O ΠΣΑΣ βράβευσε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους

2965

Στην εμβληματική Γεννάδιο Βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου η εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων της χώρας για το 2017.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων τίμησε τους κορυφαίους στη Ζωή, στις Γενικές Ασφαλίσεις και στα Επενδυτικά προϊόντα και στο πρόσωπο αυτών όλους τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους που αγωνίζονται καθημερινά, σε αντίξοες συνθήκες, για να μεταφέρουν το μήνυμα της Ασφάλισης.

Η εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων, που μετρά ήδη 20 χρόνια, ήταν κι εφέτος λαμπρή και συγκινητική, με κορυφαία της στιγμή την ομιλία του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη«Το πείσμα είναι η αρχή της επιτυχίας – Be a winner», ήταν το θέμα της.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, και φυσικά ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ. & της Ε.Α.Δ.Ε., κ. Παναγιώτης Λελεδάκης.

Με σύμπνοια, συσπείρωση και ενότητα

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι η εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σύμπνοια και τη συσπείρωση που έχει επιτευχθεί σε όλο τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

«Έχει εμπεδωθεί ότι όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμού», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε παράλληλα ότι στα χρόνια της κρίσης που βιώνουμε αποδείχτηκε ότι την ασφάλιση την έχουν περισσότερο ανάγκη οι οικονομικά ασθενέστεροι, παρά οι πλούσιοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να επιδιώκουν την ομαλότητα στις μεταξύ τους σχέσεις, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον.

«Το πρόσημο είναι θετικό, έρχονται επενδύσεις στην αγορά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να παλέψει ενωμένος για να κάνει καλύτερες τις συνθήκες: «Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Εμείς πρέπει να διεκδικούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 H βραδιά ανήκει σε όλους τους ασφαλιστές

«Απόψε βραβεύονται οι άριστοι, αλλά η βραδιά ανήκει σε όλους τους ασφαλιστές», ανέφερε ο κ. Σαρρηγεωργίου, υπογραμμίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, κυρίως τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Κάνοντας παραλληλισμό με τα stress tests των ασφαλιστικών εταιρειών και των τραπεζών, δήλωσε εμφατικά ότι «ο ασφαλιστής με την τσάντα, που είναι έξω και χτυπάει πόρτες, περνάει κάθε μέρα stress test», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία του, εξαιτίας των όσων αντιμετωπίζει.

Για μια ακόμη φορά, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ τόνισε ότι οι συνθήκες, όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί, είναι ιδιαίτερα ώριμες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης και ο κλάδος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει από την Πολιτεία τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Έχει ήδη ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και προγραμματίζονται συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου η ασφαλιστική αγορά να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για το Συνταξιοδοτικό, την Υγεία, τις φυσικές καταστροφές. «Το ασφαλιστικό δεν έχει λυθεί. Όποιος λέει το αντίθετο δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, μέσα στην κρίση, βγήκαν όρθιες –«βάλαμε το χέρι στη φωτιά με το PSI και το Solvency II και ανταποκριθήκαμε», ανέφερε εμφατικά ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, τονίζοντας ότι ο κλάδος έχει όλα τα εχέγγυα και την αξιοπιστία για να διεκδικήσει, με δυνατή φωνή, ενισχυμένο ρόλο και παρουσία στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το αύριο της αγοράς, ενώ ειδικά για τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή τόνισε ότι είναι αναντικατάστατος: τη δουλειά του δεν μπορεί να την κάνει ούτε η Τράπεζα ούτε το internet.

 Οι πιο σημαντικοί και αξιόπιστοι σύμβουλοι

«Να διαμορφώσουμε την αγορά μας όπως την έχουμε φανταστεί» ήταν το μήνυμα του κ. Λελεδάκη στους παριστάμενους και, συνακόλουθα, σε όλους τους συναδέλφους του.

Για τον ίδιο η εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων είναι μια μέρα γιορτής για όλους τους ασφαλιστικούς συμβούλους, που παλεύουν εκεί έξω καθημερινά, σε δύσκολες συνθήκες –«θέλει πείσμα για το αντέξεις όλο αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΣΑΣ και της ΕΑΔΕ, το συνολικό εποπτικό πλαίσιο (το ισχύον και το υπό διαμόρφωση) έχει καταστήσει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο στην ελληνική κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του, μέσα στις επικρατούσες συνθήκες, γιατί με τη συμβουλή του και τις προτάσεις του παρέχει προστασία στους καταναλωτές.

«Να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια, να το φωνάξουμε στους καταναλωτές», είπε ο κ. Λελεδάκης, δηλώνοντας εν κατακλείδι μαχητικά αισιόδοξος: «Θα έρθουν καλύτερες μέρες, αν συνεχίσουμε να παλεύουμε».

 Για να φτάσεις στην επιτυχία, πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς την αποτυχία

Συγκλονιστική και πλούσια σε μηνύματα ήταν η ομιλία του Σπύρου Γιαννιώτη, Αργυρού ολυμπιονίκη στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας με τριπλή παρουσία σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2011. Αθλητής της Χρονιάς από τον ΠΣΑΤ το 2011, 2012 και 2013. Υποψήφιος από τη FINA για κορυφαίος αθλητής στον κόσμο για το 2012 στην ανοιχτή θάλασσα.

Αφηγήθηκε την ιστορία της αγωνιστικής του ζωής και ήταν τόσο αληθινός, ειλικρινής και γλαφυρός, που καθήλωσε τους παριστάμενους.

Κάποια από τα λόγια του που κρατάμε ως μηνύματα είναι τα ακόλουθα:

 • Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, για να μπορείς να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις.
 • Για να φτάσεις στην επιτυχία, πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς την αποτυχία.
 • Κυνήγησα τα όνειρά μου, ακόμα κι όταν ένιωθα ότι δεν αντέχω άλλο.
 • Έλεγα μέσα μου θα αποδείξω ότι θα τα καταφέρω.
 • Η ικανότητα, η εμπειρία και η γνώση σε οδηγούν στο να μπορείς να χειριστείς καλύτερα τις καταστάσεις.

Οι βραβευθέντες

Οι πρώτοι ανά εταιρεία

Και φέτος, όπως και πέρυσι, αρχικά βραβεύτηκαν οι πρώτοι κάθε εταιρείας που συμμετέχει, και από αυτούς προκύπτουν οι κορυφαίοι, ανά κλάδο, σύμβουλοι της χώρας.

 • Από την Interamericanτα βραβεία απένειμε ο κ. Μανώλης Κούτης, Δ/ντής Δικτύου Agencyβραβεύτηκαν οι κ.κ.: Ηλίας Αρβανίτης: 1ος στον κλάδο Ζωής, Κων/νος Αγγουρίδης: 1ος στις Γενικές Ασφαλίσεις, Θεόδωρος Νασόπουλος: 1ος στα επενδυτικά προϊόντα.
 • Από την Ευρωπαϊκή Πίστη –τα βραβεία απένειμε ο κ. Νίκος Χαλκιόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Γεν. Δ/ντής Χαρτοφυλακίουβραβεύτηκαν οι κ.κ.: Γεώργιος Αντωνίου: 1ος στον κλάδο Ζωής, Άννα Οικονόμου: 1η στις Γενικές Ασφαλίσεις, Ανδρέας Σαραντόπουλος: 1ος στα επενδυτικά προϊόντα.
 • Από τη MetLifeτα βραβεία απένειμε ο κ. Γιάννης Αναστόπουλος, Head of Direct Sales Force βραβεύτηκε ο κ. Συμεών Μακέδος: 1ος στον κλάδο Ζωής και στα επενδυτικά προϊόντα.
 • Από την Εθνική Ασφαλιστική –τα βραβεία απένειμε ο κ. Μιχάλης Τάτσης, Δ/ντής Πωλήσεων– βραβεύτηκαν οι κ.κ.: Ουρανία Αγγελάκου: 1η στον κλάδο Ζωής και Σταύρος Ηλιάδης: 1ος στις Γενικές Ασφαλίσεις.

 Οι πρώτοι των πρώτων

 • Ουρανία Αγγελάκου: 1η στον κλάδο Ζωής.
 • Κων/νος Αγγουρίδης: 1ος στις Γενικές Ασφαλίσεις.
 • Θεόδωρος Νασόπουλος: 1ος στα Επενδυτικά προϊόντα.

Βράβευση MDRT

Ο Πρόεδρος του MDRT Ελλάδος, κ. Κάρολος Μαρκουίζος, απένειμε βραβείο στην κα Μαρία Νικολάου, η οποία δραστηριοποιείται 29 χρόνια στο επάγγελμα, είναι 9 χρόνια μέλος του MDRT και έχει λάβει μέρος οκτώ φορές στις ετήσιες συναντήσεις του Οργανισμού.

Η ίδια, στον σύντομο χαιρετισμό της, συγκινημένη, εξήρε τον ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου και έκανε λόγο για έναν… αγώνα αντοχής, που δεν μετάνιωσε ούτε για μια στιγμή για τη συμμετοχή της.

Ο κ. Μαρκουίζος αναφέρθηκε κι αυτός από την πλευρά του στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι στο καθημερινό τους έργο: «Είναι οι άνθρωποι που τρέχουν κάθε μέρα, ξέρουν ότι θα ακούσουν πιο πολλά “όχι” από “ναι”, αλλά συνεχίζουν», είπε χαρακτηριστικά, και μας προϊδέασε για όσα προγραμματίζονται για το συνέδριο του MDRT, τον Φεβρουάριο.

Ιδιαίτερη προσμονή μας προκάλεσε η αναφορά του, ότι θα παραστεί η κα Αρβελέρ προκειμένου να συνομιλήσει με την 17χρονη Μαρία Κοκάλα, η οποία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe πήρε βραβείο «Ηγετικής Προσωπικότητας».

Τόσο το MDRT όσο και ο ΠΣΑΣ βάζουν, κάθε χρόνο, όλο και πιο ψηλά τον πήχη στις εκδηλώσεις τους, κι αυτό διαπιστώσαμε και στη φετινή εκδήλωση της βράβευσης των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων που διοργάνωσε ο ΠΣΑΣ.

Εκείνο που κρατάμε, έτσι σαν… επιμύθιο από την όλη εκδήλωση και όσα λέχθηκαν, είναι ότι η οικονομική κρίση που μας ταλανίζει δεν πτόησε ούτε πτοεί τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Οι δυσκολίες φαίνεται ότι τους… ατσαλώνουν και η πίστη στο έργο που επιτελούν φαίνεται να τους… δίνει το κίνητρο να συνεχίζουν, παρά τα «όχι» που εισπράττουν.

Το πείσμα, η επιμονή και η υπομονή είναι μάλλον τα κοινά χαρακτηριστικά τους, κι έτσι μπορούν και επιδίδονται σε έναν αγώνα αντοχής, που σίγουρα δεν είναι για όλους. Όσοι, όμως, επιμένουν να αγωνίζονται δρέπουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους –και οι καρποί αυτοί σίγουρα δεν είναι μόνον οικονομικοί!

Σούλα Κορμά

Προηγούμενο άρθροΗ AMICE ζητεί να αναγνωριστεί το συνεταιριστικό μοντέλο
Επόμενο άρθροΣτην τελική ευθεία το ΤΕΑ διαμεσολαβούντων συνεργατών της Interamerican