Σύλλογος Ισχύς: Παρουσίασαν με κόμικς την ιστορία της Ασφάλισης στους μικρούς μαθητές της Ρόδου

2200

Έναν ξεχωριστό τρόπο διάλεξε ο Σύλλογος των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ”, για να ενημερώσει τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Πόλεως Ρόδου για την Ιστορία και τον Θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η παρουσίαση που έγινε από τα μέλη του συλλόγου,  συνοδευόταν από προβολή εικόνων με τη μορφή κόμικς και περιλάμβανε ιστορική αναδρομή από την πρώτη μορφή ασφάλισης το 3000 π.Χ. έως και σήμερα.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεισφορά των Ροδίων στην καταγραφή του Εθιμοτυπικού Δικαίου της θάλασσας όπως και στην Αρχή της Γενικής Αβαρίας που θεσπίστηκε το 900 π.Χ., έμεινε γνωστή ως ο Ρόδιος Ναυτικός Κώδικας και κατά τη βάση της ισχύει παγκόσμια έως και σήμερα.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος ΙΣΧΥΣ, «η γνώση που δόθηκε στα παιδιά όσο και η ευαισθητοποίηση για τη συμβολή του θεσμού σε όλο το φάσμα του Ανθρώπινου και Επιχειρηματικού βίου, τους έδωσε μία άλλη οπτική της λέξης Ασφάλεια».

Η δράση έγινε με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, και ο Σύλλογος ελπίζει ότι θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και σε άλλα Δημοτικά σχολεία της Ρόδου, με στόχο «να ωθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν Καλές Συνήθειες, Ασφαλιστική Συνείδηση και να τους δώσει το έναυσμα για να δημιουργήσουν ένα πιο Ασφαλή κόσμο», όπως τονίζεται.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροPetra Hielkema: Η EIOPA πρέπει να είναι σε θέση να παρέμβει όταν οι εθνικές εποπτικές αρχές δεν μπορούν
Επόμενο άρθρο5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια