Συνεντεύξεις

Ο λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης

Η κα Μαρία Πόθου και ο κ. Δημήτρης Μελανίτης (Εκπρόσωπος της εταιρείας ICHOOSE I.K.E.) είναι Μέλη του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών της Ευρωπαϊκής Πίστης, έχοντας συνεργασία 9 και 19 χρόνων, αντίστοιχα. Η φιλοσοφία της Εταιρείας τους ενέπνευσε από την πρώτη στιγμή, ενώ υπήρξαν και συγκεκριμένοι άνθρωποι που συνετέλεσαν στην απόφασή τους να συνεργαστούν μαζί της. Μας μιλούν για όσα έχουν καταφέρει οι ίδιοι μέχρι σήμερα και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής Πίστης, καθώς και για το μοντέλο εργασίας που ακολουθούν ως μέλη του Δ.Ε.Σ.

Ο λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης

Μαρία Πόθου

Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζομαι από το 2013, διότι κατανόησα πως πρόκειται για μία εταιρεία με χρηστή διαχείριση, κι αυτό με κέρδισε απόλυτα.

Την επέλεξα τότε, γιατί η ύπαρξη συγκεκριμένων ανθρώπων στην Εταιρεία αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα για να το πράξω. Αρχικά, με παρακίνησε ο έμπιστος φίλος και manager μου, κ. Ιωάννης Φουράκης, ο οποίος μου μετέφερε τον ενθουσιασμό του για το εγχείρημά μου. Στη συνέχεια, οι κ.κ. Απόστολος Κολοβός και Στάθιος Κολοβός μου μετέδωσαν το πνεύμα και το ύφος της Εταιρείας και αμέσως αντιλήφθηκα πως η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι ένας ανθρωποκεντρικός οργανισμός, που ταιριάζει ακριβώς στη δική μου φιλοσοφία. Τις εταιρείες, εξάλλου, τις φτιάχνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι συνδέονται με γέφυρες εμπιστοσύνης.

Από το 2013 έως σήμερα, ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Πίστης, έχω καταφέρει να διακριθώ και να εξελιχθώ παραγωγικά, αναπτύσσοντας το χαρτοφυλάκιό μου σε διαφορετικούς ασφαλιστικούς κλάδους. Εξαιρετικό όπλο στη φαρέτρα μου είναι πλέον το “Executive Sales Insurance Program”, ένα καινοτόμο πρόγραμμα, σχεδιασμένο από την Ευρωπαϊκή Πίστη σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ. Λόγω των παραγωγικών μου αποτελεσμάτων, η Εταιρεία μου παρέχει 100% χρηματοδότηση του προγράμματος. Και επειδή «η γνώση είναι δύναμη» και οι επενδύσεις – αποταμιεύσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ασφαλιστική βιομηχανία, φροντίζω τη συνεχόμενη επικαιροποίηση των δεξιοτήτων μου και έχω καταφέρει να είμαι κάτοχος του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Καταλληλότητας της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς, για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς μας, η Ευρωπαϊκή Πίστη ξεχωρίζει για τη συνεχόμενη εξέλιξή της, βάσει της οποίας καταφέρνει να υιοθετεί εκείνες τις αλλαγές που χρειάζονται, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, και να διαμορφώνει ιδανικές συνθήκες για τη μελλοντική της ύπαρξη ως μία εκ των ηγέτιδων εταιρειών στον κλάδο. Αυτό το γεγονός ωθεί και εμάς να λειτουργούμε καθημερινά με γνώμονα τις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η βάση της Ευρωπαϊκής Πίστης: την εντιμότητα, τη συνέπεια, τη φιλεργατικότητα και τη χρηστή διαχείριση, στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική ζωή μας, θα πρόσθετα.

Ως μέλος του Δ.Ε.Σ., ακολουθώ ένα συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας, το οποίο συνίσταται, μεταξύ άλλων, στα εξής:
Ακολουθώ τη βασική φιλοσοφία της Εταιρείας, να ανταποκρίνομαι στον κάθε πελάτη μου, σαν να είναι ο μοναδικός μου. Παράλληλα, προσπαθώ να εξασφαλίζω δύο συναντήσεις με νέες επαφές, κάθε ημέρα. Όταν δεν ασκείς το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καθημερινά (επικοινωνώντας με υποψήφιους πελάτες), απομακρύνεσαι από αυτό. Ορμώμενη, λοιπόν, από την αγάπη μου για προσφορά, καταξίωση και καλή φήμη, δρω καθημερινά με τον ίδιο πόθο για το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Ο λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης

Δημήτρης Μελανίτης
Εκπρόσωπος της εταιρείας ICHOOSE I.K.E.

Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζομαι από το 2003 με ατομική προσωπική σύμβαση και από το 2018 η συνεργασία μου με την Εταιρεία συνεχίζεται μέσω του νομικού προσώπου “ICHOOSE I.K.E.”.

Την επέλεξα τότε, γιατί κατάλαβα κατευθείαν ότι το προφίλ και η φιλοσοφία της Εταιρείας ταίριαζαν απόλυτα στα αντίστοιχα δικά μου. Επιπλέον, η Εταιρεία παρέχει καινοτόμα προϊόντα ασφάλισης, που εξυπηρετούν όλων των κατηγοριών τις ανάγκες και κάνουν το έργο του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή πιο εύκολο. Ακόμα, σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου διαδραμάτισε η ύπαρξη ενός καταπληκτικού κανονισμού πωλήσεων, με ανταγωνιστικές αμοιβές και ουσιαστικά κίνητρα. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έναρξη και στην πορεία της συνεργασίας μου με την Ευρωπαϊκή Πίστη. Αυτοί είναι ο Διευθυντής Πωλήσεων, κ. Απόστολος Καμπάνταης, και ο Διευθυντής Καταστήματος, κ. Νικόλαος Βουδούρης. Και οι δύο βοήθησαν τα μέγιστα και τους ευγνωμονούμε.

Από το 2003 έως σήμερα, ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Πίστης, έχω καταφέρει να αναπτυχθώ δυναμικά, με τη βοήθεια των συναδέλφων μου και με κύριο οραματιστή της προσπάθειας τον κ. Νικόλαο Βουδούρη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε πολλούς νέους συνεργάτες και να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγή μας. Εγώ και οι συνεργάτες μου δραστηριοποιούμαστε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με πιο έντονη δράση στον νομό Θεσσαλίας.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς μας, η Ευρωπαϊκή Πίστη ξεχωρίζει για την ανθρώπινη προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της. Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα την Ευρωπαϊκή Πίστη έως και σήμερα συνεχίζει να βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, είτε αυτός είναι πελάτης, είτε συνεργάτης, είτε εργαζόμενος, αποδεικνύοντας στην πράξη, καθημερινά, ότι η έννοια ασφάλεια είναι μια ανθρώπινη ανάγκη και όχι απλά αριθμοί.

Ως μέλος του Δ.Ε.Σ., ακολουθώ ένα συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας, το οποίο συνίσταται, μεταξύ άλλων, στα εξής:
Ακολουθώ το σύστημα που έχει συστήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, για την προσπάθεια επίτευξης δύο ραντεβού την ημέρα με νέους, υποψήφιους πελάτες. Παράλληλα, εγώ και οι συνάδελφοί μου δίνουμε μεγάλη προσοχή στην αξιοποίηση του υπάρχοντος πελατολογίου μας, προκειμένου να αναπτύξουμε νέες εργασίες και να θεμελιώσουμε με αυτόν τον τρόπο τις επαγγελματικές σχέσεις με τους ασφαλισμένους μας. Επιπρόσθετα, αναπτύσσουμε με μεγάλη επιτυχία το μοναδικό κατοχυρωμένο δωρεάν ασφαλιστικό προϊόν του Ασφαλιστικού Γονέα, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και μας βοηθάει στο cross selling, δεδομένου ότι οι πελάτες αναγνωρίζουν και κατανοούν τα οφέλη που πετυχαίνουν από τη χρήση του προγράμματος.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας