Οι ξένες επενδύσεις για την ελληνική οικονομία: το 2ο μέρος του InvestGR Forum

779

Το InvestGR Forum φέρνει στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης τις ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Με τη θεματική εστίαση «Greece in the Pole Position», θα ολοκληρωθεί το 2ο μέρος του online συνεδρίου κατά το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου.

Η ΙNTERAMERICAN, με αξιοσημείωτη τη συμμετοχή του επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννη Καντώρου στο 1ο μέρος του Ιουλίου, παραμένει μεταξύ των υποστηρικτών του συνεδρίου, στο οποίο ήταν παρούσα και κατά τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, από τη θέσπισή του. Η εταιρεία υπογραμμίζει, με αυτόν τον τρόπο, το ενδιαφέρον της για τη σύνδεση της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με τις επενδύσεις από το εξωτερικό.

Το 2ο μέρος αναμένεται εξίσου ενδιαφέρον με το 1ο, που είχε πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουλίου και είχαν παρακολουθήσει περισσότερα από 1.000 άτομα. Στο 1ο μέρος είχαν συζητηθεί θέματα όπως η ελκυστικότητα της Ελλάδος ως επενδυτικού προορισμού, το ψηφιακό άλμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ελληνική καινοτομία και η έννοια του Σκοπού (Purpose) για το Κράτος και τις εταιρείες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, σε συζήτηση με θέμα  «Greece takes a digital leap forward», είχε αναφερθεί σε αναπόσπαστα συνδεδεμένες επενδύσεις της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τους ανθρώπινους πόρους με σύγχρονες δεξιότητες, τονίζοντας ότι η αναπτυξιακή δυναμική του ασφαλιστικού κλάδου θα σηματοδοτηθεί καθοριστικά από το ψηφιακό περιβάλλον, που δημιουργεί μια νέα εμπειρία ασφάλισης. Ο κ. Καντώρος είχε επισημάνει, χαρακτηριστικά, ότι η υγειονομική κρίση φέρνει πιο κοντά το ψηφιακό μέλλον.

Στο 2ο μέρος του InvestGR Forum θα συμμετάσχουν πολιτικοί, CEOs εταιρειών, πανεπιστημιακοί και ειδικοί, οι οποίοι θα συζητήσουν θέματα όπως οι εμβληματικές επενδύσεις, η μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία, η νέα αφήγηση της χώρας και οι επενδύσεις στις υποδομές. Το συνέδριο οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS και πραγματοποιείται με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών). Στρατηγικοί εταίροι του InvestGR Forum 2020 είναι οι EY Greece και JTI.

Για την εγγραφή παρακολούθησης του συνεδρίου: http://investgr.eu/en/home-conference-en

Προηγούμενο άρθροΕξέταση αντισωμάτων SARS-CοV-2 για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την Affidea
Επόμενο άρθροΥπόμνημα του ΕΕΑ προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς