Ποιος είναι ο πιθανολογούμενος νέος Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής

588

Ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής (η φωτ. από το αρχείο της “Α.Α.”) είναι μέχρι σήμερα ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής –στο ΔΣ της Εταιρείας συμμετέχει από το 2010.

Είναι κάτοχος διδακτορικού στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, όπου και δίδασκε για μια δεκαετία. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας (Riksbanken), αρχικά ως επικεφαλής του τμήματος μελετών και μετέπειτα ως ειδικός σύμβουλος νομισματικής πολιτικής. Μεταξύ 1992 και 1994 υπηρέτησε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα νομισματικής ολοκλήρωσης, προετοιμάζοντας συγχρόνως και την ένταξη της Σουηδίας στην ΕΕ. Παράλληλα, εκπροσωπούσε την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας σε διεθνείς επιτροπές υψηλής πολιτικής, όπως η Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ και η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ.

Τα τελευταία χρόνια κατείχε επιτελικές θέσεις σε διάφορες επενδυτικές τράπεζες (Handelsbanken, Bank of America και Banca IMI). Μεταξύ 1999 και 2004 ήταν Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Κάτοχος της υψηλότερης δυνατής βαθμίδας (Δ) πιστοποιημένης επαγγελματικής επάρκειας για θέματα κεφαλαιαγορών.

  • Θυμίζουμε ότι ο στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής για το 2016 είναι 50 εκατ. ευρώ νέα παραγωγή σε καθαρά ασφάλιστρα, εκ των οποίων τα 30 εκατ. η Εταιρεία προσδοκά να προέλθουν από το Agency System.
  • Τέλος, ο Δ/νων Σύμβουλος, κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, αναφερόμενος προς το δίκτυο σήμερα 25 Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι οι επερχόμενες αλλαγές στο διοικητικό σύστημα της Εταιρείας δεν πρέπει να επηρεάσουν κατ’ ουδένα λόγο το παραγωγικό δυναμικό, καθότι η Εθνική Ασφαλιστική θα συνεχίσει απαρέγκλιτα να στοχεύει στην ανάπτυξη και την κερδοφορία.

 

Προηγούμενο άρθροΟι Financial Planners επενδύουν στην εκπαίδευσή τους
Επόμενο άρθροInterasco… μετά πολλών επαίνων!