Εκδηλώσεις

Στις 24 Μαΐου 2022 το 6ο Ετήσιο Συνέδριο Labor & Insurance

«Η Διαχείριση Κρίσεων στο Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα και στο Εργασιακό Περιβάλλον» είναι το θέμα του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου Labor & Insurance, που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, σε ψηφιακή μορφή.

Το Συνέδριο Labor & Insurance, τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους θεσμούς του ασφαλιστικού κλάδου, φιλοξενώντας την τεχνογνωσία  και τις απόψεις σημαντικών προσωπικοτήτων στο εργασιακό περιβάλλον.

Η ατζέντα του φετινού συνεδρίου θα επικεντρωθεί στα επίκαιρα θέματα που ταλανίζουν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο ασφαλιστικό κλάδο καθώς και στην ολιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων εργασιακών και ασφαλιστικών ζητημάτων.  Συγκεκριμένα, οι ενότητες του 6ου Συνεδρίου Labor & Insurance, είναι οι παρακάτω:

  • Η συμβολή του Π.Σ Εργάνη ΙΙ στην ολιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων.
  • Οι έννοιες του χρόνου και του τόπου στις εργασιακές σχέσεις: Ψηφιακή κάρτα εργασίας και τηλεργασία.
  • Συλλογικές εργασιακές σχέσεις: Πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκλίσεων.
  • Οδεύοντας προς ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο θα ενισχύει τη βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
  • Roundtable Discussion: Συμπληρωματικές παροχές προς τους εργαζόμενους: Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, δηλώνει: «Σε μια κοινωνία που αλλάζει, μια οικονομία που επαναπροσδιορίζεται και ένα επιχειρηματικό τοπίο που μετασχηματίζεται, η αγορά εργασίας αποτελεί ένα ακρογωνιαίο πυλώνα και ζωτικής σημασίας οικοσύστημα όπου εργαζόμενοι και εργοδότες καλούνται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες και δεδομένα. Με το εργασιακό χώρο και χρόνο να επανακαθορίζονται μέσα από έννοιες όπως η τηλε-εργασία και νέα τεχνολογικά εργαλεία να εντάσσονται δυναμικά στην καθημερινότητα όλων, το θεσμικό πλαίσιο καλείται να αναπτύξει τις πολιτικές εκείνες, όπου με σεβασμό στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες όλων να διαμορφωθεί μια λειτουργική, αποδοτική, βιώσιμη και αναπτυξιακή συνθήκη. Στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο Labor & Insurance, θα έχουμε την ευκαιρία να προσδιορίσουμε τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και ασφάλισης και να έρθουμε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικών, Εργασιακών και Θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Κρεμαλής, αναφέρει: «Η αποσπασματική αντιμετώπιση των κρίσεων στην κοινωνική ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις δεν έφερε μέχρι σήμερα τα αναμενόμενα αποτελέσματα, γιατί περιορίζεται κυρίως σε κατασταλτικές κυβερνητικές και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις. Αυτό που βασικά λείπει είναι η προληπτική διαχείριση των κρίσεων που θα αποτρέπει ή θα περιορίζει τα ζημιογόνα αποτελέσματα. Στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο Labor & Insurance του AMCHAM διατυπώνονται ακριβώς προτάσεις μέτρων και θεσμών που ελαχιστοποιούν τις συνέπειες τέτοιων κρίσεων».

Χορηγός του Συνεδρίου είναι η Pfizer.

Χορηγοί Επικοινωνίας: “Ασφαλιστική Αγορά” & aagora.gr, Επιχειρώ και Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Event Page: https://www.amcham.gr/events/event/6th-labor-insurance-conference/

Registration: https://www.eventora.com/en/Events/amcham-labor


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας