Ο ΣΠΑΤΕ διαμαρτύρεται για καμπάνια ηλεκτρονικής πλατφόρμας

656
ΣΠΑΤΕ

Ο ΣΠΑΤΕ διαμαρτύρεται για καμπάνια ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που, όπως υποστηρίζει, δυσφημίζει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τον ίδιο τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα ο ΣΠΑΤΕ αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε:

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Αττικής, Σ.Π.Α.Τ.Ε. εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας INSURANCE MARKET, μέσω της οποίας δυσφημίζεται το έργο και η αξιοπιστία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ενώ παράλληλα υποβιβάζεται και η αξία του ίδιου Θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η χρήση του σλόγκαν «Σε έπιασαν κότσο στην ασφάλεια σου» μεταφέρει υποσυνείδητα στους καταναλωτές, το διόλου κολακευτικό μήνυμα, ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα απάτης από του «ασφαλιστές» που συνεργάζονται, παραπέμποντας σε εποχές που έχουν προ πολλού παρέλθει για το επάγγελμα μας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε , ότι οι αλλαγές που επήλθαν στο Κανονιστικό Πλαίσιο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση με τον Ν.4583/2018 , έθεσαν ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες για την επαγγελματική πιστοποίηση, την καταλληλότητα και την αξιοπιστία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ανεξαρτήτου ιδιότητας.

Παράλληλα, θεσμοθετήθηκε συγκεκριμένο πλαίσιο προσυμβατικής ενημέρωσης και αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων διαμεσολαβητή – καταναλωτή, υπό την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΔΕΙΑ).

Συνεπώς, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και ενημερώνουν ενδελεχώς τους καταναλωτές αλλά και φροντίζουν στο να λάβουν οι καταναλωτές το ασφαλιστικό προϊόν το οποίο καλύπτει στο μέγιστο δυνατό τις ανάγκες τους.

Διαφημιστικά μηνύματα σαν αυτό της INSURANCE MARKET δεν εξυπηρετούν τον Θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αντιθέτως μειώνουν τις προσπάθειες του Κλάδου για την καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης και καθιστούν τους καταναλωτές φοβικούς και καχύποπτους απέναντι στο κοινωνικό αγαθό που προσφέρει ο Κλάδος μας.

Προηγούμενο άρθροAllianz Global Wealth Report 2020: Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν χάσει το 21% του πλούτου τους
Επόμενο άρθροΜ. Σπυράκη: τι γίνεται με την αγοραπωλησία της Εθνικής Ασφαλιστικής;