικά και μόνο σε όσους βρίσκονται εγγεγραμμένοι στην κατάσταση δικαιούχων ασφάλισης που είναι αναρτημένη στο site της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ όσοι έχουν προβεί σε ανακοπές, θα περιμένουν την τελεσιδικία της υπόθεσής τους για να ενταχθούν κι αυτοί στους πίνακες.

Ο Σύλλογός μας όμως υπενθυμίζει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης διευθέτησης:

• Τι έχει προβλεφθεί για την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν μείνει εκτός πίνακα;
• Για ποιο λόγο οι εκκαθαριστές δεν δέχονται συναινετικά όσους έχουν κάνει ανακοπή για μη αναγγελθέντα συμβόλαια, τη στιγμή που οι ίδιοι επισήμως και εγγράφως είχαν υποσχεθεί την αποδοχή τους; Σήμερα όχι μόνο δεν τους αποδέχονται, αλλά καταθέτουν ειδικές ακριβοπληρωμένες γνωματεύσεις στρεφόμενοι εναντίον τους.
• Για ποιο λόγο προσεπικαλείται το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής στις δίκες; Μήπως για να τεθούν εκτός πίνακα κάποια συμβόλαια τα οποία έχουν μεγάλες αξίες εξαγοράς, μέσω διασταλτικών ερμηνειών των νόμων;
• Για ποιο λόγο δεν ενεργοποιείται ταυτόχρονα ο αποζημιωτικός μηχανισμός του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, μέσω του οποίου θα αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων στους δικαιούχους;
Μετά από 7 χρόνια πολυμέτωπου αγώνα χαιρετίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται προς την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Παραμένουμε όμως πολύ επιφυλακτικοί έως ότου αρθούν όλα τα προαναφερθέντα εμπόδια και αρχίσουν οι συνολικές αποζημιώσεις των ασφαλισμένων βάσει των ισχυόντων νόμων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

Διαβάστε εδώ την απόφαση της ΤτΕ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας