Το βιβλιοπωλείο Financial Forum διάλεξε και σας προτείνει κάποια αποστάγματα γνώσης και σοφίας, για χαρίσετε στους αγαπημένους σας ή στον εαυτό σας. Γιατί …ένα βιβλίο είναι πάντα ένα πολύτιμο δώρο για όλους!

Πολύτιμα δώρα για τους αγαπημένους μας και για μας!Η μαγεία των αντιθέτων
JENNIFER B. KAHNWEILER

Εσωστρεφείς και εξωστρεφείς άνθρωποι μπορούν να κάνουν θαύματα μαζί… Το σημείο-κλειδί είναι οι αντίθετοι χαρακτήρες να πάψουν να εστιάζουν στις διαφορές τους και να επιχειρήσουν μια προσέγγιση παραγωγική και για τους δύο.
Η πρωτοποριακή διαδικασία πέντε βημάτων της Κανγουάιλερ βοηθά τους εσωστρεφείς και τους εξωστρεφείς ανθρώπους να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τον τρόπο λειτουργίας του καθενός, να χρησιμοποιήσουν τις συγκρούσεις ως πηγή δημιουργικότητας, να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον, και να σκεφτούν και να κάνουν πράγματα που μόνος του ο καθένας δεν θα έκανε ποτέ.
Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Πολύτιμα δώρα για τους αγαπημένους μας και για μας!Ο Μοναχός της πόλης
PEDRAM SHOJAI

Οι εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις µας εξαντλούν, η τεχνολογία µας παρέχει απεριόριστες πληροφορίες, όχι όμως και αυτά που επιθυμούμε: ικανοποίηση, χαρά, αισθήματα πληρότητας και ευεξίας. Ο Πέντραµ Σοτζάι είναι εδώ, για να προσφέρει λύσεις στα αδιέξοδα… Με καθημερινό διαλογισμό, σωστή διατροφή, ασκήσεις χαλάρωσης και ανακουφιστικές πρακτικές, θα μάθουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας σε όσα έχουν αληθινή αξία, για να απαλλαγούμε από το στρες και να κοιμόμαστε χωρίς έγνοιες, εξασφαλίζοντας γαλήνη και
ευημερία.
Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Πολύτιμα δώρα για τους αγαπημένους μας και για μας!Άλλαξε ερωτήσεις, άλλαξε ζωή
MARILEE ADAMS

Οι ερωτήσεις που θέτουμε στον εαυτό μας βρίσκονται στον πυρήνα του τρόπου με τον οποίο ακούμε, συμπεριφερόμαστε, σκεφτόμαστε και χτίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους –είτε ως άτομα είτε ως οργανισμοί ή εταιρείες. Επειδή κανείς δεν μας έμαθε πώς να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις, η Marilee Adams μας υποδεικνύει τον σωστό τρόπο, με μια τεχνική που ονομάζεται Διερωτηματική Σκέψη. Με τις κατάλληλες ερωτήσεις μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα αποκτώντας: αυτεπίγνωση, δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού, διάθεση συνεχούς βελτίωσης, προσαρμοστικότητα, ευελιξία και οργανωτική σκέψη.
Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Πολύτιμα δώρα για τους αγαπημένους μας και για μας!Ιούλιος Καίσαρας – Η τέχνη της Ηγεσίας
PHILLIP BARLAND

Οι αληθινοί ηγέτες προσπαθούν πάντα να γίνουν καλύτεροι. Ο Ιούλιος Καίσαρας είχε μια εκπληκτική ικανότητα να κερδίζει την αφοσίωση των άλλων, να μετατρέπει τους εχθρούς σε συμμάχους και τους συμμάχους σε πιστούς ακολούθους. Ο Barlag χρησιμοποιεί δραματικά και γλαφυρά περιστατικά από τη ζωή του Καίσαρα, για να μας δείξει πόσα μπορεί να διδάξει στους σύγχρονους ηγέτες. Μεταξύ αυτών, το ότι χρησιμοποιούσε την προσωπική του ισχύ, που πήγαζε από την αξιοπιστία του, και όσοι τον ακολουθούσαν το έκαναν με τη θέλησή τους και όχι επειδή εξαναγκάστηκαν –κι αυτό είναι το είδος της αφοσίωσης που οφείλει να εμπνέει κάθε ηγέτης.
Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Πολύτιμα δώρα για τους αγαπημένους μας και για μας!Τοξικοί Άνθρωποι και πώς να τους αντιμετωπίζετε χωρίς να δηλητηριάζεστε
ΜΠΕΡΝΑΝΤΟ ΣΤΑΜΑΤΕΑΣ

Στην πορεία της ζωής μας, συναντιόμαστε με προβληματικούς ανθρώπους, αυταρχικούς, υποτιμητικούς, αλαζόνες, ζηλόφθονους, οξύθυμους, εύθικτους, προσβλητικούς… Όλοι αυτοί οι «τοξικοί» άνθρωποι μας δημιουργούν άγχος, δυσφορία, πονοκέφαλο, ταχυκαρδία, στρες, σφίξιμο στο στομάχι… Πώς να αναγνωρίσουμε τους «τοξικούς» ανθρώπους; Πώς να προστατευτούμε από την αρρώστια που μας εκτοξεύουν; Πώς να τους απομακρύνουμε από τον ορίζοντά μας, χωρίς να δηλητηριαστούμε; Στα ζωτικά αυτά ερωτήματα απαντά ο Μπερνάντο Σταματέας και οι συμβουλές του θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις υγιείς και θετικές.
Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Πολύτιμα δώρα για τους αγαπημένους μας και για μας!Η μεταμόρφωση της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
WILLIAM H. McNEILL

Για όποιον θέλει να κατανοήσει σε βάθος τις μεταπολεμικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το εμβληματικό αυτό βιβλίο αποτελεί θεμελιώδες ανάγνωσμα. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό έργο, όπου υπογραμμίζονται οι ριζικές αλλαγές που βίωσε η Ελλάδα από τις τεκτονικές συγκρούσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Εμφύλιο, την Ανασυγκρότηση, την ένταξη στο νέο διεθνές σύστημα και την οικονομική ανάπτυξη. Παράδοση και εκσυγχρονισμός, εθνικές ιδιαιτερότητες και ξένες επιδράσεις, επαρχιακές δομές και αστικοποίηση, τοπικές συμπεριφορές και ενιαία εθνικά πρότυπα αναλύονται µε οξυδέρκεια και ακρίβεια που συναρπάζει. Ένα συγκλονιστικό ψυχογράφημα της χώρας, εξαιρετικά επίκαιρο ειδικά στις μέρες µας, τώρα που ο αναγνώστης αναζητεί στην Ιστορία απαντήσεις για τις αβεβαιότητες της εποχής µας.
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πολύτιμα δώρα για τους αγαπημένους μας και για μας!Μάθε να ζεις με τον εαυτό σου
ΖΑΚ ΣΑΛΟΜΕ

Το γνώθι σαυτόν είναι η ωραιότερη εμπειρία ζωής! Το να μάθεις να δέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι, να τον βλέπεις σαν να είναι ένας φίλος απέναντί σου, που σε βλέπει, σε ακούει, σε συμπονάει, σε στηρίζει, σε αγαπάει… Ο άνθρωπος που γνωρίζει τον εαυτό του και μαθαίνει να τον ακούει και να τον σέβεται, εμπλουτίζει την προσωπική του ζωή και ισχυροποιεί τον εσωτερικό του κόσμο. Γίνεται σχεδόν άτρωτος σε όλες τις κακουχίες. Δεν παρασύρεται από χίμαιρες, δεν θυσιάζει τα όνειρά του και ταυτόχρονα δεν βλάπτει τους γύρω του, ούτε παρασύρεται από καταστρεπτικές ματαιότητες. Μπορεί να γεύεται την ευτυχία, αδιάλειπτα, στις μικρές χαρές της ζωής…
Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Πολύτιμα δώρα για τους αγαπημένους μας και για μας!1919 – ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ

«H ζωή είναι για να τη ζεις, όχι για να την ταριχεύεις με τυπογραφικό μελάνι… H ζωή είναι για να δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι τη ροή της, όσο μπορούμε να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, και να μην παραδινόμαστε σε ξένες προς εμάς δυνάμεις. Αντί να ιστορούμε τα πεπραγμένα μας, ας γευόμαστε την κάθε στιγμή με την ένταση που είχαμε παιδιά, πρωτοτάξιδα στην εγκόσμια περιπέτεια, έκθαμβα μεν, αθώα δε για το μελαγχολικό συχνά πανόραμα που θα αντικρίζαμε αργότερα. Αν συναρμολογούμε την αυτοβιογραφία μας σε μερικές ψυχρές σελίδες, ηχεί ως προμήνυμα προαναγγελθέντος θανάτου, φυσικού αλλά και πνευματικού και ψυχικού. Γλίστρησα όμως κι εγώ σ’ αυτή την παγίδα. H μόνη ελπίδα μου είναι ότι μέσα από τα συμβάντα της πορείας μου ιχνογραφούνται, τολμώ να πω, και τα βάσανα και οι αγώνες του τόπου μας σε μια ταραγμένη εποχή. Τότε που είχαμε όραμα για μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, στοργή και τρυφερότητα για όλα τα παιδιά της. Τότε που πυρπολούσε την ψυχή μας ο λόγος του ποιητή: «Να είστε η άμμος και όχι το λάδι στα γρανάζια του κόσμου» (απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αναζητήστε τo στο βιβλιοπωλείο FINANCIAL FORUM, Αγίου Κων/νου 40, Μαρούσι,
Τηλ.: 210 6127502, Fax: 210 6127719, e-mail: [email protected]

Περισσότερες προτάσεις βιβλίων εδώ


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΣτατιστική Επετηρίδα 2016: Σχεδόν αμετάβλητοι οι δείκτες ζημιών αυτοκινήτων
Επόμενο άρθροΗ Groupama Ασφαλιστική και ο Γιώργος Σιγάλας κοντά στους φοιτητές