Εταιρείες

Στον Philippe Donnet το βραβείο του καλύτερου CEO για τον ασφαλιστικό τομέα

H Generali είναι ο μεγάλος νικητής του Institutional Investor Survey, με πρωτιές σε πολλές κατηγορίες βραβεύσεων. Αναλυτικά και σύμφωνα με την Έκδοση 2022 της ετήσιας κατάταξης All-Europe Executive Team του Institutional Investor, του εξειδικευμένου εντύπου και ανεξάρτητης ερευνητικής εταιρείας στον τομέα των διεθνών οικονομικών.

Ο CEO του Ομίλου Generali, κ. Philippe Donnet, ανακηρύχθηκε ως “Καλύτερος CEO” στον Aσφαλιστικό τομέα.

Ο CFO του Ομίλου, κ. Cristiano Borean, έλαβε την πρώτη θέση ως “Καλύτερος CFO”.

Η ομάδα Investor & Rating Agency Relations πήρε την πρώτη θέση στις κατηγορίες “Καλύτερη ομάδα IR”, “Καλύτεροι Επαγγελματίες IR”, “Καλύτερο πρόγραμμα IR” και “Καλύτερη Εκδήλωση IR”.

Η Generali βραβεύτηκε επίσης και βρέθηκε στην πρώτη θέση στις κατηγορίες “Καλύτερη Ενσωμάτωση ESG” και “Καλύτερη Αξιολόγηση Διοίκησης”.

Ο CEO του Ομίλου Generali, κ. Philippe Donnet, δήλωσε: «Αυτό το επίτευγμα επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τα εξαιρετικά επαγγελματικά προσόντα μιας ομάδας που είναι σθεναρά αφοσιωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη της Generali, μέσω του συνεχιζόμενου θετικού διάλογου με την οικονομική κοινότητα και την συνεχή εφαρμογή της ESG στρατηγικής μας».

Η κατάταξη του Institutional Investor, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, αποτυπώνει τις αξιολογήσεις 1.380 επαγγελματιών και επενδυτών από 632 εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι CEO αξιολογήθηκαν βάσει κριτηρίων αξιοπιστίας, ηγεσίας και επικοινωνίας, ενώ οι CFO αξιολογήθηκαν αντίστοιχα βάσει δεξιοτήτων κατανομής κεφαλαίων, χρηματοοικονομικής διαχείρισης και επικοινωνίας. Για την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων Επενδυτικών Σχέσεων εξετάστηκε ένας αριθμός παραγόντων, μεταξύ των οποίων η υλοποίηση roadshows, η ποιότητα των παρεχόμενων οικονομικών πληροφοριών, η γνώση των επιχειρήσεων και της αγοράς, τα αντανακλαστικά και η ανθεκτικότητα της εταιρείας.

Επιπλέον, αξιολογήθηκε το επίπεδο του Διοικητικού συμβουλίου και οι μετρήσεις ESG του οργανισμού.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας