Διαμεσολαβούντες

ΣΠΑΤΕ: Συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Κλάδου, αναφορικά με τον νέο Ν.5073/2023 «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και άλλες επείγουσες διατάξεις» και μετά την ενημέρωση του Υφυπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη από τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Χατζηθεοδοσίου, μέλη του ΕΕΑ καθώς και εκπροσώπους της ΕΑΔΕ και της ΠΟΑΔ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28.12.2023 συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Όμηρο Τσάπαλο.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους του ΣΠΑΤΕ, η Πρόεδρος του Δ.Σ., κα Μαρία Δημητριάδη, η Γεν. Γραμματέας, κα Τόνια Κουφοπούλου, και το Μέλος κ. Νίκος Ζόμπολας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ενημερώθηκε διεξοδικά για τα παρακάτω θέματα:

  1. Την άδικη διάκριση που εντάχθηκε στον νόμο και διαχωρίζει τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές ως προς τον τρόπο φορολόγησης τους. Κατατέθηκαν οι θέσεις με επιχειρήματα για την εξαίρεση του συνόλου των επαγγελματιών του κλάδου.
  2. Την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από την υποχρεωτική χρήση POS, που θα επιβαρύνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος των εργασιών, δεδομένης και της μη υποχρέωσης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, έκδοσης αποδείξεων μέσω ταμειακής μηχανής.
  3. Την αδράνεια των συναρμόδιων υπουργείων σχετικά με την έκδοση της Κ.Υ.Α. για την ενεργοποίηση του Ν. 3844/2010, που προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης, διαφόρων επαγγελματιών – φορέων παροχής υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Ο κ. Τσάπαλος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις και έλαβε σημαντική πληροφόρηση την οποία και θα προωθήσει αρμοδίως.

«Ως πιο σημαντικό αναφέρουμε κλείνοντας, ότι άνοιξε ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας, που πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει προς όφελος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στο σύνολο της», επισημαίνεται εν κατακλείδι.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας