Συνεντεύξεις

Στ. Σταυρόπουλος: Αλλάζουμε τη ζωή των συνεργατών μας και των πελατών τους

Η Life Solutions, με σύνθημά της το «Αλλάζουμε τη Ζωή των Ανθρώπων», είναι μία εταιρεία που συνδυάζει την κουλτούρα του agency system με εκείνη του ελεύθερου δικτύου, εστιάζοντας κυρίως στην υποστήριξη και ανάπτυξη Συνεργατών. Ο ιδρυτής της και Δ/νων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, στη συνέντευξη που ακολουθεί, μιλά για τη φιλοσοφία της Life Solutions, το μοντέλο ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει, τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνει αυτή την ανάπτυξη, αλλά και τα οφέλη και την αξία που προσδίδει στους συνεργάτες και τους πελάτες της.

| Συνέντευξη στη Δήμητρα Καζάντζα |

Κύριε Σταυρόπουλε, τι σας ώθησε να ιδρύσετε τη Life Solutions, μετά από μία αρκετά πετυχημένη διαδρομή στο agency system;

Σ.Σ.: Πράγματι, προερχόμαστε από το “agency system”, το οποίο είναι συνυφασμένο με την αποκλειστική συνεργασία και την πώληση προϊόντων συγκεκριμένης εταιρείας. Στην πράξη, όμως, είναι ένα σύστημα προσέλκυσης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης νέων ανθρώπων, σε ένα εξαιρετικό επάγγελμα. Αυτή την κουλτούρα την κρατήσαμε στο ελεύθερο δίκτυο και την εξελίξαμε.

Εστιασμένοι πελατοκεντρικά, επιδιώξαμε να προσδώσουμε αξία και οφέλη, μέσω των Συνεργατών μας, στους πελάτες τους, ισχυροποιώντας διαχρονικά τη μεταξύ μας επαγγελματική σχέση. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμασταν επιπροσθέτως αρκετές επιλογές, ώστε να προσφέρουμε στον κάθε πελάτη (ιδιώτη ή επιχείρηση) τον κατάλληλο συνδυασμό λύσεων για τις ανάγκες του, τη συγκεκριμένη στιγμή. Με αυτό το σκεπτικό ιδρύσαμε τη Life Solutions, εστιάζοντας στην υποστήριξη και ανάπτυξη Συνεργατών.

Με ό,τι κάνουμε δημιουργούμε αξία στους Συνεργάτες μας και στους πελάτες τους. Ο τρόπος που το πετυχαίνουμε είναι μέσω του Προσωπικού Οικονομικού Σχεδιασμού, με προγραμματισμένη παρακολούθηση και παρέμβαση, όποτε αυτό απαιτείται, εύκολα, απλά και συμμετοχικά. Κάνουμε έτσι εξαιρετική διαχείριση, με σημαντικά αποτελέσματα.

Έχετε υιοθετήσει το moto: «Αλλάζουμε τη Ζωή των Ανθρώπων». Σε ποιους αναφέρεστε και με ποιους τρόπους επιτυγχάνετε στην πράξη αυτή την αλλαγή;

Σ.Σ.: «Αλλάζουμε τη Ζωή των ανθρώπων», πελατών και συνεργατών, και το υποστηρίζουμε πιστά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι η φιλοσοφία μας, η κουλτούρα μας, ο λόγος ύπαρξης της επαγγελματικής μας υπόστασης ως Life Solutions στην αγορά. Υποστηρίζεται καθολικά από τις υποδομές μας, τους ανθρώπους μας, την οργάνωση, τον τρόπο διοίκησης, το άριστο κλίμα, τις σχέσεις μεταξύ μας.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, από την αρχή της καριέρας μας επικεντρωθήκαμε στο όφελος των πελατών, δημιουργώντας τους υπεραξία, και πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, αναλόγως των οικονομικών δυνατοτήτων και των δεδομένων τους.

Έχουμε πάρα πολλούς πελάτες που παίρνουν συμπληρωματική Σύνταξη, σπούδασαν και σπουδάζουν τα παιδιά τους, έχοντας καλύτερες επιλογές και διεξόδους, βρήκαν ένα συσσωρευμένο κεφάλαιο που τους βοήθησε να ορθοποδήσουν σε δύσκολες περιόδους της ζωής τους.

Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση της ποιότητας Ζωής των πελατών μας, μέσω της βελτίωσης του τρόπου διαχείρισης των οικονομικών τους.
Η πορεία του σχεδιασμού επαναπροσδιορίζεται σε προγραμματισμένη ετήσια βάση και παρακολουθείται από εμάς σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Τα ασφαλιστικά προϊόντα τα χρησιμοποιούμε ως ασφαλιστικές δικλίδες από κάθε απρόοπτο γεγονός, για την προστασία της οικονομικής προοπτικής.

Οι συνεργάτες μας, από την άλλη, μπορούν να επιλέξουν, αναλόγως των επιδιώξεών τους, ανάμεσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες, όπως: εκπαίδευση, εξειδίκευση, mentoring, coaching, ψυχολογική υποστήριξη, διαχείριση της επικοινωνίας, συμμετοχή στο άνοιγμα νέων αγορών, ακόμη και υποστήριξη με πελατολόγιο.

Αυτή η δυνατότητα επιλογών δίνει ελευθερία και δημιουργεί ένα άριστο κλίμα, υγιή συναγωνισμό και υψηλά εισοδήματα.

Επιπροσθέτως, έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέλο ανατροφοδοτούμενου μηχανισμού, που εξασφαλίζει στους συνεργάτες εισόδημα εφ’ όρου ζωής και, επομένως, σιγουριά και ασφάλεια.

Ποια στρατηγική ανάπτυξης έχετε υιοθετήσει ως εταιρεία και με ποιους τρόπους την υλοποιείτε;

Σ.Σ.: Η στρατηγική της ανάπτυξής μας τροφοδοτείται από δύο μεγάλες δεξαμενές ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο επιλέγουμε προσεκτικά.

Η πρώτη, που αποτελεί και προτεραιότητά μας, είναι οι νέοι άνθρωποι, κατά κανόνα πτυχιούχοι, με κριτήριο την επιθυμία να «αλλάξει η Ζωή τους». Για τον σκοπό αυτόν έχει δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός προσέλκυσης, εκπαίδευσης, παρακίνησης, coaching, καθημερινής επαγγελματικής υποστήριξης καθώς και οικονομικής.

Η δεύτερη δεξαμενή είναι οι υπάρχοντες επαγγελματίες συνάδελφοί μας στην αγορά, που είτε θέλουν να μειώσουν το άγχος της καθημερινότητας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το οικονομικό τους επίπεδο, είτε θέλουν τη σιγουριά ενός διαχρονικού εισοδήματος και την ασφάλεια μίας οργανωμένης εταιρείας διαμεσολάβησης. Διαθέτουμε κεντρική υποστήριξη για την προώθηση απλών προϊόντων σε ήδη υπάρχοντες ή υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι στη συνέχεια ανατίθενται στους συνεργάτες προς υποστήριξή τους και περαιτέρω αξιοποίηση.

Στη βάση του πελατοκεντρικού συστήματος που έχουμε υιοθετήσει και για να καλύψουμε τις ανάγκες κατάλληλων πελατών, ιδιωτών και επιχειρήσεων, χρησιμοποιούμε όλους τους κλάδους ασφάλισης που είναι απαραίτητοι.

Στην κατεύθυνση αυτή, με τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργαζόμαστε, επιδιώκουμε άριστη σχέση συνεργασίας, άμεση πρόσβαση επικοινωνίας, γρήγορες και ευέλικτες διαδικασίες, συνέπεια, φερεγγυότητα και υποστήριξη.

Επιπλέον, οι συνεργάτες μας έχουν πλήρη και αποτελεσματική υποστήριξη back office, το οποίο τους απαλλάσσει από τη διαχείριση της καθημερινότητας, μειώνοντας το άγχος και απελευθερώνοντας παραγωγικό χρόνο.

