Οι Ειδήσεις

Οι προτάσεις της ΕΑΔΕ στο Σχ.Ν. του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος –ΕΑΔΕ– κατέθεσε τις προτάσεις της στο Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή».

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, οι προτάσεις, όπως υποβλήθηκαν στις 10/6/24, αφορούν παρατηρήσεις στα άρθρα 3 και 5 του Β’ Κεφαλαίου και έχουν ως ακολούθως:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ 

Άρθρο 3 Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών

ΣΧΟΛΙΟ

Με αφορμή τη θέση σε διαδικασία διαβούλευσης του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή» θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή στο υπό σύσταση παρατηρητήριο και εκπροσώπου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ως Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, υπό τον φορέα της ΕΑΔΕ, που εκπροσωπεί τις τρεις βαθμίδες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ήτοι Πράκτορες, Μεσίτες και Συντονιστές, είμαστε ο κύριος κορμός της προώθησης της ασφαλιστικής ιδέας και είμαστε οι άμεσοι συνομιλητές και αναλυτές των αναγκών της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτόν θεωρούμε ότι είναι ουσιώδης παράλειψη η μη πρόβλεψη της συμμετοχής εκπροσώπου μας και ζητούμε τη συμπερίληψή μας στο παρατηρητήριο.

Η συμμετοχή μας θα λειτουργήσει ως ένας επιπλέον επιβοηθητικός και αντικειμενικός  πυλώνας έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης προς την Πολιτεία.

Άρθρο 5 Ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

ΣΧΟΛΙΟ

Ζητούμε να μειωθεί το όριο ένταξης των επιχειρήσεων από 2 εκατ. ευρώ σε 1 εκατ.,  προκειμένου να διευρυνθεί η βάση των υποχρεωτικώς ασφαλισμένων επιχειρήσεων. Με αυτή την πρόβλεψη θα αυξηθούν οι επιχειρήσεις που θα ασφαλιστούν, θα περιορίσουν την υποχρεωτική συνδρομή της Πολιτείας και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας, που είναι και στόχος του σχεδίου νόμου που κατατίθεται.


Διαβάστε επίσης:
Υποχρεωτική Ασφάλιση Επιχειρήσεων: Οι 4 προτάσεις του ΕΕΑ στο Σχ.Ν
Σε διαβούλευση το Σχ.N. για την υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας