Εταιρείες

ΟΑΣΕ: Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, και απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος με πλήρη καταλογισμό πολιτικών και ποινικών ευθυνών, ενώ παράλληλα στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ζωή των πολιτών και εργαζόμενων πάνω από τα κέρδη

Οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές εταιρίες εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τις χαμένες ζωές. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, αποτέλεσμα κυρίως εγκληματικών πολιτικών.

Το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο!

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από τις κυβερνήσεις που τον ξεπούλησαν και τον διέλυσαν, ήταν ο προάγγελος αυτής της τραγωδίας. Στόχος η μετατροπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε «κερδοφόρα» εταιρεία, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train, ευθύνη που φυσικά υπάρχει, δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών στη χώρας μας.

Οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, και έβαλαν στη μεζούρα να κοστολογήσουν τις ανθρώπινες ζωές από τη μια και τα κέρδη των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από την άλλη. Τα αποτελέσματα της πολιτικής κόστους-οφέλους καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός, με αίμα αυτή τη φορά.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και καιρό τα σωματεία των σιδηροδρομικών, δεν έγινε καμιά αναβάθμιση των υποδομών στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, δεν ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εργολαβίες των ιδιωτών αυξάνονται σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβαινόντων, με κίνδυνο να υπάρξει πολύνεκρο δυστύχημα εξαιτίας όλων αυτών. Η απάντηση των εταιρειών στις καταγγελίες ήταν: απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό με στόχο την ολοκλήρωση της «εξυγίανσης».

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος με πλήρη καταλογισμό πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Απαιτούμε το αυτονόητο. Την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της ζωής τους.

Η Ομοσπονδία στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων.

Συναδελφικά

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης              Γιάννης Πετσαλάκης


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας