Πρόεδρος του Δ.Σ. της “ERGO Deutschland AG” αναλαμβάνει ο Θ. Κοκκάλας

1905

Από τον Μάιο του 2020 ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας του Ομίλου ERGO. Σε ανακοίνωσή του προς τους συνεργάτες του ελεύθερου δικτύου, ο CEO της ERGO Ελλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για όποια αλλαγή επέλθει στο Διοικητικό Σχήμα της εταιρείας.

Ακολουθεί η σχετική εγκύκλιος προς τους συνεργάτες της ERGO Ελλάδος.

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Το 2019 ήταν ένα σημαντικό έτος και σημείο αναφοράς για την εταιρεία μας. Ήταν η πρώτη χρονιά που λειτουργήσαμε ως μία ενιαία εταιρεία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της μεγαλύτερης και πιο σύνθετης συγχώνευσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Στόχος μας ήταν, το χρονικό διάστημα της ενοποίησης των δυνάμεων των δύο εταιρειών και η ανασυγκρότησή μας σε μία, να είναι κατά το δυνατόν συντομότερο, έτσι ώστε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. Η δυναμική συμμετοχή και η ουσιαστική στήριξή σας στο έργο μας αυτό ήταν καθοριστική και γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά.

Οι κοινές επιτυχίες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναγνωρισθεί και εκτιμηθεί τόσο από την τοπική αγορά, όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς η ERGO στην Ελλάδα θεωρείται πλέον μία από τις βασικές εταιρείες του Ομίλου ERGO. Στόχος μας, για τη νέα χρονιά αλλά και για τα επόμενα χρόνια, είναι να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην Ελληνική αγορά και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους Πελάτες μας, τους Συνεργάτες μας, τους Υπαλλήλους μας, τους Μετόχους μας και την Κοινωνία.

Θέλω ακόμη να σας ενημερώσω ότι, οι ανάγκες του Ομίλου της ERGO στη Γερμανία, σε συνδυασμό με τις σημαντικές επιτυχίες μας στην Ελλάδα σε όλα αυτά τα χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθώ πρόσφατα πρόταση από τον Όμιλό μας προκειμένου να ηγηθώ της ERGO Γερμανίας από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της “ERGO Deutschland AG”. Η ERGO στη Γερμανία έχει 10 εκατ. πελάτες, 14.500 εργαζόμενους και τα ασφάλιστρά της στο 2018 ανήλθαν στο ποσό των 12 δις ευρώ. Παρότι η πρόταση αυτή αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή, η αποδοχή της ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, καθώς η ERGO Ελλάδας είναι “το σπίτι μου”.

Τα νέα καθήκοντά μου με έδρα στο Ντίσελντορφ θα αναλάβω την 1η Μαΐου 2020 και σύντομα θα ενημερωθείτε για όποια αλλαγή επέλθει στο Διοικητικό Σχήμα της εταιρείας. Με τη διαβεβαίωση ότι μέχρι την 01/05/2020 θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και πάλι, σας εκφράζω τη βεβαιότητά μου ότι η ERGO στην Ελλάδα θα συνεχίσει την κερδοφόρα αναπτυξιακή πορεία της, καθώς διαθέτει εξαιρετικό δίκτυο αφοσιωμένων και επαγγελματιών συνεργατών, μία εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα διοικητικών στελεχών, αλλά και προσωπικό έμπειρο, καταρτισμένο και με πελατοκεντρικό προσανατολισμό.

Θεόδωρος Κοκκάλας
CEO

 O κ. Θεόδωρος Κοκκάλας κατέχει τη θέση του CEO στην ERGO Ελλάδας από το 2004 και από το 2018 είναι ταυτόχρονα και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HDFC ERGO στην Ινδία. Έχει σπουδάσει οικονομικά και νομικά, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου Γερμανίας, ενώ διαθέτει και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον χώρο των ασφαλειών.

Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας από την 1η Μαΐου 2020 θα διαδεχθεί τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Γερμανίας (ERGO Deutschland AG) κ. Achim Kassow, ο οποίος θα αναλάβει νέα καθήκοντα ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρείας “Munich Re”.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Markus Riess, δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Achim Kassow για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς εφάρμοσε το στρατηγικό πρόγραμμα της ERGO στη Γερμανία με επιτυχία και να τον συγχαρώ για το διορισμό του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Munich Re. Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας είναι ένα διακεκριμένο και αναγνωρισμένο πλέον στέλεχος του Ομίλου μας και ένας από τους πιο άξιους, ικανούς και επιτυχημένους CEOs. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει την ERGO στην Ελλάδα ως μια από τις πιο κερδοφόρες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στη χώρα, καταλαμβάνοντας ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της μεγαλύτερης και πιο σύνθετης συγχώνευσης ασφαλιστικών εταιρειών που έγινε στην Ελλάδα. Χαίρομαι που στο πρόσωπο του Θεόδωρου Κοκκάλα έχουμε βρει το σωστό διάδοχο στον όμιλο ERGO για το δύσκολο έργο στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας».

O κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, δήλωσε:
«Η εξέλιξη αυτή με τιμά ιδιαίτερα, αλλά και μου δημιουργεί σημαντικά αυξημένες ευθύνες, καθώς οι προκλήσεις είναι πολλές σε μια αγορά πολύ μεγαλύτερη και διαφορετική από την ελληνική, όπου η ERGO Γερμανίας κατέχει κυρίαρχη θέση. Είμαι βέβαιος ότι η ERGO Ελλάδος έχει λαμπρό μέλλον και θα συνεχίσει την κερδοφόρα αναπτυξιακή πορεία της, καθώς διαθέτει εξαιρετικό δίκτυο αφοσιωμένων και επαγγελματιών συνεργατών, μία εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα διοικητικών στελεχών, αλλά και προσωπικό έμπειρο, καταρτισμένο και με πελατοκεντρικό προσανατολισμό».