Παράλληλα, αξιοποιήσαμε την τεχνολογία, δημιουργώντας αυτοματισμούς και ψηφιακά εργαλεία σε ορισμένα στάδια της διαδικασίας για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Πέραν των απαραίτητων πληροφοριών που χρειάζεται ο Συνεργάτης, χρησιμοποιούμε επιπλέον εφαρμογές και εικόνα MIS, για να έχει ο κάθε συνεργάτης το ηλεκτρονικό του γραφείο 24/365 από κάθε μέσο και από κάθε σημείο.

Τέλος, επενδύσαμε πριν δυόμισι έτη, σε μία εξαιρετική ηλεκτρονική εφαρμογή, που βοήθησε, αφενός, τους συνεργάτες μας στην επικοινωνία και διερεύνηση των επιθυμιών και αναγκών των πελατών τους και, αφετέρου, τους πελάτες να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του Οικονομικού Σχεδιασμού (Financial Planning) στη ζωή τους.

Στ. Σταυρόπουλος: Αλλάζουμε τη ζωή των συνεργατών μας και των πελατών τους
Ο κ. Στ. Σταυρόπουλος με συνεργάτες και στελέχη της Life Solutions.

Η υιοθέτηση της παραπάνω στρατηγικής και ειδικότερα του Οικονομικού Σχεδιασμού σας ωφέλησε αυτά τα δύο δύσκολα, λόγω της πανδημίας, χρόνια;

Σ.Σ.: Αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας ολιστικά, διαχειριζόμενοι τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους, μέσω ενός μοντέλου προγραμματισμένης παρακολούθησης των επιδιώξεών τους, με στόχο τη μελλοντική οικονομική τους ευρωστία. Αποτέλεσμα είναι ικανοποιημένοι πελάτες, με σημαντικά έως πολύ σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, και επιτυχημένοι συνεργάτες, με υψηλά εισοδήματα.

Ο τρόπος της εργασίας μας, σε συνδυασμό με την εξελιγμένη ηλεκτρονική μας εφαρμογή, μας έδωσε πλεονέκτημα και ευελιξία στα δύο έτη της πανδημίας, καθώς γίνονταν διαδικτυακά ραντεβού με νέους υποψήφιους πελάτες, σαν να ήταν φυσικά, διά ζώσης ραντεβού.

Ιδιαίτερα σήμερα, ο Οικονομικός Σχεδιασμός αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, τη διέξοδο όχι μόνο προς τη βιωσιμότητα, αλλά και την επιτυχία των φυσικών δικτύων, έναντι των εναλλακτικών, τα οποία πωλούν προϊόντα και δεν είναι ανταγωνίσιμα.

Γενικότερα, πώς βλέπετε το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και ποιος o ρόλος που θέλετε να παίξετε ως Life Solutions;

Σ.Σ.: Το στοίχημα για τα φυσικά δίκτυα είναι να δουν τη διαφορετική προοπτική του επαγγέλματος. Για παράδειγμα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 και σήμερα διαθέτουν ένα μεγάλο πελατολόγιο. Όμως, τα παιδιά τους έχουν επιφυλάξεις ή και άρνηση να ακολουθήσουν αυτό το εξαιρετικό και πολλά υποσχόμενο επάγγελμα.

Στην ψυχολογία των νέων ανθρώπων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δεν ταιριάζει ο τρόπος δουλειάς που υπήρχε προ δύο ή τριών δεκαετιών.

Στη Life Solutions έχουμε ήδη περιπτώσεις συνεργασιών που ανεστράφη ένα τέτοιο κλίμα και εξελίσσονται με μεγάλη επιτυχία και ικανοποίηση, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, εξασφαλίζοντας το εισόδημά τους.

Στην επιτυχία μας έχει συντελέσει, πέραν της εμπειρίας μας, το εξαιρετικό υπόβαθρο της οργάνωσης και των υποδομών μας και ιδιαίτερα τα κατάλληλα καταρτισμένα στελέχη που απαρτίζουν τον υποστηρικτικό μηχανισμό της εταιρείας. Σε αυτή τη βάση προχωράμε και καλούμε όποιον το επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας.

Διαβάστε επίσης: Σε τι ξεχωρίζει η Life Solutions; Απαντούν 4 συνεργάτες της


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας