Οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις να είναι ακατάσχετες υπό προϋποθέσεις

1277

Να είναι ακατάσχετες οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών προς τους δικαιούχους υπό προϋποθέσεις, ζητάει ο Βουλευτής Β. Σπανάκης

Με Κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης ζητάει οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών που αφορούν ειδικές και εξαιρετικές περιπτώσεις, να είναι ακατάσχετες.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση που κατέθεσε, «Σήμερα, στις περιπτώσεις που ένας ασφαλιζόμενος σε Ασφαλιστική Εταιρεία έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή τον ΕΦΚΑ, τότε η πάσης φύσεως αποζημίωση που καταβάλλεται από την ασφαλιστική εταιρεία προς τον ασφαλιζόμενο δεσμεύεται.

Θα ήταν λοιπόν δίκαιο για περιπτώσεις που αφορούν θέματα Υγείας, σοβαρές καταστροφές περιουσίας, όπως για παράδειγμα από σεισμό, πυρκαγιά ή πλημμύρα και αποζημιώσεις θυμάτων, η αντίστοιχη αποζημίωση που καταβάλλεται στον πραγματικό δικαιούχο / ασφαλιζόμενο να είναι ακατάσχετη».

Επειδή το ζήτημα είναι πρωτίστως κοινωνικό, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών προς τους πραγματικούς δικαιούχους για ειδικές περιπτώσεις να είναι ακατάσχετες και αδέσμευτες.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο Συνεργασίας ΣΕΜΑ με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Επόμενο άρθροΑσφαλιστικός Γονέας: Πάνω από €900.000 η επιστροφή ασφαλίστρων στους κατόχους του προγράμματος