Εκδηλώσεις

Στον ρυθμό της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στον ρυθμό (και στα χρώματα) της Εθνικής Ασφαλιστικής, χτες βράδυ, 25 Ιουνίου, το Golf της Γλυφάδας υποδέχτηκε το εταιρικό παραγωγικό δίκτυο της εταιρείας από όλη την Ελλάδα, σε μια βραδιά επιβράβευσης των επιδόσεών τους για τη χρονιά που πέρασε.

Χριστόφορος Σαρδελής: Έχουμε μάχες μπροστά μας, οι οποίες πρέπει να δοθούν με όρους του μέλλοντος

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Χριστόφορος Σαρδελής, ο οποίος τόνισε ότι το κυρίαρχο θέμα δεν είναι η πώληση της εταιρείας, αλλά το πώς αυτή θα συγχρονιστεί με το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αγοράς και θα δώσει νέο περιεχόμενο στην αποστολή της που θα ανταποκρίνεται τις ανάγκες των συνεργατών και των πελατών της.

«Έχουμε μάχες μπροστά μας, οι οποίες πρέπει να δοθούν με όρους του μέλλοντος, αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στον ανταγωνισμό», τόνισε ο κ. Σαρδελής,  ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ψηφιοποίηση, στους αναδυόμενους κινδύνους και στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν σε διεθνές επίπεδο οι ασφαλιστές να παρέχουν επαρκή κάλυψη. Εστιάζοντας στην Ευρώπη, μίλησε για τα χαμηλά επιτόκια, που αποτελούν πλέον μία νέα κανονικότητα και πλήττουν κυρίως τα χαρτοφυλάκια εγγυημένων αποδόσεων, αλλά και τα PEPPs. Ειδικά για τα τελευταία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δημιουργοί τους «έχουν καλή πρόθεση, αλλά ίσως υποκρύπτεται και μία ιδιοτέλεια», καθώς όπως επεσήμανε, οι οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί η φορητότητα δίνουν το πλεονέκτημα στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που ήδη ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο στην Ευρώπη. Οι ελληνικές εταιρείες, λόγω μεγέθους και υπανάπτυξης της ελληνικής αγοράς, θα είναι αρκετά δύσκολο να τις ανταγωνιστούν.

Γενικότερα, πάντως, ο κ. Σαρδελής πιστεύει ότι ανοίγονται προοπτικές για τον κλάδο στην Ελλάδα, καθώς η ιδέα για θεσμοθέτηση των τριών πυλώνων και για δημιουργία ΣΔΙΤ στον τομέα της υγείας φαίνεται ότι έχει ωριμάσει και σε πολιτικό επίπεδο.

Κλείνοντας, ο κ. Σαρδελής επικεντρώθηκε στην Εθνική Ασφαλιστική, λέγοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ματαιοδοξία. «Δεν είμαστε άτρωτοι. Η πρωτοκαθεδρία πρέπει να επαληθεύεται με έργα και συνεχή προσπάθεια εναρμόνισης με το περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Σταύρος Κωνσταντάς: Το εταιρικό δίκτυο στην πρώτη γραμμή

Απευθυνόμενος στο εταιρικό δίκτυο ο Δ/νων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, τόνισε: «Εσείς είστε που διατηρείτε την Εθνική Ασφαλιστική στο βάθρο των πρωταθλητών. Η εταιρεία έχει πολλά δίκτυα, αλλά το εταιρικό της δίκτυο ήταν και θα παραμείνει στην 1η γραμμή, ακόμα κι αν η εταιρεία αλλάξει μέτοχο».

Χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στον σημαντικό ρόλο των στελεχών της εταιρείας, που με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στηρίζουν την παραγωγική προσπάθεια, ο κ. Κωνσταντάς επεσήμανε ότι «ανεξάρτητα από την κρίση και τη λασπολόγηση, καταφέραμε σημαντικά αποτελέσματα και υψηλή κερδοφορία».

Τα καλά αποτελέσματα συνεχίζονται και το 2019, καθώς, όπως είπε, στο πρώτο 5μηνο καταγράφηκε ρυθμός ανάπτυξης 12,4%, που φτάνει στον κλάδο ζωής στο 23%.

Mε προϊόντα, όπως το Full Health και το Full Home, που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και καθώς προχωρά η διαδικασία στρατηγικού μετασχηματισμού της εταιρείας, μέσω των business disruption και big data analysis, ο κ. Κωνσταντάς κάλεσε το δίκτυο και τα στελέχη να οραματιστούν την Εθνική της επόμενης μέρας, μιας Εθνικής που θα δίνει τον ρυθμό στην αγορά, τους ασφαλισμένους της, στους συνεργάτες της και στην κοινωνία.

Οι βραβεύσεις

Οι βραβεύσεις των ασφαλιστικών συμβούλων, ομαδαρχών, συντονιστών και επιθεωρητών πωλήσεων, ανά κλάδο και συνολικά, που ξεχώρισαν κατά το 2018, έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

Πέρα, όμως, από τις καθιερωμένες βραβεύσεις, η Εταιρεία εγκαινίασε από φέτος ένα βραβείο το οποίο θα δίνεται σε ανθρώπους από τον χώρο της επιστήμης. Παραλήπτρια του φετινού βραβείου η κα Μαρία Γαζούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν η βράβευση των Επιθεωρητών Πωλήσεων, κ.κ. Παναγιώτη Γλεντή και Δημήτρη Κελεσίδη, για την σχεδόν 40χρονη προσφορά τους στην Εθνική Ασφαλιστική. Μια προσφορά που μετριέται σε παραγωγικά αποτελέσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά κυρίως στη δημιουργία αξιόλογων ασφαλιστών, πολλοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε όλες τις βαθμίδες (ομαδάρχες, συντονιστές, ακόμα και επιθεωρητές) και οι οποίοι διακρίνονται συστηματικά.

Πρόκειται, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάς, μιλώντας για τους κ.κ. Γλεντή και Κελεσίδη, «για δύο προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει την Εθνική Ασφαλιστική και είμαστε περήφανοι για αυτούς».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο και ζωντανή μουσική.

Δήμητρα Καζάντζα

 


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας