Οι Lloyd’s προβλέπουν τον νικητή του Παγκόσμιου Κυπέλλου

1763
world cup 2018

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Ιουνίου. Πριν την έναρξή του οι Lloyd’s συνεργάστηκαν με το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (Cebr) για να κατατάξουν τις ομάδες με βάση τη συλλογική ασφαλιστική αξία των παικτών.
Το μοντέλο αυτό είχε προβλέψει σωστά ότι η Γερμανία θα κέρδιζε το τέταρτο τρόπαιό της, όταν το αθλητικό γεγονός φιλοξενήθηκε στη Βραζιλία το 2014.

Ποια είναι η Συλλογική αξία

Σύμφωνα με την έρευνα, η εκτιμώμενη συνολική συλλογική αξία όλων των ομάδων στα τουρνουά του τρέχοντος έτους είναι £13,1 δισ. (Βλ. Παρακάτω πληροφορίες για κατανομή ανά έθνος).

Lloyds World Cup league table

Όπως γίνεται σαφές από τα παραπάνω, η ομάδα G, η οποία περιλαμβάνει την Αγγλία, το Βέλγιο, την Τυνησία και τον Παναμά, είναι αυτή με την υψηλότερη ασφαλιστική αξία.

Η φετινή έρευνα δείχνει ότι η Γαλλία (£1,4 δισ.), Η Αγγλία (£1,17 δισ.) και η Βραζιλία (£1,1 δισ.) έχουν τις τρεις πιο ακριβές ομάδες από άποψη ασφαλιστικής αξίας και ότι η μέση ασφαλισμένη αξία ενός παίκτη στην Αγγλία είναι μεγαλύτερη από αυτή ολόκληρης της ομάδας του Παναμά.

Η Κολομβία, η Ιαπωνία, η Πολωνία και η Σενεγάλη θα αγωνιστούν στην ομάδα του «θανάτου» για μια θέση στα στάδια νοκ-άουτ – με μόλις £ 26,5 εκατ. να χωρίζουν τις τρεις ομάδες από άποψη αποτίμησης, το Group Η θα είναι το πιο ανταγωνιστικό στο τουρνουά.

Έχοντας σχεδιάσει τα μονοπάτια των ομάδων μέχρι τον τελικό, οι Lloyd’s προβλέπουν ότι η Γερμανία θα αποτύχει να διατηρήσει τον τίτλο της και η Γαλλία θα στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ανάλογη ανάλυση έκαναν οι Lloyd’s και η Cebr πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2014 που προέβλεψαν σωστά ότι θα νικήσει η Γερμανία.

Η έρευνα παρέχει επίσης πληροφορίες για τις μέσες ασφαλισμένες αξίες των παικτών:
• Οι επιθετικοί είναι οι πιο πολύτιμοι παίκτες –τα πόδια τους αξίζουν κατά μέσο όρο £19.2εκατ.
• Οι μέσοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην συνολική ασφαλιστική αξία (38%).
• Οι παίκτες ηλικίας 18-24 ετών έχουν κατά μέσο όρο την υψηλότερη ασφαλιστική αξία στα £20εκατ.

Σύμφωνα με τους Lloyd’s η Cebr χρησιμοποίησε τους μισθούς και τα εισοδήματα των παικτών, παράλληλα με τη συλλογή πρόσθετων παραγόντων, για να οικοδομήσει ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο υπολογίζει τα εισοδήματα των παικτών μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Αυτές οι προβολές αποτελούσαν τη βάση για την εκτίμηση των ασφαλισμένων αξιών κατά ηλικία των παικτών, θέση και εθνικότητα.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τις υψηλότερες ασφαλιστικές αξίες για να προβλέψει ποιος θα προκριθεί από τις ομάδες και να προβλέψει  τους νικητές στα στάδια knockout.

Η Victoria De’Ath, στέλεχος των Lloyd’s, σχολίασε: «Η αντίθεση μεταξύ των ομάδων στην κορυφή και εκείνων που βρίσκονται στο τέλος της λίστας όσον αφορά την ασφαλιστική αξία είναι συγκλονιστική, με τις έξι μεγαλύτερες εθνικές ομάδες να αξίζουν περισσότερο από ό,τι συνδυαστικά οι υπόλοιπες 26.
Ανυπομονούμε να δούμε αν μερικές ομάδες μπορούν να νικήσουν τις πιθανότητες και να προκριθούν, και αν τα φαβορί θα μπορέσουν  να αποδείξουν την αξία τους».

 

Προηγούμενο άρθροΕΑΕΕ: Κώδικας Δεοντολογίας Εταιρειών Οδικής Βοήθειας
Επόμενο άρθροΧρυσό και ασημένιο για την Εθνική Ασφαλιστική στα IMPACT BITE Awards