Εκδηλώσεις

Στην Αθήνα το Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο του Ομίλου Affidea

Την Αθήνα και την Affidea Ελλάδος επέλεξε ο Όμιλος Affidea για τη διοργάνωση του Medical Council, του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου όλων των Επιστημονικών Διευθυντών των εταιρειών του Ομίλου.

Σκοπός του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με διεθνή συμμετοχή από τις 15 χώρες του δικτύου, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, ήταν η συζήτηση και η ανταλλαγή των best practices μεταξύ των Επιστημονικών Διευθυντών κάθε χώρας, καταξιωμένων ιατρών υποειδικοτήτων και μελών της κλινικής ομάδας του Ομίλου, αναφορικά με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τη στρατηγική σε βασικούς τομείς εξειδίκευσης του Ομίλου, όπως η κλινική διακυβέρνηση, η ακτινολογία και η φροντίδα του καρκίνου, η ψηφιοποίηση της υγείας, αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας και οι ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η μεταστροφή των αντιλήψεων και των πολιτικών υγείας τα τελευταία χρόνια λόγω και της πανδημίας COVID-19, η ανάγκη για πρόληψη του καρκίνου, οι σχέσεις ιατρών και ασθενών, ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι προηγμένες τεχνολογίες και καινοτόμες μέθοδοι στη διάγνωση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις πρωτοπορίες που επιδεικνύει ο Όμιλος μέσα από την υιοθέτηση σύγχρονων πρωτοκόλλων και τεχνικών επεξεργασίας ιατρικών δεδομένων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, καθώς και στην αλληλεπίδραση κλινικής αριστείας και εταιρικής στρατηγικής.

Στην Αθήνα το Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο του Ομίλου Affidea

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος,  κ. Θεόδωρος Καρούτζος, επεσήμανε: «Η κύρια επένδυση του Ομίλου μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας, οι γιατροί μας. Για να κάνουμε την υγεία πραγματικότητα, χρειαζόμαστε ειδικευμένους γιατρούς, που παρέχουν ποιοτική ανθρωποκεντρική φροντίδα και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με το πώς να φροντίζουν την υγεία τους, να συντονίζουν τη φροντίδα τους και να υποστηρίζουν τις ανάγκες τους. Ο γιατρός παρέχει ουσιαστική προστιθέμενη αξία και για εμάς αποτελεί μέρος των αποφάσεων σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς μας. Πρωταρχικός του ρόλος είναι η διάγνωση και η θεραπεία, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να ανακουφίζει, να συμβουλεύει, να συμπορεύεται με τον εξεταζόμενο».

Στην ομιλία του ο Επιστημονικός Διευθυντής της Affidea Ελλάδος, κ. Δημήτριος Δαραβίγκας, δήλωσε: «Η διοργάνωση Συνεδρίων και η προώθηση συνεργασιών σαν τη σημερινή, οι οποίες προάγουν τη γνώση μέσα από τον διάλογο και τη χρήση νέων τεχνολογιών, αποτελεί κεντρικό στόχο του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας και της προαγωγής της υγείας, που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα. Να είστε βέβαιοι ότι ο Όμιλος Affidea, με όραμα, σκληρή δουλειά και έμφαση στην καινοτομία, θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή στις εξελίξεις του κλάδου και για τα επόμενα χρόνια».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας