Εταιρείες

Όμιλος Affidea & Φάρος Τυφλών Ελλάδος: Εκδήλωση ενημέρωσης για τον Διαβήτη

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των πρωτοβουλιών για προσβασιμότητα των υπηρεσιών Υγείας, ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Υγεία και για θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης.

Οι επιπτώσεις του Διαβήτη στη ζωή των ασθενών και των οικείων τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στις εγκαταστάσεις του Φορέα. Προσκεκλημένος από τον χώρο της υγείας ήταν ο κ. Πέτρος Κατσόγιαννος, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος του Ομίλου Affidea και Επιμελητής Ενδοκρινολογίας Uppsala University Hospital. 

Ο κ. Κατσόγιαννος εξήγησε πόσο συχνός είναι ο διαβήτης και πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ασθενείς με διαβήτη στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Στη συνέχεια μίλησε για τους διαφορετικούς τύπους του διαβήτη, για τα κύρια συμπτώματα και για το τι χρειάζεται για τη διάγνωσή του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσει η πάθηση και γιατί είναι σημαντικό να γίνεται γρήγορα η διάγνωση και να χρησιμοποιείται η σωστή θεραπεία, καθώς και τι επίπτωση έχει η πανδημία της COVID-19 στο σακχαρώδη διαβήτη. Μετά το τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι είχαν τον χρόνο να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Διοικητική Διευθύντρια της Affidea Καλλιθέας, κα Μαρία Καραπίντσου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην Affidea μεριμνούμε ώστε η πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας να γίνεται με σεβασμό στην ισότητα. Στο πλαίσιο αυτό, διαθέτουμε σύστημα προτεραιότητας για τις «ευαίσθητες» κοινωνικά ομάδες, ενημερωτικό υλικό στη γραφή Braille, θέσεις στάθμευσης και ειδική ράμπα στην είσοδο του κτιρίου. Με χαμόγελο κάθε μέρα εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με θέματα υγείας, προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση, πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία, σύγχρονες υποδομές και υψηλές επιστημονικές δυνατότητες».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας