Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε. για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

572

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος (Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε.) σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που βρίσκεται υπό διαβούλευση, θέτει στο στόχαστρό του, για μια ακόμη φορά, τους ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα τους πιο αδύνατους από αυτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Η πρόβλεψη για ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, συνδεδεμένο με τη μισθωτή εργασία, ως οριζόντιο μέτρο, όχι μόνο δεν αποτελεί φορολογική μεταρρύθμιση που μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξησή της.

Πρόκειται για άδικο και αναχρονιστικό μέτρο, καθαρά φοροεισπρακτικού χαρακτήρα, το οποίο στοχεύει στους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μικρά εισοδήματα, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τα μεγάλα εισοδήματα.

Η λογική της κυβέρνησης, ενός διαρκώς αυξανόμενου κέρδους, των ελεύθερων επαγγελματιών, μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια οικονομικής κρίσης, πανδημίας και πολέμων, σίγουρα αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Αναμέναμε από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το πλήθος των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να ανακαλύψει και να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με τη βασική φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου, ειδικά τα άρθρα 11 έως 17 και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόσυρσή του, ξεκινώντας παράλληλα έναν ουσιαστικό διάλογο με τη συμμετοχή όλων των φορέων, αναζητώντας μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε φορολογούμενου.

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε συμμετέχει στις δράσεις και κινητοποιήσεις μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς φορείς και τα Επιμελητήρια.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΣ. Ταγκόπουλος: Η Γήρανση πρέπει να ενδιαφέρει την ασφαλιστική αγορά
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακές αγορές: Η Kaspersky παρουσιάζει τις κορυφαίες κυβερνοαπειλές ενόψει Black Friday