Πάνω από 30 χιλιάδες άτομα στα προγράμματα The Human Safety Net της Generali

1389

Το Human Safety Net, η παγκόσμια πρωτοβουλία της Generali που στοχεύει στο “ξεκλείδωμα” των δυνατοτήτων ανθρώπων που ζουν σε ευάλωτα περιβάλλοντα, δημοσίευσε την πρώτη έκθεση δραστηριοτήτων του, στην οποία αποτυπώνεται ο αυξανόμενος κοινωνικός αντίκτυπος της Generali στις κοινότητες όπου ο Όμιλος είναι παρών, στην Ευρώπη, την Ασία και Λατινική Αμερική.

Δύο χρόνια μετά την έναρξή του, το Human Safety Net δραστηριοποιείται σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο και “τρέχει” τρία προγράμματα, βάσει τεκμηρίωσης, για την υποστήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά και την ένταξη των προσφύγων μέσω εργασίας. Μετά από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής, το Human Safety Net έχει συνεργαστεί με 46 κορυφαίες ΜΚΟ και κοινωνικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας, μέσω της κοινής δράσης, τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει κάθε οργανισμός από μόνος του. Μέχρι το τέλος του 2019, έχει υποστηρίξει περισσότερα από 30.000 άτομα, προσεγγίζοντας περίπου 20.000 παιδιά ηλικίας 0-6 ετών και 10.000 γονείς, και εκπαιδεύοντας σχεδόν 700 πρόσφυγες, οι οποίοι δημιούργησαν περισσότερες από 100 start-ups.

Το Human Safety Net συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα. Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να έχει κοινωνικό αντίκτυπο, μέσω μιας κοινής μεθοδολογίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων, και ένα κοινό πλαίσιο για τη μέτρηση των αποτελεσμάτων. Ως μέρος των ευρύτερων στόχων στρατηγικής αειφορίας του Ομίλου, η Generali στοχεύει να αυξήσει τον αντίκτυπο αυτής της κίνησης των ανθρώπων που βοηθούν τους ανθρώπους, κινητοποιώντας τις δεξιότητες και τους πόρους των υπαλλήλων, των συνεργατών, των δικτύων διανομής και των πελατών της. Το 2019, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της Generali αφιέρωσαν 20.000 ώρες εθελοντισμού στο Human Safety Net.

Για να διατηρηθεί στενή επαφή με πιο ευάλωτες οικογένειες και πρόσφυγες επιχειρηματίες, και για να διασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε ο Covid-19, έχουν ξεκινήσει επιπλέον έκτακτες πρωτοβουλίες αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη άμεσων αναγκών (όπως κουτιά πρώτων βοηθειών, μάσκες, φορητοί υπολογιστές και tablet) καθώς και μια επένδυση σε ψηφιακές λύσεις (όπως διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές). Το τελευταίο θα επιτρέψει στους εταίρους των ΜΚΟ να υποστηρίξουν οικογένειες και πρόσφυγες κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση, παρέχοντάς τους ευκαιρίες μάθησης, διατηρώντας την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και περιορίζοντας την κοινωνική απομόνωση των πιο ευάλωτων. Με αυτόν τον τρόπο, το Human Safety Net βοηθά στη μείωση του ψηφιακού χάσματος σε τομείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος της Assicurazioni Generali, κ. Gabriele Galateri di Genola, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Philippe Donnet, επεσήμαναν:
«Το Human Safety Net είναι μέρος της ενεργού δέσμευσής μας για την κοινωνία. Αντιμετωπίζει μερικές από τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας και είναι μία από τις βασικές συνεισφορές της Generali στην επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης. Η πανδημία Covid-19 έχει ενισχύσει τις ανισότητες και έχει κάνει ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού πιο ευάλωτα. Σε αυτήν την περίοδο, περισσότερο από ποτέ, τα προγράμματα του Human Safety Net έχουν καταστεί σημαντικά για την απελευθέρωση του ανθρώπινου δυναμικού των πιο αδύναμων τμημάτων της ανθρωπότητας και για την ενίσχυση των κοινοτήτων στις οποίες λειτουργεί ο Όμιλος. Παράλληλα με τις δραστηριότητες του Human Safety Net υπάρχουν και άλλες πρωτοβουλίες από την Generali για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε ο Covid-19, όπως το Έκτακτο Διεθνές Ταμείο που ξεκίνησε τον Μάρτιο».

Η πρωτοβουλία καθοδηγείται από το Fondazione Generali The Human Safety Net Onlus, που ιδρύθηκε το 2017 για να υποστηρίξει τις επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου στον συντονισμό προγραμμάτων και δραστηριοτήτων στις χώρες όπου δραστηριοποιείται το Human Safety Net. Το 2019, η συνεισφορά στο Human Safety Net από την Fondazione Generali και τις επιχειρηματικές μονάδες της Generali ήταν 6,3 εκατ. ευρώ.

Η Έκθεση Δραστηριότητας 2019 είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο: The Human Safety Net

Προηγούμενο άρθροΧαμένη χρονιά το 2020, σύμφωνα με την Allianz, αλλά…
Επόμενο άρθροΠροβλέψεις για ύφεση ιστορικών διαστάσεων στην Ευρώπη