Ο κ. Νίκος Δελένδας, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης της Eurolife FFH, μιλά αποκλειστικά στην «Α.Α.» για το Eurolife Business Academy, την πρωτοπόρα εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Eurolife, η οποία απευθύνεται στο σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ο κ. Δελένδας εξηγεί τους λόγους που η εταιρεία προχώρησε στη συγκεκριμένη δράση και γιατί αποφάσισε να μην την περιορίσει μόνο στους συνεργάτες της. Επιπλέον, αναλύει το μακροπρόθεσμο όφελος για το σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από τη λειτουργία του προγράμματος τόσο για τους ίδιους ως επαγγελματίες, όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρείες που θα συνεργάζονται μαζί τους, αλλά και τους πελάτες τους – ασφαλισμένους.

Το Eurolife Business Academy είναι μια ακαδημία ψηφιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, η οποία απευθύνεται σε όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Με ποιο σκεπτικό αποφασίσατε να δώσετε τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους διαμεσολαβητές και δεν περιοριστήκατε στους συνεργάτες σας;

N.Δ.: Η υγειονομική κρίση έφερε επιτακτικά στο προσκήνιο τις νέες τεχνολογίες και απέδειξε ότι η επόμενη ημέρα και της ασφάλισης έχει ως απαραίτητο συστατικό της τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλες τις πλευρές της, συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων. Καθώς σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα, έχει έρθει η στιγμή να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μηνύματα που έχουμε πάρει εδώ κι ένα χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι ο ψηφιακός κόσμος έχει έρθει για να μείνει και ότι ο ρόλος του σύγχρονου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι διαφορετικός από εκείνον που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον που έχει πολλές λύσεις και καινοτομίες να προσφέρει στον κλάδο μας, τόσο οι επαγγελματίες ασφαλιστές, όσο και οι ίδιες οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω και να αναβαθμίσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών τους.

Η Eurolife FFH βρίσκεται πάντα στο πλευρό του επαγγελματία ασφαλιστή και στόχος μας είναι να αναπτύσσουμε δράσεις που κάνουν τον κλάδο μας καλύτερο. Πιστεύουμε στη δύναμή του και θέλουμε με τις δράσεις μας να επιστρέφουμε αξία στην ασφαλιστική αγορά. Το Eurolife Business Academy είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για εμάς, γι’ αυτό και επιλέξαμε να δώσουμε στο σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή οι πρώτοι κύκλοι του Eurolife Business Academy έχουν ήδη καλυφθεί από πλευράς συμμετοχών και μάλιστα μεγάλο μέρος αυτών από διαμεσολαβητές που δεν συνεργάζονται μαζί μας. Ήδη χθες ανοίξαμε και τους πρώτους κύκλους του φθινοπώρου. Η μεγάλη απήχηση του προγράμματός μας αποδεικνύει την ανάγκη που έχει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση για απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν το επάγγελμά μας και θα αναβαθμίσουν τον τρόπο που εργαζόμαστε, αλλά και για έμπρακτη στήριξη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποιες είναι οι βασικές γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν όσοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές παρακολουθήσουν την Eurolife Business Academy και σε τι θα ωφελήσουν τους ίδιους ως επαγγελματίες, τις ασφαλιστικές εταιρείες που θα συνεργάζονται μαζί τους, αλλά και τους πελάτες τους – ασφαλισμένους;

Ν.Δ.: Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι βασίζονται στη δύναμη της γνώσης του αντικειμένου τους, αλλά και στην αποτελεσματική επικοινωνία, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πελατών τους. Ωστόσο, σε μια εποχή όπου η τεχνολογία και η ηλεκτρονική επικοινωνία παίζουν τον βασικό ρόλο, αλλά και μια εποχή που “στέρησε” από τους ασφαλιστικούς συμβούλους ένα σημαντικό εργαλείο –αυτό της διά ζώσης επικοινωνίας–, έγινε φανερό πως πρέπει να εξελίξουν με έναν διαφορετικό τρόπο τις δεξιότητές τους για την επόμενη μέρα. Μέσα από τα σεμινάρια του Eurolife Business Academy, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι μαθαίνουν τις αρχές του ψηφιακού μάρκετινγκ, πιο σύνθετες έννοιες όπως το “retargeting” και το “retention”, αλλά και τη στρατηγική δημιουργίας customer journeys, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν το κοινό τους μέσα από ψηφιακές μεθόδους και λογικές.

Επίσης, εκπαιδεύονται στην αποτελεσματική εξ αποστάσεως επικοινωνία, μαθαίνοντας τι είναι σωστό να ακολουθούν και πώς να αντιμετωπίζουν τους συνομιλητές τους, που βρίσκονται στην άλλη πλευρά της οθόνης, τρόπους για να παραμένουν παραγωγικοί, αλλά και βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμόσουν σε όποια πλατφόρμα απομακρυσμένης εργασίας/επικοινωνίας κι αν χρησιμοποιήσουν (π.χ. Teams, Zoom, Slack).

Τέλος, έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος τι αλλαγές φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση και τη λύση που μπορεί να προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και στον δικό μας κλάδο, γνωρίζοντας τι φέρνει το Insurtech, πώς πρέπει να προσεγγίσουν πλέον τους πελάτες τους και ποιες πρακτικές έχουν ακολουθήσει οι πιο πρωτοπόρες εταιρείες παγκοσμίως.

Υπάρχει σκέψη ή και σχεδιασμός για επέκταση της πρωτοβουλίας αυτής στο μέλλον;

Ν.Δ.: Το Eurolife Business Academy είναι ένα project που το πιστέψαμε από την αρχική του σύλληψη, τον σχεδιασμό και προχωρήσαμε στην υλοποίησή του. Ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε ολιγομελή τμήματα, με χαμηλό αριθμό συμμετεχόντων κάθε φορά, ώστε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα των μαθημάτων και τη διάδραση ανάμεσα στους καθηγητές και τους εκπαιδευόμενους. Η ανταπόκριση της αγοράς ήταν παραπάνω από θερμή και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Όπως ανέφερα και παραπάνω, έχουμε ήδη ανακοινώσει τα μαθήματα του Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε νέους κύκλους στο μέλλον. Για εμάς αξία έχει το μακροπρόθεσμο όφελος για το σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και το Eurolife Business Academy είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΟ λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης
Επόμενο άρθροEuler Hermes: Σημαντικές αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Διοίκηση