Συνεντεύξεις

Ο λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης

Μέλη του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών της Ευρωπαϊκής Πίστης είναι η κα Κωνσταντίνα Βικτωράτου και ο κ. Ευστάθιος Δαβίλλας, έχοντας συμπληρώσει έντεκα και δέκα χρόνια συνεργασίας, αντίστοιχα, με την Εταιρεία.

Παρότι το ταξίδι τους στον κλάδο δεν μετρά πολλά χρόνια, έχουν καταφέρει να διακριθούν, όντας μέλη του Δ.Ε.Σ., και μας μιλούν για το μοντέλο εργασίας που ακολουθούν.

Μας μιλούν, επίσης, για τους λόγους που επέλεξαν την Ευρωπαϊκή Πίστη και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την ξεχωρίζουν στην αγορά.

Ο λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης

Κωνσταντίνα Βικτωράτου

Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζομαι από το 2011, στο γραφείο του κ. Σιδηρόπουλου στο Περιστέρι. Ξεκίνησα κάνοντας τηλεφωνικά ραντεβού και πωλήσεις. Η παρουσία μου στο γραφείο, η ενασχόλησή μου με τους πελάτες και η παρατήρηση των καθημερινών εργασιών με έκανε γρήγορα να αντιληφθώ πως το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι αυτό που μου ταιριάζει.

Την επέλεξα τότε, γιατί, αφενός, είδα μια εταιρεία δυναμικά αναπτυσσόμενη, η οποία παρείχε ποικιλία προϊόντων που θα μπορούσα να προωθήσω, αφετέρου, εργαζόμουν σε ένα γραφείο με πολλές φιλοδοξίες. Από το 2017 που η Ευρωπαϊκή Πίστη δημιούργησε το Δίκτυο Επίλεκτων Συνεργατών κατάλαβα πως το γεγονός αυτό ήταν μία ευκαιρία και για εμένα. Τον Νοέμβριο του 2017, λοιπόν, ξεκίνησα το ταξίδι μου στον χώρο των πωλήσεων. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου να συνεργαστώ με την Εταιρεία έπαιξαν τόσο οι όροι συνεργασίας και οι αμοιβές, όσο και οι άνθρωποι. Πρόσωπα όπως ο κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος και η κα Φωτεινή Κυρμούτσου στάθηκαν δίπλα μου και με υποστήριξαν στον μέγιστο βαθμό.

Από το 2017 έως σήμερα, ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Πίστης, έχω καταφέρει να δημιουργήσω ένα αρκετά μεγάλο πελατολόγιο, το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία, παρά τις όποιες δυσκολίες μου έχουν παρουσιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή στον Ασφαλιστικό Κλάδο, απέκτησα τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται, για να είμαι ικανή να αντεπεξέλθω σε οποιαδήποτε νέα πρόκληση.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς μας, η Ευρωπαϊκή Πίστη ξεχωρίζει για την προσαρμογή της στις νέες συνθήκες που επιβάλλονται από τις αλλαγές στο κάθε μορφής περιβάλλον. Επιπλέον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο και αποδεικνύει έμπρακτα τον σεβασμό της σε αυτό. Η ιστορία 45 ετών είναι η αρχή μιας νέας συναρπαστικής διαδρομής. Γιατί δεν αρκεί μόνο να φτάνεις ψηλά. Οφείλεις να προχωράς κάθε μέρα ένα βήμα πιο μακριά.

Ως μέλος του Δ.Ε.Σ., ακολουθώ ένα συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας, το οποίο συνίσταται, μεταξύ άλλων, στα εξής: Έχω δύο προγραμματισμένες ημερήσιες συναντήσεις, οι οποίες προκύπτουν είτε από συστάσεις πελατών μου, που έχουν αποζημιωθεί από την Εταιρεία μας, είτε από ήδη υπάρχοντες πελάτες, τους οποίους έχω επιδιώξει να συναντήσω, προκειμένου να βρούμε και κάποιο άλλο πλαίσιο συνεργασίας (cross selling). Αυτό το μοντέλο, σε συνδυασμό με τη συνεχή εκπαίδευση που ακολουθώ σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα που παρέχονται από την Εταιρεία, αποτελούν το προσωπικό κλειδί της επιτυχίας.

Ο λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης

Ευστάθιος Δαβίλλας

Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζομαι από το 2012 και η έναρξη της συγκεκριμένης συνεργασίας αποτέλεσε μονόδρομο για εμένα, καθώς από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον κ. Σφαντό και τον κ. Τουπή αντιλήφθηκα αμέσως πως μας συνδέουν κοινοί στόχοι.

Την επέλεξα τότε, γιατί κατάλαβα πως είναι μία εταιρεία ανθρώπινη, ευέλικτη και μία εταιρεία που στηρίζεται στους Συνεργάτες της. Στοιχεία τα οποία είναι πολύ σημαντικά για εμένα και γνώριζα πως θα μου δημιουργήσουν κίνητρα, για να μπορέσω να είμαι αποτελεσματικός στη διάρκεια των χρόνων. Επιπλέον, οι άνθρωποι που μίλησα εξ αρχής μαζί τους για την Εταιρεία, φρόντισαν για την πλήρη ενημέρωσή μου σχετικά με την κουλτούρα της. Το σημαντικό, όμως, ήταν πως όσα μου είπαν τα επιβεβαίωσα και ο ίδιος κατά την πορεία μου στην Εταιρεία.

Από το 2012 έως σήμερα, ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Πίστης, έχω καταφέρει να φέρω εις πέρας ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της εργασίας του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, το οποίο είναι η αύξηση του χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία δεν είναι τόσο η αύξηση των εργασιών, όσο η διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα, και αυτό είναι ακόμα ένα πεδίο που μαζί με τους Συνεργάτες μου τα πήγαμε περίφημα. Ένα επίτευγμα του γραφείου μας, το οποίο θα ήθελα να μοιραστώ, είναι η ασφάλιση γνωστής αλυσίδας Super Market, πανελλαδικής κάλυψης! Μεγάλη επιτυχία για εμάς αλλά και μεγάλο κίνητρο, ώστε να μην εφησυχάζουμε στιγμή.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς μας, η Ευρωπαϊκή Πίστη ξεχωρίζει για την γκάμα προϊόντων που διαθέτει, κάτι το οποίο οδηγεί τον καταναλωτή να ασφαλίσει πολλαπλούς κινδύνους σε μία μόνο εταιρεία. Επίσης, στην Ευρωπαϊκή Πίστη δεν εγκαταλείπουμε τον καταναλωτή στο κλείσιμο ενός συμβολαίου, αλλά είμαστε εκεί όταν τα πάντα μεταβάλλονται, ώστε να του προτείνουμε αν μπορεί να αλλάξει κάτι προς το συμφέρον του. Μιλάμε, δηλαδή, για μια διαπροσωπική σχέση με τον πελάτη και όχι για μια τυπικά επαγγελματική σχέση. Και αυτήν την αντιμετώπιση την έχουμε διδαχθεί από το κλίμα που επικρατεί μέσα στην ίδια την εταιρεία.

Ως μέλος του Δ.Ε.Σ., ακολουθώ ένα συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας, το οποίο συνίσταται, μεταξύ άλλων, στα εξής: Καθημερινή ενημέρωση για τον κλάδο μας, μελέτη της επικαιρότητας και σύναψη ουσιαστικών σχέσεων με τους πελάτες μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τους Συνεργάτες μου να ακούμε τους προβληματισμούς των πελατών μας και να συζητάμε μαζί τους για όσα τους απασχολούν. Τέλος, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού γύρω από τα προϊόντα και τα συστήματα της εταιρείας, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε στο 100% το χαρτοφυλάκιό μας.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας