Εταιρείες

ONEGLOBAL & PENCO: Νέα στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία στην Ελλάδα

Από αριστερά, οι κ.κ. Roger Spicer, Στέλιος Κροκιδάς, Κωνσταντίνος Κροκιδάς, Mike Reynolds, Γιώργος Τσαβλίρης, Mάνος Σωφρόνης και η κα Όλγα Κροκιδά.

Η στρατηγική συνεργασία των Oneglobal Insurance Broking Limited και PENCO S.A. έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της προαιρετικής αντασφάλισης και της ασφάλισης των μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, παρέχοντας ανταγωνιστικές, ευέλικτες και πελατοκεντρικές λύσεις αντασφάλισης σε ασφαλιστικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα.

Οι Oneglobal Insurance Broking Limited και PENCO S.A. πραγματοποίησαν, στις 5 Απριλίου 2023, στο Athenaeum InterContinental Athens Hotel, εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε παρουσίαση και γεύμα, για να ανακοινώσουν την έναρξη της νέας στρατηγικής επιχειρηματικής συνεργασίας τους στην Ελλάδα.

Η έναρξη της παρουσίασης εκ μέρους της Oneglobal και PENCO έγινε από τον κ. Χρήστο Παπαλέξη (Managing Director of the Strategic Business Cooperation) και ακολούθησαν ομιλίες από τους κ.κ. Γιώργο Α. Τσαβλίρη (NonExecutive Chairman of Oneglobal Cyprus/Greece), Μάνο Σωφρόνη (CEO Oneglobal Cyprus/Greece), Κωνσταντίνο Κροκιδά (President, PENCO), Ιωάννη Α. Κεφαλογιάννη (Βουλευτής, πρώην Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών), Χάρη Βαφειά (Founder & CEO of Stealthgas Inc. and Imperial Petroleum Inc.), Mike Reynolds (Group CEO, Oneglobal London), Roger Spicer (CEO Global Specialty, Oneglobal London), Matthew Warren (CEO Oneglobal Dubai).

Ο κ. Μάνος Σωφρόνης, CEO της Oneglobal Cyprus/Greece, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επίτιμους καλεσμένους μας, ειδικά εκείνους που είναι σήμερα μαζί μας από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της κας Μαριάννας Παπαδάκη (από τους Lloyds) που συμμετείχε στη χορήγηση της άδειας Lloyds (ως Oneglobal Insurance Broking Limited) το 2018.

Όλη μου η επαγγελματική ζωή έχει αφιερωθεί στους Lloyds του Λονδίνου, από την εποχή που ήμουν junior broker το 1998 και, από τότε, με όλες μου τις προσπάθειες και την πίστη έχω υπηρετήσει και στηρίξει την ελληνική αγορά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Κροκιδά, που μας εμπιστεύτηκε να δημιουργήσουμε μια νέα εποχή στις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα, εκτός από τη ναυτιλία και τη ναυτασφάλιση, και στην αντασφάλιση και την εμπορική ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια Κροκιδά ότι θα προσφέρουμε το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε σήμερα στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με πλήρη πίστη και πλήρη ειλικρίνεια, και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε».

Ο κ. Κων/νος Κροκιδάς, Πρόεδρος της PENCO, δήλωσε από την πλευρά του τα εξής: «Η παρουσία σας ειλικρινά μας τιμά, δίνοντας την ανάλογη βαρύτητα στο ξεκίνημα της προσπάθειάς μας. Η σημερινή εκδήλωση, όπως γνωρίζετε, αφορά στην αποκλειστική συνεργασία της εταιρείας μας, της PENCO, με την Oneglobal, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον χώρο του marine ως Lloyds Broker, με επικεφαλής τους κ.κ. Γ. Τσαβλίρη και Μάνο Σωφρόνη.

Θα σας πω λίγα λόγια, κυριολεκτικά λίγα, για την εταιρεία μας, την PENCO.

Η οικογένειά μου και εγώ θα κλείσουμε φέτος 47 χρόνια στον χώρο της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Ξεκίνησα ως στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας και παρέμεινα για 12 χρόνια, με κέρδισε, όμως, η διαμεσολάβηση για τα επόμενα 35 και για όσο αντέξω… Γνωρίζετε όλοι ότι η εξειδίκευση της εταιρείας μας αφορά σε ασφαλίσεις επιχειρήσεων. Ήταν μια συνειδητή επιλογή, καθ’ όσον διαπιστώσαμε σημαντικό κενό στον συγκεκριμένο χώρο, διότι οι περισσότεροι διαμεσολαβητές ασχολούνται με το retail.

Βεβαίως, χρειάζεται διαφορετική οργάνωση και ιδιαίτερα εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό, κάτι που είμαστε υπερήφανοι ότι διαθέτουμε.

Οι εξελίξεις στον χώρο δεν σταματούν, κάτι που όλοι γνωρίζουμε και μας κάνει να είμαστε σε μόνιμη εγρήγορση, προκειμένου να πρωταγωνιστούμε.

Η Oneglobal και εμείς, με την υποστήριξη του ομίλου J.C. Flowers, ενώσαμε τις γνώσεις, την εμπειρία και τη φιλοσοφία μας, προκειμένου να διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας στον χώρο της προαιρετικής αντασφάλισης αλλά και τη γενικότερη επέκτασή μας στην ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου, που ως γνωστόν είναι η Μητρόπολη της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Θεωρούμε ότι οι οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες, εντός και εκτός Ελλάδος, αποτελούν ευκαιρία για τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά ιδιαιτέρως για συνέργειες.

Η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, είναι σε τροχιά ανάπτυξης, κάτι που όλοι οι δείκτες μαρτυρούν.

Ο τομέας της προαιρετικής αντασφάλισης πιστεύουμε, επίσης, ότι έχει ανάλογα περιθώρια να αναπτυχθεί.

Σε αυτά τα πλαίσια, θα διεκδικήσουμε και εμείς το μερίδιο της αγοράς που μας αναλογεί. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε λύσεις, στηριζόμενοι στην πολύχρονη και επικερδή για όλους συνεργασία μας με την ασφαλιστική αγορά, στηριζόμενοι στη φιλοσοφία και αξίες που διέπουν την εταιρεία μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά την Oneglobal που ξεχώρισε την εταιρεία μας στην Ελλάδα, για να συνεργασθεί αποκλειστικά, ως δίαυλο διανομής αυτών των προϊόντων και υπηρεσιών (…)».

Η Oneglobal Cyprus/Greece (Oneglobal Insurance Broking Limited) είναι αναγνωρισμένος μεσίτης ασφαλίσεων από τη Lloyd's of London, με ισχυρή και διευρυμένη παρουσία στον κλάδο ναυτιλιακών ασφαλίσεων και ο πρώτος αποκλειστικός ναυτιλιακός μεσίτης στην Ελλάδα και την Κύπρο που έχει αναγνωριστεί από τη Lloyd’s. Με έδρα το Λονδίνο και μέλος του Ομίλου J.C. Flowers & Co., ο Όμιλος Oneglobal είναι εξειδικευμένος μεσίτης ασφαλίσεων/αντασφαλίσεων με άδεια από τη Lloyd's of London, που ασχολείται με διάφορους τομείς κινδύνου/risk sectors παγκοσμίως, με 13 γραφεία σε όλο τον κόσμο. 
Η PENCO είναι Ανώνυμη Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1999 ως φυσική συνέχεια της Κ. ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 1988) και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο ασφαλιστικό χώρο ως Μεσίτης (Broker) και Σύμβουλος (Consultant) Ασφαλίσεων των μεγαλύτερων εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων της Ελλάδας. Η Εταιρεία είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων και στεγάζεται σε ιδιόκτητα γραφεία στο Μαρούσι στην Αθήνα.

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας