Εταιρείες

ΟΠΑ και EY Ελλάδος υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η EY Ελλάδος υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο τον συντονισμό δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Τα δύο μέρη, δεδομένου του ευρύτατου πεδίου θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και των αντιστοίχως μεγάλων δυνατοτήτων γόνιμης συνεργασίας, μέσω του πενταετούς πρωτοκόλλου συνεργασίας, εκφράζουν την απόφασή τους να συνεργασθούν και να συντονίσουν τη δράση τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ως εφαλτήριο ευρύτερης συνεργασίας, διαλόγου και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

ΟΠΑ και EY Ελλάδος υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας
Ομαδική φωτογραφία EY – ΟΠΑ.

Ενδεικτικά, τα προσδοκώμενα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑ και EY Ελλάδος, είναι:

  • η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την EY σε θέματα πρακτικής άσκησης και διασύνδεσης των φοιτητών και φοιτητριών με την αγορά εργασίας,
  • η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου επί των υπηρεσιών που προσφέρει η EY μέσω ανταλλαγής επισκέψεων, διαλέξεων και workshops,
  • η εκπαίδευση των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των σπουδών τους και στην παραγωγή ερευνητικού έργου, συναφούς με τα αντικείμενα ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου και της εταιρείας και,
  • η επιστημονική κατάρτιση των ανθρώπων της EY, με την απαιτούμενη ακαδημαϊκή τεχνογνωσία στον τομέα ενδιαφερόντων του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, δήλωσε: «Μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική και γόνιμη συνεργασία υπογράφηκε σήμερα από το ΟΠΑ με την εταιρεία EY Ελλάδος. Με αυτό τον τρόπο, επεκτείνουμε το ισχυρό δίκτυο συνεργασιών και ενδυναμώνουμε τους πυλώνες της εξωστρέφειας και της καινοτομίας που αποτελούν σταθερές αξίες του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές επωφελούνται από τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρουν αυτές οι συνεργασίες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι δυνατότητες για έρευνα μέσα από τα ερευνητικά μας εργαστήρια».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, συμπλήρωσε: «Η προώθηση της διασύνδεσης των ακαδημαϊκών σπουδών με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας, αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες για την ΕΥ. Για αυτό τον λόγο, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ξεκάθαρο όραμα, τόσο το να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να απασχοληθούν στο αντικείμενο των σπουδών τους και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας, όσο και να προωθήσουμε ενεργά την παραγωγή νέας γνώσης και καινοτομίας στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος των δύο οργανισμών».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας