Στους δείκτες Dow Jones Sustainability (World και Europe) η Generali

3340
Generali logo

Η Generali συμπεριλήφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Δείκτη Dow Jones Sustainability World (DJSI) και για πρώτη φορά φέτος, συγκαταλέγεται και στον Δείκτη Dow Jones Sustainability Europe (DJSI Europe).

Αυτή η σημαντική αναγνώριση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου για  βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στo στρατηγικό πλάνο του Ομίλου “Generali-2021”.

Στις πρωτοβουλίες της Generali στον τομέα αυτό περιλαμβάνονται: η δέσμευση να διαθέσει €4,5 δισ. μέχρι το 2021 σε πράσινες και βιώσιμες επενδύσεις και να αυξήσει τον αριθμό των προϊόντων με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα· ο σχεδιασμός Προγράμματος Υπεύθυνου Καταναλωτή, που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των καταναλωτών ως προς τη βιωσιμότητα· και την καθιέρωση επιχειρηματικού βραβείου για βιώσιμες ΜΜΕ.

Ο DJSI, που ξεκίνησε το 1999 ως ο πρώτος παγκόσμιος δείκτης βιωσιμότητας, παρακολουθεί και καταγράφει τις αειφόρες εταιρείες με βάση την ανάλυση RobecoSAM των κριτηρίων οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης και της μεθοδολογίας του δείκτη S&P του DJI.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του ΠΣΑΣ για την NN Hellas 
Επόμενο άρθροΣτο Ντουμπάι οι διακριθέντες συνεργάτες της NP Ασφαλιστικής