Σημαντική η απήχηση των προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης της Interamerican

585
Το team των Ομαδικών Ασφαλίσεων.

Τις ασφαλιστικές προτάσεις της στις ομαδικές ασφαλίσεις ενίσχυσε κατά το 2020 η Interamerican, διατηρώντας στο πελατολόγιό της σημαντικές επιχειρήσεις και προσθέτοντας νέες, που εμπιστεύονται το κύρος, την αξιοπιστία και την πολυετή τεχνογνωσία της στον τομέα.

Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε νέα, καινοτόμα προγράμματα ομαδικών ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας. Τα προγράμματα «Managed Care Plan» (MCP) παρέχουν συντονισμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση της υγείας κάθε εργαζομένου σε συμβαλλόμενη επιχείρηση, με βασικό πυλώνα υπηρεσιών τις ιδιόκτητες υποδομές της Interamerican: τη γενική κλινική Αθηναϊκή Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst, συνδυαστικά με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Επιπλέον, τα νέα προγράμματα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κόστους της ασφάλισης, ενώ ταυτόχρονα είναι βιώσιμα, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο παροχών και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Οι ομαδικές ασφαλίσεις «Managed Care Plan» έχουν, ήδη, ιδιαίτερη απήχηση στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσφέρουν κάλυψη στο προσωπικό τους, ενώ επιλέγονται κατά προτεραιότητα προτίμησης και από τους διαμεσολαβητές. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων Ζωής, Υγείας και Σύνταξης με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια διαθέτοντας σήμερα περίπου 1.000 εταιρικούς πελάτες από όλο το φάσμα του επιχειρείν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι –παρά τη συγκυρία της πανδημίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις– το ενδιαφέρον τους για τη σύναψη ή διατήρηση  ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το προσωπικό τους διατηρήθηκε υψηλό. Ως παροχή, άλλωστε, η ασφάλιση υγείας από τον εργοδότη θεωρείται σταθερά ως η πιο σημαντική, σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών, αντισταθμίζοντας ενδεχόμενες απώλειες των εργαζομένων από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και εξελίξεις.

Πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εταιρικών πελατών με ομαδικό συμβόλαιο Interamerican, έδωσε ποσοστό ικανοποίησης 87,5%, ενώ ο δείκτης Net Promoters Score (NPS) που αφορά κυρίως στην πρόθεση σύστασης της εταιρείας σε τρίτους, ανέρχεται σε 49,7%. Επισημαίνεται ότι στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων, η εταιρεία κατά το 2020 κατέβαλε 22 εκατ. ευρώ σε 103.714 περιπτώσεις ασφαλισμένων με ομαδικά συμβόλαια Ζωής-Υγείας και Ζημιών, που ήταν και οι περισσότερες (14,1 εκατ. σε 85.634 περιπτώσεις), καθώς και σε Υγείας τύπου Medisystem και σε συνταξιοδοτικά.

Ο κ. Γιώργος Πλωμαρίτης, Group Business manager της Interamerican, υπογραμμίζει σχετικά:  «Τα προγράμματα ομαδικών ασφαλίσεων της εταιρείας έχουν καθιερωθεί στην αγορά ως αξιόπιστη επιλογή. Ειδικότερα, τα νέα  προγράμματα «Managed Care Plan» είναι περισσότερο ελκυστικά. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από το λανσάρισμα, οι εργαζόμενοι 50 μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων έχουν τις καλύψεις των νέων προγραμμάτων. Η ποιοτική διαφορά οφείλεται στη δέσμευση της διοίκησης για δημιουργία αξίας υπέρ των stakeholders -εργοδοτών και εργαζομένων- της επιχειρηματικής κοινότητας».

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕΙΑΣ: Σεμινάριο για τις ασφαλίσεις Σκαφών Αναψυχής
Επόμενο άρθροJennifer B. Kahnweiler, Ο εσωστρεφής ηγέτης