Ο ΣΥΑΕ ενημερώνει…

927
ΣΥΑΕ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ), με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους ασφαλιστικούς υπαλλήλους, για την κλαδική σύμβαση, την τηλεργασία, λόγω covid-19, την ετήσια άδεια, αλλά και τις συνδρομές προς τον Σύλλογο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΑΕ επισημαίνει ότι «λόγω των μέτρων της πανδημίας από τον covid-19 και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται για την ασφάλεια όλων μας, δυστυχώς προς στιγμήν δεν μπορούμε να επισκεφτούμε από κοντά τους χώρους των εταιρειών, πράγμα που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα».

Αναφορικά με την κλαδική σύμβαση αναφέρει ότι η ΟΑΣΕ έχει προσφύγει στη διαιτησία του ΟΜΕΔ και υπενθυμίζει ότι «έχει εκδοθεί μεσολαβητική απόφαση που σε γενικές γραμμές επανέφερε τη ΣΣΕ του 2009. Η διαδικασία της Διαιτησίας έχει καθυστέρηση εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό και θα συνεχιστεί το φθινόπωρο. Παράλληλα οι συζητήσεις για υπογραφή σύμβασης με την ΕΑΕΕ συνεχίζονται και εκτός ΟΜΕΔ».

Παραλλήλα, ο ΣΥΑΕ εφιστά την προσοχή αναφορικά με τους νέους τρόπους λειτουργίας των εταιρειών λόγω covid-19 (π.χ. τηλεργασία), ότι «θα πρέπει ο καθένας από εσάς αν υπάρχει πρόβλημα είτε με τα ωράρια, είτε με τις μέρες που απασχολείστε με απομακρυσμένη εργασία, είτε οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύπτει, να ενημερώσετε τον ΣΥΑΕ. Είναι υποχρέωση όλων μας και δική σας ατομικά και του συλλογικού οργάνου μας (ΣΥΑΕ), να προασπίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα από τυχόν αυθαιρεσίες των εργοδοτών και σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητη η ενημέρωση του ΣΥΑΕ να επέμβει», επισημαίνει τονίζοντας ότι «η επικοινωνία δεν έχει σταματήσει. Στα τηλέφωνα 2103616572 και στο mail του συλλόγου [email protected]  συνεχίζετε να επικοινωνείτε για οτιδήποτε».

Ως προς την ετήσια άδεια που δικαιούνται οι ασφαλιστικοί υπάλληλοι, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ισχύουν κανονικά ό,τι ίσχυε προ κορωνοϊού, με εξαίρεση τους συναδέλφους οι οποίοι έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, στους οποίους θα χρεωθούν οι αντίστοιχες ημέρες».

Τέλος, για όσους ζητήσαν να τακτοποιήσουν τις συνδρομές τους, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «μπορείτε να κάνετε κατάθεση στο λογαριασμό του συλλόγου Εθνική Τράπεζα (αρ. λογ. 163/296067-23 & IBAN: GR 4801101630000016329606723) με ταυτόχρονη έγγραφη ενημέρωση του Συλλόγου στο e-mail: [email protected] ή να στείλετε στην κα Προβίδα Παρασκευή με το ποσό που επιθυμείτε να καταβάλετε. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και δεύτερη επικοινωνία στο κάθε ένα ξεχωριστά για τον τρόπο που θα μπορέσει να γίνει η καταβολή χωρίς να υπάρχει επαφή».

Προηγούμενο άρθροSwiss Re: H πανδημία δοκιμάζει την ανθεκτικότητα παγκοσμίως
Επόμενο άρθροΟι πράκτορες κυριάρχησαν στις Τεχνικές Ασφαλίσεις το 2019