Πρωτοβουλία της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες για την ανάδειξη των Cyber Risks

438

Επιλεγμένα στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με δίκτυα και συστήματα, συμμετείχαν στην εκδήλωση με θέμα: «Οι χάκερ δεν κοιμούνται ποτέ! Εσείς ακόμη κοιμάστε ήσυχοι;», που διοργάνωσε η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τις εταιρείες ΚPMG, AIG και CROMAR οι οποίες διαθέτουν εξειδικευμένες λύσεις για την ασφάλιση των κινδύνων του διαδικτύου και των συστημάτων (Cyber Risks).

Αυτή η συνάντηση διαλόγου κι ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσης της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ για παροχή καινοτόμων συμβουλευτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται μαζί της, σχετικά με τα ασφαλιστικά τους θέματα. Είχε τη μορφή debate όπου δύο ασφαλιστές διεθνούς εμβέλειας μαζί με ένα σύμβουλο στην προστασία των συστημάτων, με την συμβολή της ERB ΑΕΜΑ, συζήτησαν με τους πελάτες για τον τρόπο αντιμετώπισης  των κινδύνων του διαδικτύου.

Η κα Άννυ Τρύφων, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ στον χαιρετισμό προς όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην πραγματική ανάγκη της σημερινής επιχείρησης για προστασία από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα συστήματα για την απώλεια των δεδομένων, ανάγκη που απασχολεί όλο και περισσότερο τους managers σήμερα. Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο Νομοθετικό Περιβάλλον (EU data protection regulation) που θα επηρεάσει τις εταιρείες στο προσεχές μέλλον.

Ο κ. Giuseppe Zorgno, Γενικός Διευθυντής της AIG Greece, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε ότι η αντιμετώπιση του κινδύνου μέσω της ασφάλισης είναι διαχρονική ανάγκη του επιχειρηματία.

Ακολούθησε παρουσίαση των case studies από τον κ. Χ. Βιδάκη της KPMG, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αναπτύχθηκε συζήτηση με τη συμμετοχή των κ.κ. John Croker, CEO της Cromar, Κ. Βούλγαρη, AIG, και Κ. Κωσταρέλο, CROMAR, Εκεί, έγινε σαφές ότι η ασφαλιστική βιομηχανία σήμερα έρχεται να δώσει λύση, όχι μόνο σε επίπεδο ασφάλισης, δηλαδή παροχής χρήματος, αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσης, δηλαδή παροχής υπηρεσίας, κάτι το οποίο σε τέτοιες καταστάσεις αξιολογείται ενδεχομένως ως σημαντικότερο ακόμη και από αυτήν την ίδια τη χρηματοδότηση. Έρχεται να παράσχει στις εταιρείες όλα τα εργαλεία για να διαχειριστούν με επιτυχία αλλά και με το δυνατόν χαμηλότερο κόστος, τέτοια περιστατικά.

Οι Συναντήσεις Διαλόγου, για σημαντικά θέματα διαχείρισης κινδύνου που απασχολούν τους σημερινούς επιχειρηματίες, θα συνεχιστούν, με σκοπό να αποτελέσουν θεσμό για την ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ καθώς η εταιρεία προγραμματίζει κι άλλες παρόμοιες, ώστε διατηρήσει μια στενή και ουσιαστική επικοινωνία με τους πελάτες της.

Στη φωτ. η Δ/νουσα Σύμβουλος της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, κα Άννυ Τρύφων.

Προηγούμενο άρθροΣτατιστική Επετηρίδα για την Ασφάλιση Αυτοκινήτων 2013
Επόμενο άρθροΕπιτυχής η εκδήλωση στα Χανιά με τον Άκη Αγγελάκη