Διεθνή

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος στη συζήτηση της Insurance Europe για την κλιματική αλλαγή

Μία μόλις ημέρα μετά την ολοκλήρωση της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP28) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Insurance Europe θα διοργανώσει στις Βρυξέλλες, στις 13 Δεκεμβρίου, συζήτηση εμπειρογνωμόνων για την ανθεκτικότητα και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Καθώς οι θερμοκρασίες παγκοσμίως το 2023 αναμένεται να είναι οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα συζητήσουν πώς οι πολίτες, οι ακαδημαϊκοί, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις μπορούν να συνεργαστούν, για να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα και να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Θα εξετάσουν, επίσης, τα αποτελέσματα της COP28.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, διαδικτυακά και με φυσική παρουσία, στις 13 Δεκεμβρίου, από τις 16:00-18:00 CET. Θα συμμετάσχουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ηγέτες της βιομηχανίας και εκπρόσωποι της ΕΕ, οι οποίοι θα εξετάσουν τον τρόπο αξιολόγησης και διαχείρισης των κινδύνων, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την παροχή προστασίας στους ανθρώπους. Στόχος της συζήτησης είναι να δοθούν λύσεις για το πώς θα προστατευθούν καλύτερα οι κοινότητες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε πιο σοβαρές και συχνές φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται οι κ.κ.:

  • Michaela Koller, Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe.
  • Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και κρατικής αρωγής, Ελλάδα.
  • Alexandre Florentin, Δημοτικός Σύμβουλος του Παρισιού και συγγραφέας του βιβλίου “Paris à 50 degrés”.
  • Caroline Metz, Επικεφαλης του τμήματος Οικονομικών & Ανθεκτικότητας του Intact Centre on Climate Adaptation, Πανεπιστήμιο Waterloo, Καναδάς.
  • Michael Szönyi, Επικεφαλής του προγράμματος ανθεκτικότητας στις πλημμύρες της Zurich Insurance, Ελβετία.
  • Elena Višnar Malinovská, Επικεφαλής του τμήματος Προσαρμογής & Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Αλλαγή, DG CLIMA, Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Nicolas Jeanmart, Επικεφαλής Γενικών & Προσωπικών Ασφαλίσεων, Insurance Europe.
  • Fabienne Zwagemakers, ανώτερος σύμβουλος για θέματα πολιτικής, Insurance Europe.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας