Στέφανι Ντέιβις, Γελωτολογία

323

Πρόκειται για ένα βιβλίο-πρακτικό οδηγό που θα μας βοηθήσει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το γέλιο και το χιούμορ ως νοητικά εργαλεία, ώστε να επικοινωνούμε καλύτερα και να νιώθουμε καλύτερα.

Γραμμένο με τρόπο εύληπτο και διασκεδαστικό, εξηγεί από μια ψυχολογική οπτική πώς μπορεί το χιούμορ να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας, να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα και να ζήσουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Οι απλές τεχνικές και ασκήσεις που περιλαμβάνει θα μας κατευθύνουν ώστε να επιστρατεύουμε μια πιο θετική στάση απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις, να αλλάζουμε τη διάθεσή μας αλλά και να ενισχύουμε το συναίσθημα της ευτυχίας.

Όπως επισημαίνει η Στέφανι Ντέιβις στον πρόλογο του βιβλίου της, «η Γελωτολογία αφορά την κατανόηση του πώς επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες από τον εξωτερικό κόσμο και στη συνέχεια ανταποκρινόμαστε και αντιδρούμε εσωτερικά σε αυτές τις καταστάσεις. Οι θεμελιώδεις αρχές της Γελωτολογίας βασίζονται στην επιστήμη και στην ψυχολογία, όμως είναι εύκολα κατανοητές σε όλους». Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται ο αναγνώστης να έχει γνώσεις ιατρικής ή ψυχολογίας, για να αντιληφθεί πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το χιούμορ και το γέλιο, προκειμένου να βελτιώσει τις συλλογιστικές ικανότητές του σε κάθε επίπεδο, με στόχο την ευεξία, την προσαρμοστικότητα και την επικοινωνία.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αναζητήστε τo στο βιβλιοπωλείο FINANCIAL FORUM, Αγίου Κων/νου 40, Μαρούσι,
Τηλ.: 210 6127502, Fax: 210 6127719, e-mail: [email protected]

Περισσότερες προτάσεις βιβλίων εδώ


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΜιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας
Επόμενο άρθροMarc Roche, Οι Banksters