Εταιρείες

Σημαντική η επένδυση της Interamerican στην Αθηναϊκή Mediclinic και την πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας

Κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Interamerican στον τομέα της υγείας κατέχει η Αθηναϊκή Mediclinic.

Η γενική κλινική, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί μια σύγχρονη διαγνωστική, χειρουργική, θεραπευτική και νοσηλευτική μονάδα, “αιχμή του δόρατος” των ιδιόκτητων υποδομών της εταιρείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα, καθώς και του εταιρικού δικτύου υγείας.

Η Interamerican έχει επενδύσει σημαντικά ποσά κατά τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των λειτουργικών συστημάτων της κλινικής.

Με γνώμονα τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών, η Αθηναϊκή Mediclinic έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πιστοποίησή της σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας EN 15224, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα των απαιτήσεων ποιότητας για τον κλάδο της υγείας. Η κλινική, σήμερα, λειτουργεί με διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό 143 ατόμων, που περιλαμβάνει ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, διαθέτοντας 90 κλίνες.

Πρόσφατα, καθήκοντα γενικού διευθυντή ανέλαβε ο Αντώνης Γερονικολάου, στέλεχος με εμπειρία 25 ετών σε επιτελικές θέσεις επιχειρηματικών οργανισμών του τομέα της υγείας και με συμμετοχή, ως εμπειρογνώμων, στο πρόγραμμα μεταρρύθμισης – ειδικότερα σε θέματα οργάνωσης μονάδων υγείας.

Η Αθηναϊκή Mediclinic διαθέτει εξωτερικά ιατρεία και τμήματα παθολογικά και χειρουργικά, ειδική μονάδα βραχείας νοσηλείας, καθώς και ειδικά τμήματα μαστού, μελέτης ύπνου, αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και προληπτικού ελέγχου.

Ενδεικτικά, η κλινική κατά το 2016 υποδέχθηκε 33.767 ασθενείς για πρωτοβάθμια φροντίδα και είχε 6.927 νοσηλείες, εκ των οποίων οι 5.800 ήταν χειρουργικές.

Ειδικότερα για τους ασφαλισμένους της Interamerican και σε ορισμένα συμβόλαια υγείας, για την Αθηναϊκή Mediclinic περιλαμβάνονται επιπλέον προνομιακές καλύψεις και παροχές. Ακόμη, η ιδιόκτητη κλινική αποτελεί “μοχλό” υποστήριξης χορηγικών – κοινωνικών πρωτοβουλιών της εταιρείας, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και του προγράμματος “Δικαίωμα στην Υγεία για όλους”.

Ανάπτυξη του δικτύου υγείας

Η Interamerican, με στρατηγική προτεραιότητα την οργανωμένη πρόληψη, εστιάζει σταθερά στην πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας, ενισχύοντας τις υποδομές της. Ήδη, βρίσκεται στην “τελική ευθεία” προετοιμασίας για τη λειτουργία του νέοy Medifirst για τα βόρεια προάστια Αττικής στο Μαρούσι, που θα συμπληρώνει το πολυϊατρείο των νοτίων προαστίων (Αργυρούπολη).

Επισημαίνεται ότι τα δύο πολυϊατρεία είναι εντεταγμένα στο πανελλαδικό δίκτυο υγείας της εταιρείας, που αριθμεί 1.417 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 540 χειρουργούς – ειδικούς συνεργάτες και 250 διαγνωστικά κέντρα, ενώ οι συνεργαζόμενες κλινικές -στις οποίες έχει προστεθεί και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών- ανέρχονται σε 32.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας